Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ciemno na Mljet

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrek007r
Plażowicz
W ciemno na Mljet

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek007r » 25.06.2013 23:43

Witam

Jak myślicie czy jadąc w ciemno 17.07 na Mljet, jest ryzykownym posunięciem czy lepiej ustrzelić jakąś ofertę przez neta już teraz. Dodam że na miejscu będziemy późnym wieczorem i czy gospodarze jeszcze wypatrują klientów w późnych godzinach.
Ostatnio edytowano 27.06.2013 10:48 przez piotrek007r, łącznie edytowano 2 razy
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: W ciemno na Mkjat

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2013 09:52

Witam.
Popraw tytuł wątku, bo takie coś jak Mkjat :roll: nie występuje w Chorwacji.
piotrek007r
Plażowicz
Re: W ciemno na Mljat

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek007r » 26.06.2013 21:26

Przepraszam, palec się omsknął na klawiaturze.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2013 21:40

Zmień jeszcze a na e :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.06.2013 22:18

Piotrze.
Przez kilka pierwszych podróży do Chorwacji na miejscu bywałem wieczorem lub późno wieczorem więc z szukaniem kwater było różnie. Na pewno coś znajdziesz więc o to się raczej nie martw , tyle tylko, że nie będziesz miał za dużo do wyboru.

Bywało tak, że jak ok 21.00 - 22.00 pukałem do domów to nikt mi nie otwierał mimo, że widziałem iż ktoś był w domu. Często powodem był fakt, że w domu była tylko kobieta i obcemu facetowi nie chciała otwierać - potem chodziłem już z zoną.

Wieczorem często gospodarzy nie ma w domu lub nie mieszkają tam gdzie są kwatery i nie ma z kim rozmawiać o noclegach.

Część gospodarzy idzie wcześnie spać więc znowu nie ma z kim pogadać bo Ci nie otworzą lub jak to zrobią to będą tak wściekli jakbyś pukał w środku nocy ( miałem taki przypadek w Dramalj gdy zadzwoniłem do drzwi po 22.00.)
Po godzinie 20-tej już pozamykane są agencje turystyczne więc nie będzie okazji skorzystania z ich pomocy.
No i wieczorem nie ma już naganiaczy.
Jednak zawsze coś znalazłem, tyle, że na drugi dzień stwierdziłem iż były ładniejsze kwatery , tańsze ,których w nocy nie widziałem.
Tak więc jedź w ciemno , nie zamawiaj przez neta i bądź na miejscu raczej wieczorem niż o zmierzchu. :)

powodzenia i szerokiej drogi. :)
piotrek007r
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek007r » 27.06.2013 11:32

Chyba byłem pijany albo bardzo zmęczony żeby zrobić dwa byki w jednym słowie:)

Krakuscity dzięki za pomocne info

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje