Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Sunce- Duce

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eliza_12
Croentuzjasta
Villa Sunce- Duce

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 12.12.2007 10:27

Czy ktoś był i zna tą villę. Wiem że jest tam jakaś straszna fabryka i ruchliwa droga ale chciałabym jakieś informacje odnośnie tych apartamentów bo ze zdjęć wyglądają super :)
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 12.12.2007 15:59

Czyżby nikt nie słyszał a może jeszcze nie wszyscy wrócili z pracy ?
Poczekam :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.12.2007 19:30

eliza_12 napisał(a):Czy ktoś był i zna tą villę. Wiem że jest tam jakaś straszna fabryka i ruchliwa droga ale chciałabym jakieś informacje odnośnie tych apartamentów bo ze zdjęć wyglądają super :)

Zapamiętaj :!: Każda villa to tylko skromny dodatek do otoczenia :wink:
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 12.12.2007 22:09

dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :? jestem bardzo wdzięczna
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 10:02

Czy ktoś ma może zdjęcia tej: strasznej, okropnej, obrzydliwej- takie informacje z forum- fabryki w Duce ?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.12.2007 10:25

eliza_12 napisał(a):Czy ktoś ma może zdjęcia tej: strasznej, okropnej, obrzydliwej- takie informacje z forum- fabryki w Duce ?

Ta fabryka, to jest właściwie w miejscowości Dugi Rat. I faktycznie - nieczynna od parunastu lat. Była to bodajże cementownia. W tym roku teren i pozostałości zostały sprzedane za 10 mln. euro (tak pisali w gazetach) pod działalnosć hetelarską. Czyli, że po wyburzeniu i rekultywacji terenu powstanie tam stadko hoteli czy apartamentów.
Zdjęcia ktoś tu chyba już wrzucał...

Tu jest wątek o Dugim Racie na forum

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Generalnie te wioski na odcinku od Krilo - Jesenice do Omiša się zazebiają: jedna się kończy, a druga już zaczyna.

No i faktycznie - leci tamtędy "jadranka" - tuż po głowach leżących na plaży. Choć co prawda teraz cały ruch idzie autostradą, to jednak jest to nadal mocno uczęszczana szosa.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - tak wygląda wybrzeże od Podstrany koło Splitu praktycznie do samego Omiša

Ja zawsze odradzam wczasy w tej okolicy - mnie się po prostu tam najmniej podoba - jest w Dalmacji wiele piękniejszych miejsc...
jolusia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolusia » 13.12.2007 12:49

Plaża tuż przy "Jadrance" i ta paskudna fabryka,która psuje cały krajobraz. Ot cały Dugi Rat. Szukaj innych ciekawszych miejsc- jest ich mnóstwo.
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 15:20

Wszystko się zgadza że jest jakaś tam fabryka i trochę ruchliwa droga ale znalazłam kwaterę gdzie chcą za 12 osób-4 rodziny- 90 euro a standart naprawdę wysoki . Więc moim zdaniem za taką cenę to co mi tam że stoi jakaś opuszczona fabryka tym bardziej że mamy zamiar dużo zwiedzać :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.12.2007 15:42

eliza_12 napisał(a):Wszystko się zgadza że jest jakaś tam fabryka i trochę ruchliwa droga ale znalazłam kwaterę gdzie chcą za 12 osób-4 rodziny- 90 euro a standart naprawdę wysoki . Więc moim zdaniem za taką cenę to co mi tam że stoi jakaś opuszczona fabryka tym bardziej że mamy zamiar dużo zwiedzać :)

Hm... No tak - ja tam wolę skromniejszy apartamnik, a widoki... bezcenne :)
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 15:53

Ja nie mam wcale dużych wymagań ale skoro jest okazja to czemu nie a tego co przeczytałam na stronce o tej fabryce to początkiem 2008 równają ją z ziemią więc już nie będzie straszyła :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.12.2007 16:21

eliza_12 napisał(a):Ja nie mam wcale dużych wymagań ale skoro jest okazja to czemu nie a tego co przeczytałam na stronce o tej fabryce to początkiem 2008 równają ją z ziemią więc już nie będzie straszyła :)

Zaczynają zrównywać... A co za tym idzie - rusają wselkie roboty - nie myśl, ze skończą sie w maju hehe Potrwają pewnie ze 3 lata.

No więc udanego wypoczynku :)
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 16:26

Ok , poddaje się znalazłam inną kwaterę w Omis za 100 euro. Czy Omis może być czy znów będzie jakaś krytyka :cry:
muchador
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muchador » 13.12.2007 17:01

eliza_12 napisał(a):Ok , poddaje się znalazłam inną kwaterę w Omis za 100 euro. Czy Omis może być czy znów będzie jakaś krytyka :cry:

Nie chcę sie rozpisywać - poszukaj na forum opinie o wakacjach w Omiszu..
Jeżeli to samo miasteczko to kaszana, jeżeli okolice to zależy gdzie..
Mogę podać Ci wiele minusów a niestety niewiele plusów. No i ta cena :(
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 13.12.2007 17:05

Uważasz że za 12 osób to dużo 100 euro :?:
to jak masz coś tańszego to podaj będę bardzo wdzięczna :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.12.2007 17:06

eliza_12 napisał(a):Ok , poddaje się znalazłam inną kwaterę w Omis za 100 euro. Czy Omis może być czy znów będzie jakaś krytyka :cry:

Idziesz już w dobrym kierunku :D Jeszcze tylko 5 km. i zacznie się jeden z najpiękniejszych odcinków wybrzeża lądowego Cro , od Stanici do Breli :D
Pozdrav.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje