napisał(a) Krzychu 33 » 03.03.2007 12:24
Szanowni Foumowicze
Dawno nie zaglądałem na forum,ale "zbliżają" się wakacje,więc trzeba zacząć szukać jakiegoś fajnego miejsca na wyjazd z rodziną,a gdzie indziej jak nie tutaj.
Kilka opinii na temat Marusici i Villi Pim.
Malutka super cicha miejscowość nadaje się jako miejsce do wypoczynku i na wypady.Pisze super cicha poniewaz zupełnie nic tam się nie dzieje,dla jednych to dobrze dla innych nie-dla mnie o.k. Przy drodze są dwie restauracje i jeden sklep,na codzienne zakupy to wystarcza a po większe sprawunki można pojechac do Omisia (najlepiej zapytać miejscowych jak tam jechać bocznymi drogami,poniewaz główna jest często zakorkowana,a dojazd boczną drogą do Omisia zajmuje 15,a do Splitu 30 minut,w Omisiu wyjeżdża się wtedy wzdłuż Cetiny a w Splicie w strefie przemysłowej).Jak dla mnie jedynym minusem Marusici jest to,że nie ma tam deptaka lub innego miejsca gdzie wieczorem można się wybrać na spacer z rodziną.Villa Pim jest położona nad samym morzem i do plaży schodzi się scieżką w dół oraz po schodach, co dla naszej rodziny nie stanowiło problemu.Plaża jest z małych kamyczków niewielka,ale nie ma na niej specjalnego tłoku.Nasz apartament miał ok.33 m był czysty z wyposażonym aneksem i tarasem z PIĘKNYM widokiem na morze.Za apartament płaciliśmy chyba 46euro za 4 osoby(przełom lipca i sierpnia 2006),zaliczkę wpłaciliśmy w kwietniu.Właścicielka Pani Marusić bardzo sympatyczna kobieta.
Jeśli ktoś chciałby jeszcze innych informacji to chętnie pomogę
Pozdrzwiam
Krzysiek
Jeszcze co ważne ulica jest powyzej domów,ale nie słychać wogóle jadących nią aut.