Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Makarana w Makarskiej

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nadia77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia77 » 26.05.2011 10:20

Hej
My jedziemy od 4 do 14 lipca, grupą albo 6 albo 8 osobową(jeszcze są wahania) czyli jeszcze będziemy i na pewno się zobaczymy :D
Ja już nie myślę o odległości ,tylko o WAKACJACH, mam to gdzieś :lol:
I tak zamierzam namawiać resztę do plaż przed Makarską.No i w takim wypadku odpadnie codzienne gotowanie, bo będzie za daleko ,żeby chodzić tam i z powrotem!
Niewiem jak z wycieczkami ,ja chcę, ale zobaczymy na miejscu, bo reszta trochę leniwa.
Pozdrawiam
Też Kaśka
yyyrcia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yyyrcia » 10.06.2011 20:31

Witajcie,
My się wybieramy do Willi Makarana od 16 lipca. Jeśli będziecie tak uprzejmi, dajcie znać po powrocie co i jak :)
Pozdrawiam
Irmina
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 11.06.2011 10:56

Witam,

nie żebym był nie miły czy coś, ale mam pytanie po co zakładasz temat i pytasz jak tam jest ogólnie i czy daleko pod górę? Jeśli wszyscy Ci piszą ,że daleko etc. a Ty sama sobie wszystko tłumaczysz ? :)

Jeśli zaliczka już wpłacona to nie ma co się pytać tylko trzeba jechać i zobaczyć to na własnej skórze :)

Pozdrawiam
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 11.06.2011 12:41

Nadia77 napisał(a):Hej
My jedziemy od 4 do 14 lipca, grupą albo 6 albo 8 osobową(jeszcze są wahania) czyli jeszcze będziemy i na pewno się zobaczymy :D
Ja już nie myślę o odległości ,tylko o WAKACJACH, mam to gdzieś :lol:
I tak zamierzam namawiać resztę do plaż przed Makarską.No i w takim wypadku odpadnie codzienne gotowanie, bo będzie za daleko ,żeby chodzić tam i z powrotem!
Niewiem jak z wycieczkami ,ja chcę, ale zobaczymy na miejscu, bo reszta trochę leniwa.
Pozdrawiam
Też Kaśka

A na moje oko to bardzo przyzwoita miejscówka jak dla większej grupki osób. Nie byłem w tej willi ale 4 razy byłem w Makarskiej więc przeszedłem ją wzdłuż i wszerz. Macie tam grill i ogród co w kwaterach bliżej plaż w Makarskiej jest rzadkością. Do centrum bardzo blisko. Co do stromości to w kierunku morza obok są duże budynki - to szkoła więc jest postawiona na w miarę płaskim terenie, a od szkoły do morza to też lekka równia pochyła - bez obaw. Co do odległości do plaży - może i trochę daleko ale właśnie najbliżej macie do najładniejszej plaży w Makarskiej - najlepsza dla 3letniego dziecka, bardzo drobny żwirek a tuż obok plac zabaw. Na pewno macie jeszcze spacerówkę dla tego 3latka weźcie ją ze sobą i będziecie klamoty na plażę w niej wozić i po problemie. Jeżeli będziecie chcieli jeżdzić na jakąś plaże autem to musicie cały prowiant napoje/przekąski/łakocie zabierać ze sobą natomiast na miejscu macie wszystko - lody, naleśniki, pizze sprzedawaną na sektory lub w całosci albo i całe obiady - każdy może jeść co chce i kiedy chce. Jeżeli myślicie o gotowaniu to na waszym miejscu ograniczył bym sie do zupek rosół/pomidorowa itp. - ugotować raz na 3 dni kocioł zupy, przechowywać w lodówce i odgrzewac na szybko bo szkoda tracić czas na stanie przy garach ewentualnie jakiś pomysł na kurczaka na szybko - do woreczka do piekarnika i gotowe. Po drodze na plaże macie całodobową piekarnie - zawsze świeże pieczywko o każdej porze dnia i nocy :) i najtańszy market Tommy - coś jak nasza biedronka tyle że ceny jak w naszej żabce czyli do przyjęcia. Od początku lipca z każdym dniem przybywa ludzi na plaży a najbardziej pożądane są miejsca w cieniu drzew. Żeby mieć fajną miejscówkę w cieniu niech ktoś z was przejdzie sie na plażę ok 9ej rozkłada koc, zajmuje miejscówke i wraca na śniadanie a cała ekipa przyjdzie jak sie wyguzdrze. Słyszałem że w niektórych miasteczkach turysci rozkładają koc i zajmuja miejscówki na cały pobyt ale na szczęscie w Makarskiej to nie przejdzie bo ekipy sprzątające raniutko wywalają do śmieci wszystko co lezy bezpansko na plaży. Jednym słowem szykują sie wam udane wakacje, raczej na pewno wszyscy bedziecie zadowoleni.
Nadia77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia77 » 14.06.2011 07:24

YYYrcia - Oczywiście, że dam znać, może jeszcze z makarskiej napiszę co i jak, żebyście mieli wcześniej jakieś info.
Karol099 - tak masz rację, sama sobie tłumaczę. Chciałam wiedzieć wcześniej a że za bardzo nikt konkretnie nie odpowiadał to sobie tłumaczyłam. Teraz jestem bardzo zadowolona, bo nasz apartament jest świeżo po remoncie i jest na samej górze z tarasem, odległości nadal trochę się obawiam(bo to ja znalazłam miejscówkę i zadecycowałam i chcę żeby reszta grupy była zadowolona, ja już byłam w Chorwacji, oni nie)dlatego sobie tłumaczę.
Tygrys - dzięki za info
Pozdrawiam wszystkich :)
yyyrcia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yyyrcia » 09.07.2011 13:31

Nadia77 - Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)
Pozdrawiam
Nadia77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia77 » 18.07.2011 06:58

hej
nie zdążyłam dać znać, ale moge napisać do wszystkich, którzy będą tam się wybierać: jest super,warunki są b.dobre, gopodarze świetni, rzeczywiście jest pod górkę ale do zniesienia,ale coś za coś :my mieliśmy super widok na morze.
Tak więc ,ja polecam.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje