Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uwaga na aktualizacje Windowsa XP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy pobieracie aktualizacje

TAK
25
100%

Liczba głosów : 25

Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 11.03.2010 08:32

Pozostało - Mój Komputer z prawego i na Właściwości a tam zakładka Aktualizacje Automatyczne . Zaznacz co chcesz, chyba że admin Ci zablokował ingerencje w kompa :)

Powodzenia :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 11.03.2010 08:35

Arek napisał(a):
jorgus111 napisał(a):
A wejdź poprzez Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Usługi

Odmowa dostępu

Potrzeba przeskanować czymś tam :wink: zlokalizować oraz usunąć komponenty szpiegujące :devil: , trojany, wirusy wyczyścić rejestry .... :D jesteś na firmowym podglądzie :lol:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.03.2010 08:37

Asia&Grześ napisał(a):chyba że admin Ci zablokował ingerencje w kompa :)

Na to wygląda
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.03.2010 08:39

jorgus111 napisał(a):Potrzeba przeskanować czymś tam :wink: zlokalizować oraz usunąć komponenty szpiegujące :devil: , trojany, wirusy wyczyścić rejestry .... :D jesteś na firmowym podglądzie :lol:

Tak, wszystkie kompy są. Admini wszystko robią zdalnie.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.03.2010 08:40

To zgłoś Adminowi ..... zdalnie :lol: bo potem to oni będą mieli problem nie ty :lol:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.03.2010 08:45

A jakże... na wszystko są procedury, zlecenie przez helpdesk itd... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2010 10:25

..do Windowsa 7 dziś ta sama aktualizacja co pisał Leszek dotarła, o wyborze przeglądarki i tez z dodatkiem że nie można jej usunąć... :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 11.03.2010 11:31

Arek napisał(a):
jorgus111 napisał(a):
A wejdź poprzez Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Usługi

Odmowa dostępu

A u mnie: Start, panel ster, wydajność i kons, system, aktualizacje aut.

Okazuje się, że co budynek to inne okna :wink:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 11.03.2010 20:52

Arek napisał(a):A jakże... na wszystko są procedury, zlecenie przez helpdesk itd... :D

Procedury, helpdesk... wygląda jak byś pracował we "wiodącej firmie IT" :lol: w naszym kraju... :wink:

Pozdrawiam
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 18.03.2010 12:54

a u mnie mimo,że od zawsze mam zaznaczone "pobierz,ale ja mam wybierać co i kiedy ma byc zainstalowane"(tak jakos pisze) :) to i tak to g...o sie zainstalowało.No chyba,że mąż wtedy urzędował przy komputerze i w swojej wielkiej nieświadomosci komputerowej kliknął i poszłoooo :evil:
Nikt nic nie wymyślił,jak sie tego pozbyć???
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.03.2010 15:35

to ja ewa napisał(a):...
Nikt nic nie wymyślił,jak sie tego pozbyć???

Pozbyć się nie da, ale.... jest na bydlaka sposób :twisted:

Po pierwsze nie instaluj nic z tego co to bydle chce
Po drugie kliknij prawym przyciskiem myszy w skrót i rozwiń menu
Po trzecie wybierz opcję "Właściwości"
Po czwarte w okienku "Element docelowy" usuń frazę "\launch"
Po piąte zapisz :!:

i po kłopocie ;), se będzie, ale nieszkodliwy ;) nie wiem jak z drukowaniem z maili :?: :roll: O ile nic innego nie ściągnęłaś i nie zainstalowałaś to powinno być OK
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 18.03.2010 21:37

Leszku,a to nie ma być" browserchoice"?
Tego "launch" nie widze w system32.
Prowizorycznie usunęłam to tak:Msconfig/uruchamianie -i z autostartu (dlatego wydaje mi sie to prowizorycznie) odptaszkowałam plik browserchoice.exe
Póki co jest spokój
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.03.2010 09:44

"/launch" to nie jest plik tylko fraza uruchamiająca TEN plik :!: Mówiłem o SKRÓCIE który zainstalował się na pulpicie, no chyba że skrót wywaliłaś do kosza.... to nie wiem czy coś się da zrobić... ale ... jak masz spokój to dobrze ;)
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 20.03.2010 18:22

W sumie to nie wiem, o co Wam chodzi. Pobrałem tę aktualizację na 3 komputery z XP i jeden z Vista. Po jednokrotnym wyświetleniu okna wyboru przeglądarki jest wszystko OK, więcej to okno się nie pojawia, system w każdym przypadku pozostaje stabilny...

Skrót oczywiście wywaliłem w kosmos.

Czy to aby nie jest tak, jak było z niedawną aktualizacją?

Wszyscy wieszali wtedy psy na windowsie, a okazało się, że powodem problemów był rootkit...

Uważam co następuje:

Koledzy i koleżanki - bez paniki. Na żadnym ze znanych mi forów związanych z IT (a odwiedzam ich sporo) problem nie został podniesiony. Żadne ze znanych mi czasopism/vortali IT nic na ten temat w swoich news`ach nie ma od momentu wydania poprawki.

Ergo - problem wystąpił sporadycznie/jednostkowo i jego bezpośrednią przyczyną nie była wspomniana aktualizacja.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.03.2010 10:00

parrot napisał(a):...
Uważam co następuje:

Koledzy i koleżanki - bez paniki. Na żadnym ze znanych mi forów związanych z IT (a odwiedzam ich sporo) problem nie został podniesiony. Żadne ze znanych mi czasopism/vortali IT nic na ten temat w swoich news`ach nie ma od momentu wydania poprawki.

Ergo - problem wystąpił sporadycznie/jednostkowo i jego bezpośrednią przyczyną nie była wspomniana aktualizacja.

To powiedz mi czemu moja żona nie może drukować maili, tylko musi wszystko z maili kopiować do Worda i dopiero z Worda drukuje :?: Dodam, że pobrała aktualizację IE 8.0, a okienko dalej się pojawiało więc je "zneutralizowałem" przez powyższe opisane przeze mnie działanie w poście :arrow: Wysłany: "18-03-2010 15:35"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uwaga na aktualizacje Windowsa XP - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone