Jeśli chcesz sobie jechać drogą alternatywną obok przez wszystkie miejscowości i delektować się jazdą 60/70 km h to polecam drogę 61. Trnavy, Piest'iany i wszelkie możliwe ronda stoją przed Tobą otworem.
.png)
.png)
.png)
Raphael napisał(a):Bartek81 napisał(a):Hej, jadąc przez Słowację, Wegry ( Brno, Bratysława, Szombathely, Letenye) czy na Węgrzech będzie potrzebna winieta autostradowa?
Planuje w tym roku jechać ta droga pierwszy raz.
Dotychczas jeździliśmy przez Czechy, Austrię, Słowenia. Wyjazd z Opola.
Nie będzie potrzebna.
(o ile nie wjedziesz na płatną drogę)
.png)
.png)
.png)
Zonzi napisał(a):Hej
Wpadłem na pomysł żeby w tym roku odwiedzić Węgry po drodze. Będę jechał w środku tygodnia na początku sierpnia W-wa - Split z noclegiem w Nagykanizsa, start 6-7 rano.
Google poleca trasę przez A1 Gorzyczki -Brno - Bratysławę - no i Węgry M15- M1 -M86 i dalej 84 przez Sarvar, Vasvar i 74 do Nagykanizsa. Koszt autostrady w Czechach nie jest problemem a przejazd przez Bielsko Białą i samą Słowację google podaje o 50 minut dłużej.
Zaufać google czy zmienić punkty po drodze ? Zależy mi na spokojnej jeździe (dzieci, pies).
.png)
.png)
.png)
amatus1 napisał(a): Kolega zasiał we mnie niepokój odnośnie drogi 74 ze nie wyglada na jakas specjalnie dobrą ( nigdy nia nie jechał) ale opcja najbardziej mi wydaje się optymalna. Co myślicie o drodze numer 74?
amatus1 napisał(a):Alternatywą dla mnie jest droga numer 86 ale zastanawia mnie jaką obrać trasę aby nie wjeżdząc do Słowenii?
.png)
amatus1 napisał(a):Co myślicie o tych trasach z Katowic do Lokvy przez Węgry.
Zobaczcie na te 2 trasy i podpowiedzcie:)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi