Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Transmiter FM

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Transmiter FM

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.12.2008 18:13

Mam w samochodzie radio z mp3, ale nie mam możliwości podłączenia żadnej "empetrójki". W związku z tym chciałem kupić sobie transmiter FM kompatybilny z iPodem Touch. Czy zetknęliście się z podobnymi urządzeniami? Czy zdają one egzamin, dźwięk jest bez zakłóceń?
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 13.12.2008 21:34

Posiadam taki transmiter i jestem zadowolony. Na pewno zalecałbym zakump transmitera z tzw. wyższej półki(duży wybór jest na allegro).
Jeżeli chodzi o zakłócenia to różnie z tym bywa, czasami się zdarzają, ale jest możliwość wyboru wielu częstotliwości radiowych, dlatego transmiter zawsze można tak dostroić, że zakłóceń nie ma. Oczywiście polecam zakup transmitera stereo z jak najczytelniejszym wyświetlaczem(ułatwia obsługę, niektóre posiadają również pilota mocowanego do kierowenicy-również ułatwia obsługę) oraz z możliwością odczytu kart SD-dodatkowe do 8 giga muzyki. Ogólnie fajne urządzenie dzięki któremu można słuchać muzyki praktycznie bez przerwy.
Pozdrawiam
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.12.2008 21:53

Dziękuję za odpowiedź:) A czy steruje się nim tylko poprzez samo urządzenie? Mam sterowanie radia w kierownicy i chciałbym móc np podgłaśniać albo zmieniać piosenkę poprzez tą fabryczną instalację.
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 13.12.2008 22:21

Poziom nagłosnienia będziesz mógł sterować z equalizera fabrycznego, natomiast kolejność odtwarzania utworów tylko poprzez transmiter.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.12.2008 22:23

A jeśli podłączę iPoda i włączę listę by piosenki grały jedna po drugiej to nie będę juz musiał nic ustawiać w transmiterze?
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 13.12.2008 22:37

Nie musisz nic robić. Kolejność utworów będzie zachowana. Z tego co wiem to również z iPODA będziesz mógł sterować kolejnościa odtwarzania. Ewentualnie, w zależności od siły sygnału, będziesz musiał dostroić transmiter (poziom stojenia 0-100).
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.12.2008 22:43

Ok. Wielkie dzięki za info:) Nie pozostaje mi nic innego jak udać się do sklepu tudzież popatrzeć na oferty na allegro:D
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 13.12.2008 22:47

Życzę bezproblemowego użytkowania 8)
Pozdrawiam
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 06.07.2010 15:47

w tym roku będę jechał autkiem które ma jeszcze kasetowca, w związku z tym transmiter jest mi niezbędny. Posiadam już takowy i jest ok, ale mam pytanie. Jaka częstotliwość najlepiej ustawić, by nie było zakłóceń po całej trasie do Cro? Macie jakąś uniwersalną i sprawdzoną?
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 06.07.2010 16:12

Należy szukać na niskich częstotliwościach 88,00MHz do 90MHz, jednak nie ma gwarancji że na wybranej częstotliwości w niektórych miejscach nie będzie zakłóceń / szumy o dużej amplitudzie lub inne zakłócenia/, najlepiej zaprogramować jeden kanał radiowy na UKF i jak chce słuchać z ipoda lub GPS tylko przełączyć radio i gotowe/ tak jak np. z radia "Z" na radio "Maryja" lub co innego/ . Głośność ustawiamy w radiu a listę i kolejność w urządzeniu. Możemy również mieć podłączony GPS i telefon poprzez bluetooth plus nagrania - GPS automatycznie przerwie muzykę i poda komunikat gdzie jechać. Proszę pamiętać, że w niektórych krajach jest zabroniony transmiter FM oraz przy bliskiej odległości np. samochody obok siebie na skrzyżowaniu na światłach można podsłuchiwać / przy ustawionej tej samej częst. radia./ POWODZENIA :papa:

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone