Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czy są na forum spejaliści od "rynku walutowego"
Dzisiaj euro najtańsze od czterech lat,myśle że trzeba zakupić,będą stosunkowo tanie wakacje w Cro. Może jednak jeszcze zaczekać? Jakie macie sugestie?
Pzdr Jacek
Jak coś jest w dole to się kupuje.
Największy dół euro od 2002.
Analitycy bankowi na poczatku roku mówlili o euro na poziomie 3.6 w 2006,ale nie wiem czy uwzględnili bliżniaczy rachunek prawdopodobieństwa.
Teoria przetłumaczona z Polskiego na nasze mówi, że : gdyby było wiadomo po ile Euro będzie jutro to po tyle by było już dziś. Dlatego każda prognoza to wróżenie z fusów. Jest w miare tanie to kupiłem. Gdybym lubił ryzyko to może bym poczekał.
Witam
A ja czekam spokojnie, w zeszłym roku zapomnialem o euro, kupiłem je dopiero na granicy słoweńsko-chorwackiej, przelicznik miałem lepszy niż w Polsce, płaciłem złotówkami. Strachu finansowego najadłem się, co byłoby gdyby nie było kun i euro na tej granicy, a ja miałem sporo naszej waluty. W Cro płaciłem najczęściej kartą, euro przywiozłem do domu. Pzdr