Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sveta Nedjelja na Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artwer68
Autostopowicz
Sveta Nedjelja na Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwer68 » 23.05.2010 11:56

Witajcie :D
W zeszlym roku bylismy po raz pierwszy w Chorwacji. Wybor padl na Rogoznice.Bylo cudownie :D
W tym roku wybieramy sie na wyspe Hvar. chcieli bysmy zatrzymac sie w Sveta Nedjelja, Czy ktos moze tam byl? jak wyglada sprawa z zakwaterowaniem i cenami. Prosimy o wszystkie wskazowki i opinie.
pozdrawiamy wszystkich CRO maniakow :)

Ela i Artur
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.05.2010 12:35

Sv. Nedjelja na Hvarze (lub na wyspie Hvar); śmiało odmieniaj nazwę...
A następnie wrzuć w forumową wyszukiwarkę ... gwarantuję mnóstwo trafień i morze informacji (nie tylko na temat samej wioski, ale i całej wyspy)

tu
tu
tu
tu
itd....itd...

Dopisane: a aktualne ceny.. wystarczy wklepać w net hasło "apartmani sv.nedjelja" lub "sv.nedjleja privatni smjestaj"...ceny zależą od standardu i momentu w sezonie.
Pozdrawiam
arek39elblag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek39elblag » 27.05.2010 15:15

Witam,
W jakim terminie się wybieracie my też z rodzinką jedziemy do Sveta Nedjelja. Powinnismy tam byc od 19 lipca. :D
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 30.05.2010 11:17

Mój drugi wyjazd do Cro i pobyt w 'SN' wspominam z łezką w oku, wspaniałe, ciche miejsce pełne bajecznych widoków... lecz nie dla każdego ;) To wioska której urok tkwi w nieodkrytej przyrodzie i otwartym morzu, nie ma tłumów, imprez do białego rana (chyba że we własnym gronie :lol: ) ani komercyjnych atrakcji. Będąc w SN można wyskoczyć do stolicy gdzie życie toczy się tak samo w dzień jak i w nocy oraz do pobliskich miasteczek jak Stari Grad czy Vborska. Cudowny czas spędzony na Hvarze gwarantuje niezapomniane przeżycia :wink:
Pawcio&Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 07.07.2010 16:23

Alita a myslisz że w SN jadąc w ciemno w drugiej połowie lipca znajdziemy jakąś miejscówke??

pzdr
P
arek39elblag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek39elblag » 07.07.2010 22:11

Pawcio&Monia napisał(a):Alita a myslisz że w SN jadąc w ciemno w drugiej połowie lipca znajdziemy jakąś miejscówke??

pzdr
P

W jakim terminie sie wybieracie do SN i jaką trasę wybieracie :?:
Pawcio&Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 08.07.2010 17:11

Wyjezdzamy w sobote 17.07 a wracamy 31.07. Jedziemy tak jak w zeszlym roku na Szcecin,Niemyc,Austria,Słowenia.

pzdr
P.
aśkaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aśkaj » 08.07.2010 19:11

Odwiedziłam SN będąc w Ivan Dolac.....totalna pustka...wjechalismy do miejscowości poszwędaliśmy się pomiędzy domami (właściwie szukalismy wejścia na szlak w kierunku jaskini) i nie spotkalismy żywego ducha, okna pozabijane , uliczki puste...dopiero idąc skałami w kierunku bazy wpinaczkowej napotkaliśymy żywych...oblegali plażę (jeśli dobrze pamiętam Exotic beach, sa na nią drogowskazy). Patrząc na knajpkę na wodzie należy udać się na lewo i skałami za ścieżką aż do celu.

To chyba najpiękniejsza plaża jaką spotkałam w Cro....bambusy na tle wysokich skał , "wypolerowane" skałki w wodzie , cudne widoczki.
Baza wspinaczkowa tez robi wrażenie...jest tam zakaz wejścia ale uprosiliśmy i się udało troche poobserwowac skałkowców wiszących na ścianach...w bazie też dość egzotycznie...wrażenie robi głównie nietypowa trawiasta roslinność, baseny morskie uformowane przez skały no i oczywiście klif.

Przejście do bazy dość długie i momentami niebezpieczne ...szczególnie jak sie ma na stopach japonki...zdecydowanie odradzam.
Właściwie można ta trasę potraktować jak trekking i odpowiednio się przygotować...widoki rewelacyjne, klify , przepaście , czasem jakiś mały futrzak może się zaplątać pod nogami...;)

powodzenia
Pawcio&Monia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawcio&Monia » 09.07.2010 21:50

Pawcio&Monia napisał(a):Wyjezdzamy w sobote 17.07 a wracamy 31.07. Jedziemy tak jak w zeszlym roku na Szczecin,Niemcy,Austrie,Słowenie.

pzdr
P.
artwer68
Autostopowicz
Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwer68 » 16.07.2010 16:12

Wiec jutro jedzieniemy :D W Sv. Nedeli bedziemy od ok 25.07, bo wczesnie zatrzymujemy sie w okolicach Breli na tydzien. :D
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 19.07.2010 07:28

Ja odwiedzam SN już 9 sierpnia :lol: Mam pytanie odnośnie plazy 'exotic beach' jaki czas przejścia od restauracji na wodzie?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.12.2010 16:58

Alita opisz jak było w SN - myślę o Hvarze na 2011 i ta miejscowośc mnie zainteresowała jako spokojna. Są jakieś skelpy na codzień i jaka plaża oraz czy snoorkowanie możliwe i jak sytuacja dla 2-lataka wygląda? Z góry dziękuję za wszelkie informacje :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.12.2010 20:37

Sv. Nedjelja na Hvarze to na pewno świetny wybór. Co do samej plaży, zdjęcia mogę wysłać na emaila. :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.12.2010 10:29

majeczka, dodaj na forum zdjęcie plaży w SN. Czy można tam snurookwać?? Jeździmy w 3 osoby w tym 8-latek (2011) z hulajnogą więc musi być jakaś promenada albo trasa do jazd. I obowiązkowo lodziarnie. Zjandę to w SN :?:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 02.01.2011 13:06

piekara114 napisał(a):Alita opisz jak było w SN - myślę o Hvarze na 2011 i ta miejscowośc mnie zainteresowała jako spokojna. Są jakieś skelpy na codzień i jaka plaża oraz czy snoorkowanie możliwe i jak sytuacja dla 2-lataka wygląda? Z góry dziękuję za wszelkie informacje :D

Witaj!
Ja byłem w SN w 2009 roku. Plaża mała ale bardzo urokliwa. Jest też przecudowna exotic beach, ale o niej nie będę pisał bo już chyba wszytsko jest opisane na tym cudnym forum. sklepy są dwa tzn jeden sklep z podstawowymi artykułami i jeden z pieczywem (na plaży). Ogólnie wioska cicha i spokojna dwie lub trzy knajpki pizzeria. Byłem zadowolony podobnie jak mój dwuletni syn :D Pozdrawiam Jak chcesz jakies fotki prześlij mejla
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone