Witam
Jakoś tak mnie naszło więc skrobnę parę słów. Miejscowość znajduje się w linku poniżej.
http://maps.google.pl/maps?q=Starigrad, ... 6&t=h&z=11
Krótki opis: Typowa mieścinka letniskowa zlokalizowana w zasadzie przy głównej drodze która raz zbliża raz oddala się od brzegu. W "centrum" kilka dobrze zaopatrzonych niewielkich sklepów samoobsługowych, knajpek, bazarek z owocami, bazarek z pamiątkami. Plażę w zasadzie jak w Chorwacji, trochę betonu, trochę żwirku. Mój sześcioletni synek dawał sobie radę i dobrze się bawił.
Około 40 km od Zadaru do którego zrobiliśmy sobie całodzienna wycieczkę. Około 100km do jeziorek Pitwickich na które już czasu nie starczyło. Polecam również wycieczkę do pobliskiego parku narodowego Paklenicy. Fantastycznie ukształtowany przez naturę kanion, zdjęcia nawet w jednym procencie nie oddają przytłaczającego ogromu tych pionowych ścian. Był tam podobno kręcony film Winnetou.
Poniżej postaram się zamieścić kilka fotek
Polecam również pensjonacik w którym byliśmy. Dopiero co wyremontowany dom z nowymi meblami. Za dwupokojowe lokum z łazienką i aneksem kuchennym 35E/dzień. Ok 50-60m do morza. Miejsce znalezione na miejscu bez rezerwacji i z tego co widziałem bo obejrzałem parę mieszkań cena do jakości bardzo ok.
Zainteresowanym podeślę kontakt.
Generalnie polecam, miejscowość może nie ma jakichś wystrzałowych atrakcji jest jednak czysto, schludnie.
Zdjęcia później cosik nie idzie

.png)
.png)
.png)
.png)