Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Smacznego - konserwy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.09.2012 19:50

Jak widać na forum wszyscy to mistrzowie prowokacji.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.09.2012 19:53

ebolec - chyba pomyliłeś cytaty, mój i woki :D ja na V piętrze nigdy nie mieszkałem, chociaż w bloku wiele lat przeżyłem :wink:

bluesman - jak widać :wink:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 05.09.2012 19:55

Maciek1956 napisał(a):ebolec - chyba pomyliłeś cytaty, mój i woki :D ja na V piętrze nigdy nie mieszkałem, chociaż w bloku wiele lat przeżyłem :wink:

bluesman - jak widać :wink:

Tak tak pomyliłem się, ale samemu to zauważyłem i naprawiłem przed napisaniem przez Ciebie postu.
Przepraszam za błąd.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.09.2012 20:05

woka napisał(a):
Maciek1956 napisał(a):Zrobiłem mały zakład, że wcześniej niż w 10 poście ktoś mnie zaatakuje :wink: i wytknie brak myślenia :lol:
Nie pomyliłem się :D :D Wygrałem rakiję :D
Woka - myślę i minimalizuję jak zaznaczył bluesman. Nie krytykuję też nikogo ze smakoszy konserw czy innych produktów, to nie moja sprawa co kto je czy robi

Maciek .....
Nie myśl tylko, że ja atakuję. Nic z tych rzeczy. Napisałeś, że jesz tylko co sam zrobisz więc sceptycznie się do tego odniosłem.
Za bardzo nie mogę sobie, w obecnych czasach, wyobrazić taką osobę i jest to raczej mało realne. Skazani jesteśmy na masówkę a tym samym spożywamy do końca nie wiedząc co.
Moim zdaniem, bywa, że to co jest bardzo smaczne - jest nafaszerowane chemią. Czasami kupję ....... bo mi smakuje. :wink:

Masz jednak sporo racji, przyznaję :D
Wędzę sery - nie zawsze mam czas i odpowiednie mleko na zrobienie własnego sera
Wędzę mięsa, nie jadam wędlin kupiony, ale mięso niestety kupuję, często "od chłopa", ale nie zawsze, bywa, że w ubojni
Piekę i gotuję mięso - j/w
Wędzę ryby - złowione samemu lub kupione u "Kaszubki"
Warzywa - głównie z okolic mojej działki,mod miejscowych

..... i wiele innych przykładów, ale, podkreślam, nie krytykuję nikogo, kto jada inaczej, kto nie ma takich możliwości, lub większych, jak ja

Życzę wszystkim smacznego, życzę zadowolenia i "zasmaczenia" podniebienia :D
martaaaaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martaaaaa » 29.09.2012 18:20

Niestety żyjemy w takich czasach że zdrowej, nienaszpikowanej chemikaliami żywności ze świecą szukać! Najlepiej byłby samemu sobie uprawiać w ogrodku warzywka ale wiadomo, że na czasu nie ma. Staram się więc wybierać mniejsze zło a więc czytam etykietki, kupuję na bazarku od babć z własnej uprawy

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone