Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słoweńskie gwiezdne wojny

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rzdrozny
Croentuzjasta
Słoweńskie gwiezdne wojny

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 10.04.2018 12:31

Kolega Eger ulotnił się z cro.pl i szkaluje nadal:) Cytat z innego forum:

Klika rządząca forum cro.pl nakazuje ludziom jechać tym objazdem i grozi banem każdemu, kto ma inne zdanie
Równocześnie opier.ala tych, co pytają się dalej o drogę, bo
instrukcja objazdu na całą stronę przygotowana przez władze forum jest dla nich nieczytelna i zbyt skomplikowana,
a koszt utraty czasu i nerwów w czasie jazdy objazdem zbyt wysoki
I zastanawiają się, czy nie wydać trochę euro za winietkę i mieć święty spokój
OPL i wyśmiewanie się z nich - to ich w najlepszym razie czeka

Bo ktoś kto zdecydowanie wyrazi inne zdanie, jest od razu zagrożony banem i uciszany na chama

Jakie nakazuje? Jakie grozi? Jakie wyśmiewanie? Jaki ban za inne zdanie?
Ludzie - więcej rozsądku. Nikt nikogo nie zmusza, do niczego. Każdy sam ocenia, jak i gdzie pojedzie. Ale po to jest forum, aby były podane wszystkie możliwości, również te, które pozwolą zaoszczędzić 30 euro. Dla jednego to mało, dla drugiego sporo.

Nie znam żadnego innego forum poza cro.pl, które by tak kompleksowo ogarniało każdy aspekt wakacji w jednym regionie (bo przecież znajdziemy tu info i o Czarnogórze, Albanii, Bośni, Serbii, itp.). A na miejscu rządu Chorwacji to bym nawet zastanowił się na przyznaniem medalu za Zasługi dla Promowania Chorwacji w Zaprzyjaźnionej Polsce:) Jestem przekonany, że dzięki cro.pl wpłynęło dziesiątki, setki tysięcy kun do budżetu państwa.

Co do objazdu - często nie chodzi tylko o zaoszczędzone pieniądze. Sam jechałem zarówno autostradą, jak i M-L-P - w razie potrzeb. Argumenty za objazdem:
- odpoczynek i jedzenie w Ptuj - np. McDonald's
- poznanie nowego regionu (zadbane austriackie posiadłości)
- tanie tankowanie
- większa koncentracja na mniejszych drogach (miła odmiana od autostrady)
pewnie inne można śmiało dopisać.

Więcej info o tej trasie np. na blogu: https://jadziemlecim.wordpress.com/2018/04/03/czarnogora-wakacyjnie/.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2018 12:39

rzdrozny napisał(a):Kolega Eger ulotnił się z cro.pl i szkaluje nadal:) Cytat z innego forum:

Klika rządząca forum cro.pl nakazuje ludziom jechać tym objazdem i grozi banem każdemu, kto ma inne zdanie
Równocześnie opier.ala tych, co pytają się dalej o drogę, bo
instrukcja objazdu na całą stronę przygotowana przez władze forum jest dla nich nieczytelna i zbyt skomplikowana,
a koszt utraty czasu i nerwów w czasie jazdy objazdem zbyt wysoki
I zastanawiają się, czy nie wydać trochę euro za winietkę i mieć święty spokój
OPL i wyśmiewanie się z nich - to ich w najlepszym razie czeka

Bo ktoś kto zdecydowanie wyrazi inne zdanie, jest od razu zagrożony banem i uciszany na chama

Jeśli to cytat dokładny, i pisze to Eger ... to ciekawostka.
Na tym forum używa komputera z "polską klawiaturą" :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.04.2018 12:54

Tylko to pisze na forum.gazeta.pl niejaki Langhof, a nie wiem, czy on to Eger, czy jeszcze inny banita. :oczko_usmiech:

Ale najlepsze jest to:
Dlaczego jedna trasa, czyli objazd jest jedynia słuszna na cro.pl, a druga, czyli autostrada to samo zło,
tego nikt normalny nie zrozumie
Ale tu chodzi o władzę na forumowiczami i traktowanie ich jako niedorozwiniętych przygłupów, którzy w czasach map google
muszą dostać rozkazy jak jechać od władzy
Bo sami na to nie wpadną, jak najlepiej jechać

:lool:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.04.2018 13:26

rzdrozny napisał(a):Kolega Eger ulotnił się z cro.pl i szkaluje nadal:)

Niech sobie pisze. Sam wystawia sobie świadectwo, a jednocześnie nareszcie dopasował sobie forum do własnego poziomu :wink:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 10.04.2018 13:58

Jakby umiał czytać to nie promowałby jazdy autostradą w wątku dotyczącym jej objazdu.

Prawdopodobnie myśli że szkalując na innym corum doprowadzi do upadku cro.pl.
I skąd wtedy będziemy brać świeże informacje???? :mrgreen:
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 10.04.2018 16:31

dids76 napisał(a):Jeżeli to fabryka w okolicach Riegersburg to zwiedźcie sobie przy okazji zamek w tej miejscowości. No i nie wracałbym już na autostradę tylko pojechał drogą B66 :wink:

Wygląda na to że tak. Dzięki za namiar na zamek. A na autostrade wrócę bo zwiedzanie jest w planach podczas powrotu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.04.2018 19:40

walp napisał(a):Tylko to pisze na forum.gazeta.pl niejaki Langhof, a nie wiem, czy on to Eger, czy jeszcze inny banita. :oczko_usmiech:

Ty, jak widzę też tam za gwiazdę robisz. :mrgreen:
Walpik. :lool:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.04.2018 19:53

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Tylko to pisze na forum.gazeta.pl niejaki Langhof, a nie wiem, czy on to Eger, czy jeszcze inny banita. :oczko_usmiech:

Tych wpisów niżej nie czytałem. :oczko_usmiech: Już mi Janusz coś zasugerował z tym walpikiem, ale nie zakumałem. :oczko_usmiech:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 10.04.2018 19:55

walp napisał(a):
anakin napisał(a):

Tych wpisów niżej nie czytałem. :oczko_usmiech: Już mi Janusz coś zasugerował z tym walpikiem, ale nie zakumałem. :oczko_usmiech:

O "gwiezdnych wojnach" też piszą. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.04.2018 19:58

endryu napisał(a):O "gwiezdnych wojnach" też piszą. :mrgreen:

Widziałem. :mrgreen:

Ale ja mu niestety nie pomogę.
Tam jest potrzebny specjalista.
I to wysokiej klasy.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 10.04.2018 20:00

anakin napisał(a):
endryu napisał(a):O "gwiezdnych wojnach" też piszą. :mrgreen:

Widziałem. :mrgreen:

Ale ja mu niestety nie pomogę.
Tam jest potrzebny specjalista.
I to wysokiej klasy.

Wskazany był by taki, który pisze doktorat. :mrgreen:

Ale tam też nie byli zadowoleni z opinii o nakazie używania słoweńskiej autostrady :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.04.2018 21:56

endryu napisał(a):Ale tam też nie byli zadowoleni z opinii o nakazie używania słoweńskiej autostrady :lol:

Teraz to w ogóle strach pisać, że np lepiej na Pag promem niż mostem, bo znowu będzie, że ktoś ma udziały w Jadrolinii.... Obrazek

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.