Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słodka mała miejscowość na Istrii lub Kvarner

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 11.02.2011 13:04

dzięki anubius, mam już oko na apartament w Vrbniku. zna ktoś ten punkt, żeby nie wtopić jak w Rabacu, satelita namierzam loku m i z góry wygląda ok... :D w praniu sie okarze co to za miejscówka

http://www.mare-vrbnik.com/en/index.html
to jest na Frankopanska nieopodal plaży, dobry punkt, cisza, czy disco nocą?
kaliope
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaliope » 12.02.2011 16:01

morka2 napisał(a):do kaliope; to jest własnie plaża przy hotelach, taki miałam widok z naszego apartamani, niestety do 3 nad ranem masz zapewniony repertuar, jezeli wolisz ciszę, szukaj z drugiej strony tam są piekne kamieniste plaże, trzeba wejśc wyżej, ale za to jakie widoki...

Dla dzieci musze mieć plażę łagodna. Odpadają plaże z głazami, skałami itp. A z tej plaży przy hotelu można korzystać, czy tylko dla gości hotelowych. Mówi oczywiście o Rabac.
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 14.02.2011 14:03

mozna, mozna
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2011 17:52

morka2 napisał(a):mozna, mozna

Co to za nowe słowo w słowniku polskim :?: :wink:
morka2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka2 » 16.02.2011 14:09

no fajnie...to znów mam problem....myślałam, że pojedziemy do Vrbnika, ale większość zdjęć z tej cudnej urody miejscowości jest jakaś taka zachmurzona :( natomiast Baska, na wszystkich wygląda jak Dalmacja, pełna słońca... Jedziemy w dwie rodziny w tym nasze dzieci 4 i 11, czy KRK-owiaki moga mi pomóc podjąć decyzję :? Juz pisałam, że lubimy ciszę, spokój, kameralne plaże (Asiah pisala o malowniczych zatoczkach w Baśce), lubimy nurkować z rurką a wieczorem spacery, kolacja, winko w tawernie....
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.02.2011 19:23

morka2 napisał(a):no fajnie...to znów mam problem....myślałam, że pojedziemy do Vrbnika, ale większość zdjęć z tej cudnej urody miejscowości jest jakaś taka zachmurzona :(

...bo nie było słońca. :wink:
morka2 napisał(a): natomiast Baska, na wszystkich wygląda jak Dalmacja, pełna słońca...

....bo nie było chmur :wink:
morka2 napisał(a): Jedziemy w dwie rodziny w tym nasze dzieci 4 i 11, czy KRK-owiaki moga mi pomóc podjąć decyzję :? Juz pisałam, że lubimy ciszę, spokój, kameralne plaże (Asiah pisala o malowniczych zatoczkach w Baśce), lubimy nurkować z rurką a wieczorem spacery, kolacja, winko w tawernie....

Tak to tylko w Erze. :wink:

Jak spacer, kolacja, winko w tawernie ...to musi być jakaś większa miejscowość ....więc o błogiej ciszy i spokoju raczej nie da się powiedzieć. ( ja nie znoszę błogiej ciszy )

Ja jeżdzę do KRK i sobie chwalę. Lokum jest położone lekko w bok od centrum więc chałasy aż tak nie dochodzą, z kolei pójść na spacer, na promenadę, na winko , na .... jest bardzo blisko.
Też lubię nurkować z rurką ( w KRK mam super warunki), dla dzieci jest dobrze choć (tam gdzie płytko czyli dla dzieci) to plaże betonowe ale żwirek znajdziesz też.

Konkluzja: jak będziesz tak marudzić, taka wielce niezdecydowana .... wczasy mogą być nieudane.
Oczekujesz "nieba na ziemi" a to trochę za dużo.
Decyzja krótka .... jadę ( nie jadę) a co będzie to będzie. Ot i wsio.
maria23
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maria23 » 02.03.2011 20:06

Witam Wszystkich !
Apropos Istrii...
Czy był ktoś w Medulin?
Osobiście dosyć napaliłam się na tą miejscowość i podobno plażę odpowiednią dla dzieci, ale jak znalazłam fajną kwaterę jedną czy drugą to mam problem żeby porozumieć się z właścicielami co do zaliczki. Jeden chciał przez Western Union, inny polecony przez forumowicza zresztą przestał odpowiadać mi na maile...
Czy ktoś ma wyrobione zdanie o tej miejscowości?
Czy w lipcu można jechać tam w tzw. ciemno? :?
Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Słodka mała miejscowość na Istrii lub Kvarner - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone