napisał(a) maripol » 14.07.2010 10:11
wakrysia napisał(a):http://www.ciovo-trogir.com/perina/ap1.html
czy ktoś tam był, wie coś wiecej?
Moze poproszę Panią Bozene o odpowiedź
Help:-)
Byłem tam z żona w 2008 roku na przelomie czerwca i lipca.
apartamenty prowadza Perina i Mario Nakir - bardzo mili ludzie. mieszkaja w drugiej polowie domu wraz z dziadkami i swoimi dziecmi.
apartamenty sa 3
1. Najmniejszy w ktorym mieszkalismy jest polozony jakby czesciowo w ziemi wejscie od ogrodu ktory byl jeszcze niewykonczony.
Ma sciane oblozona kamieniem co daje przyjemny chlodzik , nie wymaga klimy i nasi znajomi ktoryz mieszkali kilka domow dalej zazdroscili nam tego chlodu. W apartamencie jest lazieneka i fajna mala kuchnia wyposazona nawet w tartke i durszlak i wszystko co potrzebne do gotowania. Wszystko wydawalo sie swieze i czyste. Mankamentem bylo srednio wygodne lozko, ale bez zbytniego spartanizmu. Lozka tam zreszta sa dwa. Szafa i stol i lampki nocne. Nie bylo duszno w nocy.
2 i 3 apartament sa w kolorach pomaranczowym i niebieskim sa na pietrach i z balkonami i duzo wieksze. Moja zona tam byla na wycieczce z wlascicelka i mowila ze sa bardzo przytulne. Tam jest klima.
Mario jest marynarzem i mowi dobrze dosyc po angielsku , Perina nieco gorzej. Ale sa bardzo serdeczni. zaprosili nas do siebie na obiad rodzinny do rodzinnego stolu.
Do plazy 3 minuty na piechotke w dol. Po drodze piekarnia, sklep spozywczy i restauracja chyba pizzeria. - nie jadlem tam ale ktos to polecal.
Jesli pojedziesz tam prosze ich pozdrowic od Krystiny i Tomka:)[/quote]
strasznie Ci dziekuje za odpowiedx, oczywiscie pozdrowie,
wlasnie wyslalam tam kolezanke na "zwiady", mieszka u nich w apartamnecie na gorze, bodajze w tym pomaranczowym:-) i jest bardzo zadowolona, my bierzemy ten na dole bo nas malo jest i nie potrzebujemy taaaaaaakich wielkich przestrzeni:-)
jeszcze raz dziekuje za odpowiedz bo juz stracilam nadzieje ze mi ktos odpisze

))