Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Siatkówka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: MŚ w siatkówce - Polska 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.09.2014 23:18

romuald22 napisał(a):PS:
To nie jest polityczne. Personalne :) .
Ale nasz Prezydent jak już coś powie to powie. W wywiadzie po meczu na pewno słyszeliście:
"Brawo dla naszych piłkarzy"

"Piotr Solorz-Żak"
:)

Pilkarze, mimo iż dziwnie, jest poprawnie, a na Solorza niektórzy mówią Piotr. Zerknij chociażby do wiki, to dowiesz się dlaczego. Tez się właśnie zdziwiłem.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 21.09.2014 23:47

K***de, ja płaczę, żona płacze, dzieci płaczą... wszystkie płaczą... No takie rzeczy normalnie się nie zdarzają. :mrgreen:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.09.2014 23:51

MRK napisał(a):
romuald22 napisał(a):PS:
To nie jest polityczne. Personalne :) .
Ale nasz Prezydent jak już coś powie to powie. W wywiadzie po meczu na pewno słyszeliście:
"Brawo dla naszych piłkarzy"

"Piotr Solorz-Żak"
:)

Pilkarze, mimo iż dziwnie, jest poprawnie, a na Solorza niektórzy mówią Piotr. Zerknij chociażby do wiki, to dowiesz się dlaczego. Tez się właśnie zdziwiłem.

Z tymi nazwiskami to pobieżnie znałem historię. Faktycznie jeszcze imię galimatias uzupełnia.

Piłkarze o siatkarzach jest poprawnie? 8O
Czyli koszykarze to też piłkarze bo przecież piłki używają???
Już nie wspomnę o tenisistach bo tam też piłka, no wiem że tam piłeczka mniejsza.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 21.09.2014 23:56

Miłe chwile, brak słów by to opisać :)
Emocje....oj pewnie każdy z nas troszkę pokrzyczał :D i trochę wzruszenia się wkradło 8)

PS Do mnie też nie przemawia określenie zastosowane przez Prezydenta - "piłkarze" - zdecydowanie wolę "siatkarze" .
Powiedzmy "piłkarze" w neutralnej sytuacji - ilu z nas pomysli wtedy o siatkówce ?
Piłka nożna, piłka ręczna, pilka wodna , ale już siatkówka, koszykówka, a nie piłkarze siatkowi lub koszykowi 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.09.2014 06:27

Jesteśmy najlepsi ! :)
Brawo Panowie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.09.2014 07:04

Chyba jeszcze nie wierzę :oops: 8O ,
stara baba jestem, a popłakałam się wczoraj jak dziecko :roll: :mrgreen: .

Odszczekuję wszystko co mówiłam o STEFANIE, MATEUSZU a zwłaszcza MARIUSZU WLAZŁYM :mrgreen:
Ogólnie wszyscy byli cudowni :hearts: ,

no a najlepszy rozgrywający MŚ będzie grał w Czarnych Radom, może da radę :oczko_usmiech: .
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.09.2014 08:16

Kochani chłopcy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!!
Teraz tylko pozostanie pytanie: JAK ŻYĆ ? :cry: 8O ... bez transmisji .... JAK ŻYĆ ?

Całe szczęście, że kilka meczy mam nagranych :mrgreen: ... No i dzisiaj na spokojnie i w całości obejrzę sobie wreszcie nasze zwycięstwo ...
Wczoraj kiedy nasi dość gładko przegrali pierwszy set zwątpiłam :oops: (wstyd mi okrutnie) i z nerwów oddalam się mojej drugiej pasji sudoku ... Kiedy skończyłam rozwiązywać pierwszą planszę nasi zaczęli grać lepiej ... Przyjęłam to jako dobry omen i leciałam dalej ... Nasi grali coraz lepiej :lol: ... Nie muszę chyba dodawać, że nie wypuściłam już książeczki do końca meczu :oczko_usmiech: ... I tak rozwiązałam z sukcesem kilkanaście plansz :lol: :mrgreen: :lol:
No ale przez to więcej słyszałam niż widziałam ... Dzisiaj sobie nadrobię .... :mrgreen: .
To był okrutnie emocjonujący wieczór ... Nawet Mysza się poryczała :smo: ...
A może ma ktoś jakieś zdjęcia ?
Ja mam tylko jedną pamiątkę .... Niestety nie moją tylko męża :cry: ...

Obrazek

Kazałam mu robić dużo zdjęć ale sądząc po lekko "zmęczonym" kroku jakim wkroczył do domu dziś o 5.03 :roll: mogą one być "nieco" nieostre ...

A może rysiek74 coś ma ?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.09.2014 08:37

Potter napisał(a):Kochani chłopcy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!!
Teraz tylko pozostanie pytanie: JAK ŻYĆ ? :cry: 8O ... bez transmisji .... JAK ŻYĆ ?

Nawet niebo w Radomiu płacze (co tam płacze, ryczy, bo leje jak cholera :roll: ), że te MŚ już się skończyły :( .
Ale za to JAK się skończyły :mrgreen: .

Za chwilę zaczynają dziewczyny, szkoda, że bez naszych :( .
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 22.09.2014 08:43

Dla takich chwil warto żyć !!! Coś pięknego. Gardło boli, dłonie od klaskania jeszcze czerwone, ale co tam !! Dzisiaj powinno być Święto Narodowe i DZIEŃ WOLNY OD PRACY :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.09.2014 11:14

Najpier płakałam ze wzruszenia, a potem ze śmiechu :lool:

Jerzy Mielewski dotrzymał słowa :lool: .
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 22.09.2014 12:24

To już piękna historia, tym bardziej,że 4 zawodników kończy kariery :roll:
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 22.09.2014 13:40

Potter napisał(a):A może rysiek74 coś ma ?

no niestety :(
Finał oglądałem w TV przy lampce :wink: Vranać-a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.09.2014 19:12

greenrs napisał(a):
Kiepura napisał(a):No i pięknie.
[...]
Sportowo to prawdziwy kosmos a organizacyjnie i medialnie daleko lepsza impreza niż EURO.

Pięknie... bardzo pięknie!

Sportowo i organizacyjnie kosmos - pełna zgoda, natomiast medialnie - w którym miejscu?
No chyba, że brak porozumienia Polsatu i TVP oraz zakodowanie wszystkich meczów (poza otwarcia i finałem) uznajesz za sukces medialny...? Jak dla mnie to jednak porażka.

Zablokowanie transmisji tak, to skandal.

Ale mnie chodziło o ogólny wydźwięk w prasie czy TV, także zagranicznej i sygnały choćby takie jak te:

The arena was full (15,000 again). They were overwhelmingly for the USA (as well as Lotman, who plays professionally here in Poland). The energy, noise level, music, dancers, cheerleaders, etc. kept the environment upbeat and very positive for the teams. The Polish fans really do love the sport. They cheer all good plays, love the long rallies, do the wave, the kissing cam, and several other fun group waves, songs and generally get very “into” the match. It’s just a great place to play and generally the teams respond and put on a terrific show.

The Polish organizers have really done a spectacular job so far: great crowds, terrific venues, great service at the hotels, transportation, etc. Hard to say enough about the quality of the event.

http://www.teamusa.org/USA-Volleyball/Features/2014/September/08/Beal-Blog-Leaving-Krakow-on-a-High-Note
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 22.09.2014 19:14

Brawo :D :D :D
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 25.09.2014 16:24

:wink: Jak to tam nasi wypadli na tych mistrzostwach????
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone