Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

selce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kam
Autostopowicz
selce

Nieprzeczytany postnapisał(a) kam » 09.03.2007 17:27

Witam!

mam pytanie do Was, cromaniakow,
planuje w tym roku wypad do chorwacji, konkretnie do miejscowosci Selce. Troche szukalem w internecie, przejzalem forum...

Czy ktos z Was byl tam i moze podzielic sie wrazeniami?

pozdrawiam
Kamil
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 09.03.2007 19:02

A gdzie to jest dokładniej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2007 19:18

Buber napisał(a):A gdzie to jest dokładniej?

vis a vis wyspy Krk - obok Crikenicy
kam napisał(a):Witam!
mam pytanie do Was, cromaniakow,
planuje w tym roku wypad do chorwacji, konkretnie do miejscowosci Selce. Troche szukalem w internecie, przejzalem forum...
Czy ktos z Was byl tam i moze podzielic sie wrazeniami?
pozdrawiam Kamil

Nie byłem tam na "stałe" jeżdzę raczej "na przeciwko" na Krk - moje zdanie jest takie: jak lubisz ciasnote i hałas to OK ale jak wolisz spokój i chcesz byc w tym rejonie to bardziej sugerowałbym Krk. Pozdrawiam :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2007 20:21

kam
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kam » 11.03.2007 22:14

jedziemy do Chorwacji pierwszy raz, wiec raczej troche w ciemno wybralismy to miejsce.
raczej szukamy jakiegos spokojnego miejsca, ktore byloby jednoczesnie baza wypadowa do zwiedzenia kilku miejsc...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.03.2007 22:20

Z Selce będziecie mieli blisko do tego pięknego miejsca :lol:

Obrazek
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 25.03.2007 14:52

Witam
Ja byłem w Selcach już 3 razy (i w tym roku też się tam wybieram) :D
Na ten kamping
http://www.jadran-crikvenica.hr/jhcGB/o ... oselce.htm
Kamping jest duży z kilkoma sanitariatami. Ludzi też jest dużo (jak to na dużym kampingu :lol: ) jesli się nie rozbijecie blisko morza (i knajpki z której słychać dość głośną muzykę wieczorami) to ogólnie jest to spokojne miejsce. Tak do połowy lipca jest dużo fajnych zacienionych miejsc gdzie można się rozbić, a potem zaczyna się robić ciasno (głównie Niemcy i Holendrzy się zjeżdżają). Plaża w większości wybetonowana, do miasteczka idzie się około 1 km promenadą nad samym morzem. :D Koszty znośne. Za 3 osoby, samochód, namiot, prąd i box lodówkowy płaciłem 110 zł/dobę. Blisko na Plitwicke, do Puli czy do Triestu. Nie wiem co chcesz jeszcze wiedzieć ? ale śmiało pytaj 8)
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 24.04.2007 18:26

Witam
mam pytanie odnosnie drogi , mianowcie w ktorym miejscu odbijasz z autostrady zeby dojechac do tego campu i czy latwo trafic ?

Czy mozna placic karta na tym campie.
Czy daja jakies znizki (mam zamiar tam byc caly pobyt i zwiedzac okolice)
Jakie drzewa tam wystepuja ? (chodzi o samochod i namiot )

Jedziemy 14.07.07 - 29.07.07 okolo 13-14 nocek

Pozdrawiam Sławek
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 24.04.2007 19:18

Witam
Musisz jechać oczywiście na Rijekę i jakieś 30-40 km przed Rijeką jest zjazd na Crikvenicę. Tam odbijasz, zjeżdżasz z gór krętą drogą :lol: (jakieś 10 km) i dojeżdżasz do Jadranki. Teraz w lewo z 5-7 km i dojeżdżasz do Selc. Reklama Autocampu jest naprawdę wielka i nie przegapisz jej :D . Tylko nie skuś się na kamping, który jest tuż obok wjazdu na "Autocamp" (uliczka w lewo przed samą bramą bo niewygląda tam za ciekawie.
Kartą oczywiście możesz płacić bez problemu. Choć zniżek to chyba nie dostałem nigdy :?
Co do drzew to za bardzo się nie znam na ich gatunkach :lol: ale najważniejsze że dają cień i że jest ich dużo. Tylko do rozbicia namiotu weź solidne szpilki (ja używam 10 calowych gwoździ z przyspawaną poprzeczką) bo pod 5 cm ziemi zaczyna się niemal żywa skała :twisted:
My jedziemy od 01 do 15 lipca.
Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć -pytaj
pozdro
hondac
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondac » 24.04.2007 20:42

Byłem kilka lat temu w hotelu Varażdin w Selce i bardzo mi sie tam podobało.Niewielka miejscowośc "z klimatem", a do wiekszej Crikvenicy mozna dojść nadmorskim deptakiem...
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 24.04.2007 21:41

Dzieki , gwozdzie mialem w tamtym roku Pod Maslina k Dubrovnika - przydaly sie.
Jeszcze tylko chcialem sprecyzowac . Dojazd do miejscowosci Selce jardanka i nazwa campu na reklamie tez Selce tak?
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 24.04.2007 22:58

Na jardanke wjeżdżasz kilka kilometrów przed Selcami (w okolicach Crikvenicy) i stamtąd kilka kilometrów na Południe :D Dokładna nazwa to bodajże "AUTOCAMP SELCE". To największy kamping w Selcach, napewno trafisz 8)
kiziormizior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiziormizior » 25.04.2007 07:14

Nie pamietasz czy na campie lub blisko campu byl dostep do NETU typu jakas kafejka internetowa (hot spot) wyszukalem najblizszy w Rijece i na Basce (Krk ) ale mimo ze to rzut beretem przez wode to troche za daleko.

Pytam bo mimo ze pewnie zaraz beda glosy (a po co ci net przeciez jedziesz na wakacje itd.) pare razy bym sie chial polaczyc z krajem i rodzinka (jakies zdjecia , gg)
W tamtym roku kupilem starter (SIMPA ) w Dubrovniku i wsadzilem do fona skonfigurowalem internet , zaladowalem za 50 kun +30 gratis . Po wlaczeniu sprawdzilem maila pogadalem na gg i wylaczylem . Okazalo sie ze mail byl z jakas reklama i zrzarlo mi cala karte , nawet 30 kun weszlo na minus :evil: :evil: . Teraz lezy w domu karta sim jako wykalaczka , bo zeby ja ozywic musze zaladowac minimum 70 kun ) nieoplacalne , lepiej kupic nowa simpe.
Pozdrawiam.
Odyseusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Odyseusz » 25.04.2007 19:37

Najblizszy dostęp do netu jaki znam to 2 miejsca w Crikvenicy (7 km). Musisz się spytać w punkcie informacji turystycznej (jest w samym centrum Crikvenicy) to Ci wskażą drogę. Ale całkiem możliwe że można znaleźć też neta w którymś z hoteli w Selcach. :)
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 26.04.2007 07:47

Dostęp do sieci jest w Selcach w hotelu SELCE (wejście od promenady schodami na I piętro - w ubiegłym roku 2 kuny=3 minuty).

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne