Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower W Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 31.07.2007 14:19

Jacol napisał(a):Ja miałem ze sobą rowery i uważam, że warto zabrać. W tym roku też biorę. :lol: Dojazd z kampu do miasta i zwiedzenie go z wysokości siodełka rowerowego - super sprawa. Polecam. A co do kosztów paliwa - litr więcej na 100km to nie powód żeby ich nie zabierać .

Mirko, fajna stronka, a nie znasz podobnej o wyspie Cres?

Właśnie wróciłem z Cresu.

Co do jazdy rowerami po Cresie to :
- rzeczywiście trzeba mieć nie lada kondycję, drogi na Cresie są z reguły bardzo wąskie i kręte z dużą różnicą wysokości
- mimo to nie spotkałem jak do tej pory tak dużej liczby rowerzystów i osób biegających i to w szczycie sezonu przy naprawdę wysokich temperaturach
- na kampie rower byłby bardzo przydatny :)

Pzdr
Tomek
C4SH
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) C4SH » 03.08.2007 07:41

Witam ! Chciałem zapytać czy nie ma jakiś problemów z przewiezieniem rowerów z Polski do Chorwacji, ponieważ pierwszy raz chcę zabrać ze sobą rowery więc nie wiem jak to wygląda podczas kontroli na granicy. Pozdrawiam.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 03.08.2007 09:28

C4SH napisał(a):Witam ! Chciałem zapytać czy nie ma jakiś problemów z przewiezieniem rowerów z Polski do Chorwacji, ponieważ pierwszy raz chcę zabrać ze sobą rowery więc nie wiem jak to wygląda podczas kontroli na granicy. Pozdrawiam.

Rowery mam prawie zawsze ze soba, zero problemów, nigdy nikt nie interesował się tym bagażem.

Ps. mała poprawka. Wiele lat temu kupiłem rower we Włoszech i w drodze powrotnej Czech chciał abym zapłacił "cło tranzytowe". Nie zapaciłem, rower przewiozłem.
C4SH
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) C4SH » 03.08.2007 14:04

Dziekuje bardzo za informacje ! Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone