.png)
kasia72 napisał(a):Właśnie wróciliśmy z Poznania. Parada super,św. Marcin na siwym koniu i oczywiście rogale. Dosyć drogie bo jeden około 7zł. , ale raz w roku się należy. W dniu dzisiejszym nie może zabraknąć rogala tak jak w Cro karlowacko
.png)
Goniak napisał(a):JacYamaha napisał(a): Teraz jako produkt regionalny nie do zdobycia gdzie indziej niż tylko w Poznańskiem
Właśnie wróciłam od sąsiadów i można nabyć prawdziwe, z certyfikatem z Wawie na ul. Patriotów...pyszotka
.png)
Goniak napisał(a):JacYamaha napisał(a): Teraz jako produkt regionalny nie do zdobycia gdzie indziej niż tylko w Poznańskiem
Właśnie wróciłam od sąsiadów i można nabyć prawdziwe, z certyfikatem z Wawie na ul. Patriotów...pyszotka
.png)
JacYamaha napisał(a):Rogal świętomarciński został zarejestrowany jako regionalny produkt chronionych nazwą i oznaczeniem geograficznym przez Unię Europejską.
.png)
aga2 napisał(a):Goniak napisał(a):JacYamaha napisał(a): Teraz jako produkt regionalny nie do zdobycia gdzie indziej niż tylko w Poznańskiem
chyba nie dokońca jest tak....na produkcję rogali świętomarcińskich i marcińskich, jako produkt regionalny, maja certyfikat tylko cukeirnicy wielkopolscy i to z wyłączeniem kilku granicznych gmin...
.png)
aga2 napisał(a):... maja certyfikat tylko cukeirnicy wielkopolscy i to z wyłączeniem kilku granicznych gmin...
.png)