Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Razanj 2008

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Halfo
Globtroter
Razanj 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 14.05.2010 20:16

Razanj - mała, cicha, kameralna miejscowość, w której nic się nie dzieje, tylko spokój i relaks. Są tam 2 sklepy, 2 restauracje i mały targ.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok z naszego tarasu:

Obrazek

Drogi przez miasteczko są wąskie i kręte:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tej części miasteczka, w której my mieszkaliśmy większość plaży to betonowa wylewka ze schodkami lub drabinkami do morza:

Obrazek

i malutka żwirowa plaża:

Obrazek

Niestety z kąpieli słonecznej można korzystać tylko do godz. ok. 18, bo potem słońce zachodzi za górę.

Obrazek

Można na nią się wspiąć i obejrzeć piękny zachód słońca. Niestety my nie zdążyliśmy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 14.05.2010 20:24

Można też udać się na cypelek, na końcu którego stoi kapliczka, a obok w morzu stoi latarenka. Wrażenia nieziemskie:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Można tu podziwiać piękny zachód słońca:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy wszystkich forumpowiczów:

Obrazek
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 14.05.2010 20:36

Super zdjecia :) Ja będę w tym roku niedaleko bo w Kanicy i już się nie moge doczekać.
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 14.05.2010 20:40

My w tym roku jedziemy po raz trzeci, za każdym razem w inne miejsce, aby jak najwięcej zobaczyć. Już nie wyobrażamy sobie wakacji bez Chorwacji:) Pozdrawiam
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 15.05.2010 07:18

Świetne zdjęcia. Będziemy tam od 11 lipca przez dwa tygodnie. Mam wrażenie, że jest to miejsce jakiego szukałem: na miejscu cisza i spokój - ale blisko do większych miast.
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 15.05.2010 07:35

Zgadza się, my zwiedziliśmy przepiękny Trogir, Sibenik, wodospady Krka. W miasteczku codziennie rano rozwożą świeże pieczywo, nie trzeba biegać po sklepach, żeby zjeść pyszniutkie śniadanko:) Jeśli wolicie spokój i ciszę od szumu turystów w zatłoczonych knajpach to na pewno będziecie zadowoleni. Będąc tam miałem wrażenie, że czas spowolnił, a nawet się zatrzymał. Pozdrawiam
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 15.05.2010 14:12

Halfo, jak dojść do tej kapliczki?

Byłam w Razanj w ubiegłym roku, będę i w tym, jeździłam zwiedzać okoliczne miejscowości i aż wstyd powiedzieć, że nie byłam w tej kapliczce!
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 15.05.2010 18:55

My szliśmy uliczkami w stronę cypla, trochę błądziliśmy,kilka razy musieliśmy się wracać, bo okazało się, że uliczka którą wybraliśmy jest ślepa, ale w końcu trafiliśmy na właściwą drogę, która potem zmieniła się w ścieżkę, a ta miejscami była tak zarośnięta, że myśleliśmy o powrocie do domu. Nawet kawałek musieliśmy iść po skałach na skraju morza. Wrażenia niesamowite, nie mówiąc o widokach. Warto było. Oczywiście powrotna droga też była ciekawa, robiło się ciemno, więc oczywiście nie trafiliśmy od razu do domu, bo pomyliliśmy drogi:) Tak więc widzisz, że ja niestety nie jestem w stanie pomóc. Najlepiej zapytajcie gospodarzy u których się zatrzymacie, oni na pewno wskażą wam dobrą drogę.
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 15.05.2010 20:55

Tak myśłałam, że nie będzie to takie proste i oczywiste - żeby wytłumaczyć i żeby tam trafić.
Chyba zdamy się na właściciela apartamentu.

W sumie w Razanj nic nie jest proste ;-). Szczególnie, gdy sie do niej wjeżdża pierwszy raz o pólnocy! Już myślałam, że dopiero rano, jak ktokolwiek się obudzi, pomoże nam znaleźć właściwą drogę do apartamentu.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 16.05.2010 07:31

Zielina74. napisał(a):W sumie w Razanj nic nie jest proste ;-). Szczególnie, gdy sie do niej wjeżdża pierwszy raz o pólnocy! Już myślałam, że dopiero rano, jak ktokolwiek się obudzi, pomoże nam znaleźć właściwą drogę do apartamentu.

I dlatego zamierzam dotrzeć tam przed zmrokiem :D . Również zamierzam dotrzeć na cypelek. Mam jeszcze pytanie czy w zatoczce od strony cypelka są jakieś ciekawe zejścia do wody i miejsca do plażowania?
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 17.05.2010 10:00

Super Halfo, dzięki za temat i za zdjęcia, też się tam wybieramy w lipcu :lol:
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 17.05.2010 13:23

Halfo:
Czy masz moze więcej zdjęć tej części Razanja przed cyplem z kapliczką? idzie mi dokładnie o rejon z drugiego zdjęcia w pierwszym poscie (moze na przykład z góry po przeciwniej stronie (z ruinami stanicy) na druga stronę zatoki?
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 18.05.2010 10:35

Czy masz moze więcej zdjęć tej części Razanja przed cyplem z kapliczką? idzie mi dokładnie o rejon z drugiego zdjęcia w pierwszym poscie (moze na przykład z góry po przeciwniej stronie (z ruinami stanicy) na druga stronę zatoki?

Mam jeszcze tylko jedno:

Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.05.2010 10:42

Extra!!!
Od 1.08 mam nadzieję zobaczyć to........osobiście!!! :lol: :lol: :lol: A powiedz ...........jest tam jakiś...........sklep?? :wink: :wink: Chociaż jeden..........? :D
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 18.05.2010 10:42

Mam jeszcze pytanie czy w zatoczce od strony cypelka są jakieś ciekawe zejścia do wody i miejsca do plażowania?

Większość plaży to betonowe płyty z drabinkami do wody.

Obrazek

Jest malutka plaża żwirkowa, po stronie góry z ruinami. Bliżej cypelka miejsc do plażowania nie ma, są same skały:

Obrazek

Obrazek
Następna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone