Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rafting na Cetinie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tetrahydrofuran
Autostopowicz
Rafting na Cetinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tetrahydrofuran » 06.08.2005 12:39

Witam! ... ponownie :D 9 sierpnia jadę do Makarskiej. W ofercie na miejscu będzie spływ pontonami - 9 km po Cetinie, w tym przejście przez jaskinie. Wyjazd (na rafting) trwa ok 6h.

Mam pytania więc: czy ktoś z forumowiczów był na takowym spływie (tam właśnie), jak to wspomina, czy trasa jest jakoś nadzwyczaj trudna (byłby to mój pierwszy spływ), i... najdziwniejsze pytanie... jak wygląda obciążenie kolan przy takim spływie, ew. przejściu przez tamtejsze jaskinie... ??
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.08.2005 12:50

Wpisz w wyszukiwarkę "Cetina" a znajdziesz kilka tematów, również i ten : forum/viewtopic.php?t=8621&highlight=cetina

Pozdrawiam :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 07.08.2005 10:14

Raffting na Cetinie to super sprawa!
Trasa momentami wygląda groźnie, ale w moim pontonie płyneły dwa małe knedle 8-10 lat i dały radę!
Obciążenia kolan niema żadnego,ale jest duże obciążenia rąk (nie siadaj na przodzie pontonu) , mi skiper kazał usiąść na przodzie i po raffcie ręce miałem jak "papaj" od wiosłowania!
Przećwicz trochę angielski przed wyjazdem!
Left side forward!
Right side back!
i naprzód !
Gdzieś w połowie raftu jest skała ok 7m z ,przy której jest postój i można z niej poskakać na głowę!
Polecam! :D
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 07.08.2005 16:44

Faktycznie jest na forum dużo wątkow o rafcie,więc szczegółów szukaj tam,a ja napiszę krótko
POLECAM W 100%!!!!!
Nogi nie bolą(ręce trochę) jest to dosyć bezpieczna zabawa.Ja przez żadne jaskinie nie przechodziłem
Pozdrav :papa:
Tetrahydrofuran
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tetrahydrofuran » 07.08.2005 17:25

Dzięki wielke za odpowiedż!! Wątków fakt sporo jest... tego, że wyszkuiwarki nie zauważyłem komentowac nie będę... spróbuję przeskoczyć do jakiegoś starego wątku...

Dzięki jeszcze raz... zaczynam się czuć przekonany do tego spływu :D
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 07.08.2005 19:06

zaczynam się czuć przekonany do tego spływu

Powinieneś już być pewien tego,że popłyniesz,bo naprawdę warto :lol:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne