Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyjaciele donoszą - Chorwacja w sierpniu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
muv168
Turysta
Przyjaciele donoszą - Chorwacja w sierpniu

Postnapisał(a) muv168 » 11.08.2009 18:10

Witajcie,

Znajomi ze Słowenii mówią mi, że w tym roku w sierpniu w Chorwacji ma być DROGO! Rzekomo sezon jest kiepski i Chorwacji czyhają teraz na przyjazd Włochów, aby z nich jak najwięcej zarobić. Jaka jest Wasza opinia? Włoskie wakacje właśnie się zaczęły.
Potwierdzacie?

Przy okazji zapytam się o noclegi na Istrii. Chciałbym na 4 dni pojechać do Chorwacji i szukam noclegu od 21-08 do 24-08. Wynajmie mi ktoś apartament na 3 noce dla 4 osób? Jechać w ciemno czy szukać tu w Polsce jakieś oferty? Istria z Polski najbliżej, a mam tylko 4,5 dnia wolnego...

Pozdrowienia
Paweł
hexapus
Globtroter

Postnapisał(a) hexapus » 11.08.2009 18:22

:D
Słowen-cy zawsze sie ładnie wypowiadaja na temat Chorwacji.
Nie prawdarz ?
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 11.08.2009 20:21

Ja tam slyszalem w tym roku od Chorwatow w Orebicu,ze narazie niewielu turystow i maja nadzieje,ze sierpien bedzie lepszy bo nadciagna Wlosi.
Tyle,ze jak Wlosi zobacza jak Chorwaci wywindowali ceny pod niebiosa w tym roku,to w nastepnym roku bedu musieli chyba liczyc tylko na przyjazd Eskimosow! :lol:
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vedran Lekic » 12.08.2009 07:06

KumoterSzyszkownik napisał(a):Ja tam slyszalem w tym roku od Chorwatow w Orebicu,ze narazie niewielu turystow i maja nadzieje,ze sierpien bedzie lepszy bo nadciagna Wlosi.
Tyle,ze jak Wlosi zobacza jak Chorwaci wywindowali ceny pod niebiosa w tym roku,to w nastepnym roku bedu musieli chyba liczyc tylko na przyjazd Eskimosow! :lol:

a jake sa to "wywindowane" ceny... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (apartamenty w Polsce 150-270 pln od osoby na dobe..) ceny 4 x drozsze niz w chorwacji... Jest to dziwne..wszysci cos slyszeli a malo ich sprawdzilo.. Kazdy patrzy na apartamenty 3 m od morza..z basenem ktory kosztuju ponad 100 eur ap na 3 lub 4 osoby... i mowia drogo..drogo... a apartamenty 400 m od morza, skromne za 40 eur. na 4 osoby..to mowia "daleko od morza.."...
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Asia&Grześ » 12.08.2009 07:36

Vedran - racja i to najlepsza racja !! Od lat to też słyszę od naszych znajomych czy daaalszych znajomych :)
Wszyscy by chcieli za 30 EU i to 3m od wody, może takie czasy kiedyś wrócą, ale na dzień dzisiejszy to problem i trzeba to zrozumieć albo się próbować targować :).
Trochę jak się chce poszukać, przymknąć oko na niewygodę to czasami znajdzie się takie fajne nadmorskie perełki...
Powodzenia i pozdrawiam.:)
muv168
Turysta

Postnapisał(a) muv168 » 12.08.2009 10:09

Słoweńcy mogą narzekać na Chorwację, ale i tak jeźdżą do nich na wakacje. Swojego wybrzeża mają tylko kilkanaście km i zero ciekawych plaż.

A jak sądzicie, uda mi się coś znaleźć na Istrii na 3 noce, jak przyjadę tam 21-szego sierpnia około południa?

Pozdrowienia
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 12.08.2009 10:28

Tu bardziej chodzi chyba o ceny w sklepach i na targach. Nie sądzę, że dotyczy to cen apartamentów.
AdamBo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) AdamBo » 12.08.2009 10:29

Vedran Lekic apartament w Chorwacji nie jest równy apartamentowi w Polsce. To co w Chorwacji płaciłem w tym roku za 3 osobowy apartament (1 pokój z tarasem, aneksem kuchennym i łazienką (60m od morza i plaży) płaciłem 46 euro. W Polsce taka kawalerka kosztuje około 230 do 300zł za dobę w trochę większej odległości od morza i plaży - około 100-150m i w takim samym standardzie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.08.2009 12:04

Żadna nowość; sierpień zawsze najdroższy, co roku.. bo to szczyt sezonu...ten rok nie będzie wyjątkiem z całą pewnością.
termondar
Koneser

Postnapisał(a) termondar » 12.08.2009 18:03

Vedran Lekic napisał(a):
KumoterSzyszkownik napisał(a):Ja tam slyszalem w tym roku od Chorwatow w Orebicu,ze narazie niewielu turystow i maja nadzieje,ze sierpien bedzie lepszy bo nadciagna Wlosi.

a jake sa to "wywindowane" ceny... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (apartamenty w Polsce 150-270 pln od osoby na dobe..) ceny 4 x drozsze niz w chorwacji... Jest to dziwne..wszysci cos slyszeli a malo ich sprawdzilo.. Kazdy patrzy na apartamenty 3 m od morza..z basenem ktory kosztuju ponad 100 eur ap na 3 lub 4 osoby... i mowia drogo..drogo... a apartamenty 400 m od morza, skromne za 40 eur. na 4 osoby..to mowia "daleko od morza.."...

Ceny w miejscowościach TURYSTYCZNYCH SĄ DLA TURYSTÓW!

Vedran masz racje, ceny w Polsce są podobne jak w Chorwacji, dla przykładu apartament 5 osobowy(przerobiony z garażu) w Darłowie 2 km od morza kosztuje 45 E. No jasne, że są tańsze, ale i droższe, w zależności od usytuowania i standardu, tak jak w Chorwacji. W Darłowie w hotelu Jan apartament 2 osoby ok. 70 E, w Lidji można zapłacić za apartament 2 osobowy 240 E za dobę, albo 80-90 E. Wszystko zależy od tego, czego się oczekuje i za jakie pieniądze. Ja mam nadzieję, że w Okrug Gornji wypoczniemy i ceny nam nie przesłonią morza. Chorwaci jak chcą zdzierać to niech lepiej zdzierają z Włochów. :)
ewszek
Turysta

Postnapisał(a) ewszek » 14.08.2009 17:24

Witam!
Właśnie kończę mój 2 tygodniowy pobyt na Pagu.
Porównując ceny z zeszłego roku z Orebica stwierdziłem iż na Pagu jest taniej. Jedzenie tańsze w konobach a i w sklepach też jest taniej.W sumie wydałem podobnie jak rok temu i myślę iż w Polsce nad bałtykiem było by podobnie. Ale trzeba to wszysko sobie indywidualnie wybrać. Pozdrawiam
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 14.08.2009 21:46

Vedran Lekic napisał(a):

Ale Moondek ma racje!Mi wcale w moim poscie nie chodzilo o ceny apartamentow!Te jeszcze/o dziwo-patrzac na inne ceny/zostaly na ,,zdroworozsadkowym''poziomie.
Mowie przede wszystkim o cenach artykulow w sklepach spozywczych.Pisalem juz o tym w mojej relacji z Orebica!
Ceny chleba,miesa,wedlin,WINA,OLIWY sa wywalone w kosmos!
Wina i oliwa?Przeciez to jest to z czego Cro slynie!Tak samo ryby i owoce morza!Czemu musza byc tak drogie?
Od razu odpowiem-bo turysci kupuja!
6 kun oplaty za parking za godzine pod sklepem spozywczym,gdzie chce sie zrobic zakupy!?Dajcie przyklad-w jakim kraju jeszcze cos takiego widzieliscie?!
I zaznaczam-bylem ostatnio w Cro 2 lata temu..
I mnie nie dotyczy przelicznik euro/zloty i odwrotnie.

Ps.Ty jeden Moondek zakapowales o co mi chodzi.Pzdr.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 14.08.2009 21:59

Asia&Grześ napisał(a):Vedran - racja i to najlepsza racja !! Od lat to też słyszę od naszych znajomych czy daaalszych znajomych :)
Wszyscy by chcieli za 30 EU i to 3m od wody, może takie czasy kiedyś wrócą, ale na dzień dzisiejszy to problem i trzeba to zrozumieć albo się próbować targować :).
Trochę jak się chce poszukać, przymknąć oko na niewygodę to czasami znajdzie się takie fajne nadmorskie perełki...
Powodzenia i pozdrawiam.:)

Mieszkalismy w apartamencie-Orebic,blisko wody i dokladnie 30 euro..
Ale nie o to chodzi.
krzys182
Odkrywca

Postnapisał(a) krzys182 » 14.08.2009 22:01

bzdura bylem w sierpniu i ceny jak zeszlego roku jakas paranoja panuje co do cen a wypowiadaja sie chyba ci co nigdzie niebyli. Pozdrowionka
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 14.08.2009 22:11

krzys182 napisał(a):bzdura bylem w sierpniu i ceny jak zeszlego roku jakas paranoja panuje co do cen a wypowiadaja sie chyba ci co nigdzie niebyli. Pozdrowionka

Chyba Twoja Babka :roll: :?:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje