napisał(a) KumoterSzyszkownik » 14.08.2009 21:46
Vedran Lekic napisał(a):KumoterSzyszkownik napisał(a):Ja tam slyszalem w tym roku od Chorwatow w Orebicu,ze narazie niewielu turystow i maja nadzieje,ze sierpien bedzie lepszy bo nadciagna Wlosi.
Tyle,ze jak Wlosi zobacza jak Chorwaci wywindowali ceny pod niebiosa w tym roku,to w nastepnym roku bedu musieli chyba liczyc tylko na przyjazd Eskimosow!

a jake sa to "wywindowane" ceny...
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (apartamenty w Polsce 150-270 pln od osoby na dobe..) ceny 4 x drozsze niz w chorwacji... Jest to dziwne..wszysci cos slyszeli a malo ich sprawdzilo.. Kazdy patrzy na apartamenty 3 m od morza..z basenem ktory kosztuju ponad 100 eur ap na 3 lub 4 osoby... i mowia drogo..drogo... a apartamenty 400 m od morza, skromne za 40 eur. na 4 osoby..to mowia "daleko od morza.."...
Ale Moondek ma racje!Mi wcale w moim poscie nie chodzilo o ceny apartamentow!Te jeszcze/o dziwo-patrzac na inne ceny/zostaly na ,,zdroworozsadkowym''poziomie.
Mowie przede wszystkim o cenach artykulow w sklepach spozywczych.Pisalem juz o tym w mojej relacji z Orebica!
Ceny chleba,miesa,wedlin,WINA,OLIWY sa wywalone w kosmos!
Wina i oliwa?Przeciez to jest to z czego Cro slynie!Tak samo ryby i owoce morza!Czemu musza byc tak drogie?
Od razu odpowiem-bo turysci kupuja!
6 kun oplaty za parking za godzine pod sklepem spozywczym,gdzie chce sie zrobic zakupy!?Dajcie przyklad-w jakim kraju jeszcze cos takiego widzieliscie?!
I zaznaczam-bylem ostatnio w Cro 2 lata temu..
I mnie nie dotyczy przelicznik euro/zloty i odwrotnie.
Ps.Ty jeden Moondek zakapowales o co mi chodzi.Pzdr.