Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 09.08.2014 16:50

Kasiu, jak starczy "sił" :oczko_usmiech: to z kolegą uzgodnimy..na kogo i komu bańki dać.. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2014 16:51

GSM napisał(a):W innym temacie tegoż forum, odnośnie zachęty do nauki języków i ku ogólnej chwale poliglotyzmu chciałem zarzucić...również nic z tego ;)

Natürlich, jawohl…
Absolument...
Yes, of course…
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2014 16:55

garbowski napisał(a):Kasiu, jak starczy "sił" :oczko_usmiech: to z kolegą uzgodnimy..na kogo i komu bańki dać.. :mrgreen:

Bańki lekarskie czy (jak już jesteśmy takimi poliglotami) les baty ? :)
To ustalcie :) Jest tego trochę do ogarnięcia, na wschodzie i na zachodzie :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.08.2014 16:57

Ja to bym lał wszystkich, którzy papierosy na plaży palą :evil:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 09.08.2014 17:04

..tera bydzie na poważnie...patrzyłem jak panowie działacze rozpieprzają sport w Lublinie..piłkę nożną, potem poszedł żużel, kto jeździł to chyba większość kibiców wie...mecze na które przychodziło po 25 tys ludzi na stadion który mieścił 18-20..nie pamiętam żadnych bójek, ludzie przychodzili całymi rodzinami.. . Potem rozpieprzyli Start koszykarski gdzie grał pierwszy czarnoskóry zawodnik w Polsce. Jakoś z Montexem ciężko im szło bo jeszcze cośtam dogorywa. Teraz mnie to, no biegacz fiński z Ległą... odeszła ochota na interesowanie się naszym sportem...śmiech jeno pozostał. :mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.08.2014 17:36

Bocian napisał(a):
garbowski napisał(a): bez "borewicza" tego nie rozbierze...

No siemka :)
O 21.30 na TVP Seriale jest :) 16ty odcinek, niedawno na innym programie leciał

Przed wakacjami obejrzeliśmy z żoną wszystkie odcinki.
Po raz który, trudno zliczyć.

Kultowy i tyle.

Lubię sobie przypomnieć jak w Polsce było ładnie szaro parę dekad temu. :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.08.2014 17:51

garbowski napisał(a):..tera bydzie na poważnie...patrzyłem jak panowie działacze rozpieprzają sport w Lublinie..piłkę nożną, potem poszedł żużel, kto jeździł to chyba większość kibiców wie...mecze na które przychodziło po 25 tys ludzi na stadion który mieścił 18-20..nie pamiętam żadnych bójek, ludzie przychodzili całymi rodzinami.. . Potem rozpieprzyli Start koszykarski gdzie grał pierwszy czarnoskóry zawodnik w Polsce. Jakoś z Montexem ciężko im szło bo jeszcze cośtam dogorywa. Teraz mnie to, no biegacz fiński z Ległą... odeszła ochota na interesowanie się naszym sportem...śmiech jeno pozostał. :mrgreen:

Ale teraz Wasz AZS UMCS dostał licencję. Jeśli chodzi o lubelski kosz, jestem na bieżąco:).
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... F140729702
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2014 18:00

Blaugrana napisał(a):
garbowski napisał(a):Kasiu, jak starczy "sił" :oczko_usmiech: to z kolegą uzgodnimy..na kogo i komu bańki dać.. :mrgreen:

Bańki lekarskie czy (jak już jesteśmy takimi poliglotami) les baty ? :)
To ustalcie :) Jest tego trochę do ogarnięcia, na wschodzie i na zachodzie :)

A może pijawki przystawić? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2014 18:03

kaszubskiexpress napisał(a):
Bocian napisał(a):
garbowski napisał(a): bez "borewicza" tego nie rozbierze...

No siemka :)
O 21.30 na TVP Seriale jest :) 16ty odcinek, niedawno na innym programie leciał

Przed wakacjami obejrzeliśmy z żoną wszystkie odcinki.
Po raz który, trudno zliczyć.

Kultowy i tyle.

Lubię sobie przypomnieć jak w Polsce było ładnie szaro parę dekad temu. :mrgreen:

Ja oglądałem już nie wiem ile razy :) Kiedyś w robocie zrobiliśmy sobie maraton i chyba w dwa dni obejrzeliśmy ciurkiem wszystkie odcinki :) Fajne to i śmieszna czasem, jak porucznik Dziewolski z brygady działa :) Ostatnio był odcinek jak odbijali samolot :) Chłopak który spadł przy otwieraniu drzwi spadł naprawę, złamał chyba nogę :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 09.08.2014 18:08

Bocian napisał(a): Fajne to i śmieszna czasem, jak porucznik Dziewolski z brygady działa :) Ostatnio był odcinek jak odbijali samolot :) Chłopak który spadł przy otwieraniu drzwi spadł naprawę, złamał chyba nogę :)

Gdzieś czytałem o tym kolesiu, który wyrżnął o beton.

Najbardziej w tym odcinku podoba mi się hasło Dziewulskiego "... jedż za Follołką..." czy jakoś tak, mając na myśli pojazd naprowadzający z napisem "Follow me"

Za kilka lat obejrzę znowu :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2014 18:24

To starzy falowcy tam występowali z Sekcji :)
Nawet mój kierownik miał tam grubą rolę w tym kinowym Zamknąć za sobą drzwi oraz w odcinkach Złocisty i Przerwany urlop :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2014 18:26

garbowski napisał(a):..tera bydzie na poważnie...patrzyłem jak panowie działacze rozpieprzają sport w Lublinie..piłkę nożną, potem poszedł żużel, kto jeździł to chyba większość kibiców wie...mecze na które przychodziło po 25 tys ludzi na stadion który mieścił 18-20..nie pamiętam żadnych bójek, ludzie przychodzili całymi rodzinami.. . Potem rozpieprzyli Start koszykarski gdzie grał pierwszy czarnoskóry zawodnik w Polsce. Jakoś z Montexem ciężko im szło bo jeszcze cośtam dogorywa. Teraz mnie to, no biegacz fiński z Ległą... odeszła ochota na interesowanie się naszym sportem...śmiech jeno pozostał. :mrgreen:

Myślę że to jest problem ogólnopolski.
Ja nie z tych, ktorzy potrafią ciągnąć godzinne tyrady jak ich kantuje rząd, fiskus, urzędnicy z babcią klozetową włącznie.
Ale z tego powodu sobie narzeknę...
Działacze zarzynają każdą dziedzinę sportu. Zawodnicy mają ich po dziurki, a jak cos wygrają zaraz podpina się pod nich długa kolejka darmozjadów ze związków sportowych, czy to jest PZPN czy PZPS, czy PZLA. Niedawno czytałam skargę jakiejś lekkoatletki ( niedługo ME ) na działaczy...Wszędzie bagno, układy.
A to co zrobił PZPN z naszą piłką nożną sprawiło, że nie kibicuję polskim kopaczom. Niektórzy złorzeczą ostatnio na UEFA, że to przekręciarze. Ale PZPNowi mogą buty czyścić...Kolesiostwo, "fryzjerstwo", deprecjacja znaczenia polskiej piłki na świecie...
Została nadzieja w naszych siatkarzach :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2014 18:32

Bocian napisał(a):To starzy falowcy tam występowali z Sekcji :)
Nawet mój kierownik miał tam grubą rolę w tym kinowym Zamknąć za sobą drzwi oraz w odcinkach Złocisty i Przerwany urlop :)

Gruba rola. Zdolniacha :)
A capoeirę potrafi ? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.08.2014 18:38

Blaugrana napisał(a):

Nie. Ale nieźle wali zabridżejrę :mrgreen: I jabczagę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2014 18:40

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

Nie. Ale nieźle wali zabridżejrę :mrgreen: I jabczagę :)

Jabczaga to jak 10 dan :)
Dobry jest :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone