Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2014 11:16

garbowski napisał(a):
Bocian napisał(a):To firma internetowa, piszesz do nich na mejla gdzie byłeś , ile padało i oni wysyłają swoich ludzi i masz kasę za tydzień. Potrącają sobie 25% :)
Firma to haraczeidługi.pl :lol:

..to jest odpowiedź kol jara..a nie jakieś tam..podśmiwacki :mrgreen: :smo: a te 25 z vatem czy bez bo nie wiem.. za rok jak znalazł bydzie :mrgreen:

Z vatem ale możesz sobie odliczyć ten vat od podatku jako koszty działalności charytatywnej :)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 30.07.2014 11:23

Blaugrana napisał(a):tylko nie w Bieszczady...

..zawsze i o każdej porze..tylko to już nie te co 10-15 lat temu :cry: ..jeziorko Szmaragdowe znikło :cry: ..zamiast brodów z Wiłkowyji do Baligrodu mostki jakoweś stoją :cry: ..4 brody na trasie do Duszatyńskich jeziorek można nie piechotę przejść :cry: ..nawet kumpel pisał że pierogi smażone w "Biesisku" już nie takie jak kiedyś..ale zawsze chętnie..o każdej porze roku..
Ostatnio edytowano 30.07.2014 11:26 przez garbowski, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2014 11:25

Bocian napisał(a):Dobrze, że 7,62 a nie 120mm :)

Kaliber ?
Ja się na tym nie znam, ale tak gdzie kałachy paździerzą też nie jest dobrze :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2014 11:27

garbowski napisał(a):
)

..zawsze i o każdej porze..tylko to już nie te co 10-15 lat temu :cry: ..jezirko Szmaragdowe znikło :cry: ..zamiast brodów z Wiłkowyji do Baligrodu mostki jakoweś stoją :cry: ..4 brody na trasie do Duszatyńskich jeziorek można nie piechotę przejść :cry: ..nawet kumpel pisał że pierogi smażone w "Biesisku" już nie takie jak kiedyś..ale zawsze chętnie..o każdej porze roku..

Bieszczady to moja wczesna młodość :) Namioty, stelaże, pociągi, kociołek nad ogniskiem :) Solina, Terka...:) Fajne wspomnienia :)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 30.07.2014 11:37

garbowski napisał(a):
)

..zawsze i o każdej porze..tylko to już nie te co 10-15 lat temu :cry: ..jezirko Szmaragdowe znikło :cry: ..zamiast brodów z Wiłkowyji do Baligrodu mostki jakoweś stoją :cry: ..4 brody na trasie do Duszatyńskich jeziorek można nie piechotę przejść :cry: ..nawet kumpel pisał że pierogi smażone w "Biesisku" już nie takie jak kiedyś..ale zawsze chętnie..o każdej porze roku..

Jeziorko Szmaragdowe ? To już więcej niż 15 lat jak go nie ma. Pamiętam jak z moim chłopakiem wówczas - obecnie mąż- wyruszyliśmy z buta właśnie w poszukiwaniu owego jeziorka. Biedny musiał mnie tarmosić na baranach- niewłaściwe obuwie (a było wówczas co dźwigać ). Niestety jeziorka nie zobaczyliśmy - jak się potem okazało już go tam nie było - wystarczyło zapytać właściciela kwatery. Ale co tam :!: Są wspomnienia i można się uśmiać
A Bieszczady - no cóż 6. lub 7 razy pod namiotem - Zalew Soliński - Wołkowyja. Wszystko super, ale ta brudna i zimna woda i jeszcze komary. Powiedziałam dość ! A teraz Cro :D
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 30.07.2014 11:47

..masz rację..heh..zdjęcie jak dzieciaki się pluskają mam z 1997 roku..to już wtedy nie było "jieziorko' tylko takie większe wylanie rzeki..tylko ten kolor był..szmaragdowy :mrgreen: ale ten czas...ło matko 8O 8O 8O

Kemping tuż przed zjazdem do Wołkowyii..z karkołomnym zjazdem..piwo w plastyczanych kuflach i pierwsza noc ..woda z całej góry spłynęła do naszego obozowiska..się działo.. :mrgreen:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 30.07.2014 11:56

O widzisz też 1997 rok - pamiętam powódź stulecia - Wrocław zalany , a my w "maluszku" z namiotem, piękni i młodzi. Wołkowyja wydawała mi się wówczas taka piękna, żaglówki, kajaki, zachód słońca..... Szalone lata - nawet przepłynęłam z jednego brzegu na drugi - o matko !!!!!! To były czasy :D
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 30.07.2014 16:20

...siema..popołudniowe dla orzących, bronujących, swiętocośtam..no i dla paru normalnych.. :mrgreen: :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2014 16:23

jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.07.2014 17:04

garbowski napisał(a):...siema..popołudniowe dla orzących, bronujących, swiętocośtam..no i dla paru normalnych.. :mrgreen: :oczko_usmiech:

Mielim, cały czas mielim :mrgreen: :smo:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 30.07.2014 17:08

..a Ty to rolnik czy ten,,no...normalny :?: :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.07.2014 17:10

garbowski napisał(a):..a Ty to rolnik czy ten,,no...normalny :?: :oczko_usmiech:

Normalny, na ZUS-ie :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2014 17:48

Dzięki chłopaki :) Dostałem w robocie grubszy hajs :)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 30.07.2014 17:56

..czyli 2x cola leci :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2014 18:00

Jest zgoda ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone