Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 28.11.2014 20:57

..jeno uważaj..może to ta zmodyfikowana genetycznie i zaczną Ci cycuchy rosnąć... :mrgreen: :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.11.2014 21:00

garbowski napisał(a):..jeno uważaj..może to ta zmodyfikowana genetycznie i zaczną Ci cycuchy rosnąć... :mrgreen: :oczko_usmiech:

Oczywiście, że zmodyfikowana. Do produkcji pasz tylko takiej się używa. Jest tez spożywcza - non GMO.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 28.11.2014 21:15

.hmmmm wolne powiadasz..odkąd dowiedziałem się czym opryskują rzepak aby wcześniej dojrzewał...staram się rzepakowego oleju nie kupować... :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.11.2014 21:25

garbowski napisał(a):.hmmmm wolne powiadasz..odkąd dowiedziałem się czym opryskują rzepak aby wcześniej dojrzewał...staram się rzepakowego oleju nie kupować... :?

Najlepsze wyniki rzepaku, a raczej śruty rzepakowej to 35% białka. Sojowa GMO ma 45-50. I dlatego jest przez Unię dopuszczone wykorzystywanie jej do produkcji pasz.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 28.11.2014 21:38

jara napisał(a):
Najlepsze wyniki rzepaku, a raczej śruty rzepakowej to 35% białka.

..szczególnie taki opryskany tuż przed zbiorem Roundupem...i nie znam tego z gazet..widziałem na własne oczy...a co to za gówno..można poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/Roundup
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.11.2014 21:41

garbowski napisał(a):
jara napisał(a):
Najlepsze wyniki rzepaku, a raczej śruty rzepakowej to 35% białka.

..szczególnie taki opryskany tuż przed zbiorem Roundupem...i nie znam tego z gazet..widziałem na własne oczy...a co to za gówno..można poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/Roundup

To stary środek. Coś takiego jak WD-40 na rdzę :D
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.11.2014 07:49

..powitać mięsnych, kartoflanych, kluskowych..sojowego tysz wszak gospodarzem ci tu jest..koleżanki i inne również..chłodno (no że na dworze), -7 słuńca brak.. :mrgreen:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.11.2014 08:25

Co tam uwędziłeś "Garbaty Dziadu"
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.11.2014 12:51

Cześć, prawie wszystkim :D

ale dzisiaj piź..i złem :roll:
nie chce się z domu wyjść, ale mam dzisiaj w nim co robić to chyba nie będę się pchała na dwór.
W dodatku w empiku - 25 % oni mnie zabiją tymi promocjami, ale jak tu nie kupić :evil: wczoraj wpadłam tylko odebrać paczkę, a tu taka niemiła niespodzianka :evil: no ale musiałam skorzystać :wink: :lol:

właśnie zarabiam ciasto na pierniki, opóźnienie mam w tym roku :roll:

Andrzej, pyszne na pewno takie wyroby własnymi ręcami wędzone :roll:
my jutro idziemy na kolację z wyrobów ze świniobicia, świnka specjalnie dla nich odpowiednio karmiona, pychota :roll: dobrze, że już jem mięso :lol: 1,5 miesiąca nie jadłam, nie odczułam żadnej róznicy w samopoczuciu, ale ja jednak lubię mięso :wink: pierogi też, zresztą czego ja nie lubię :lol:
no to kawa wypita, do roboty wróć
miłego weekendu :oczko_usmiech:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.11.2014 15:57

ita napisał(a):Cześć, prawie wszystkim :D

ita napisał(a): zresztą czego ja nie lubię :lol:

..coś tutaj nie gra.. :mrgreen: siema wieczorową porą
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.11.2014 16:02

ale tu chodzi o kogoś a nie o coś :oczko_usmiech:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.11.2014 16:11

..nierzadko to taka "cienka czerwona lina".... :oczko_usmiech:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 29.11.2014 20:34

Jak już wpadłam na forum, to się z wami przywitam :D
Co tu tak cicho dziś?
Ita, no widzisz ja nie wiedziałam że w Empiku -25%, a biegłam obok do H&Mu czapkę kupić, bo zbieram się w delegacje, w Kijowie -12C, już nie pamiętam takich mrozów... ło matko jak ja to przeżyję :roll:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.11.2014 20:39

..cześć..balują dzisiaj..wszak "andrzejki" jutro.. :smo:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.11.2014 20:48

garbowski napisał(a):..cześć..balują dzisiaj..wszak "andrzejki" jutro.. :smo:

To Ty tak urodziny blisko z imieninami. Nie bardzo, bo jeden prezent. Tak jak moja mama w Wigilię. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone