Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.11.2014 12:36

garbowski napisał(a):..a czemu to :?: :?: ..http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... piecu.html takich zachowań nie da sie racjonalnie wytłumaczyć, dobrze że chociaż określono pewną granicę wieku (od 13 lat) do zwiedzania bo takich "rzeczy" było o wiele więcej. Nie tylko zresztą nasi..turyści zwiedzający z obstawą Policji nie są o wiele lepsi.. :roll: O ich zachowaniu świadczy chociażby fakt że większość lubelskich hoteli odmawia im zakwaterowania.

Pamiętam to zdjęcie tej dziewczynki ( 9 lat) i jaka potem wywiązała się debata, m.in w środowisku, w którym pracowałam ...To było dziecko, za małe by zrozumieć skalę tragedii która rozegrała się na terenie obozu. Dziecko które chciało wrzucić na nk swoją fotkę by pochwalić się wycieczką przed kolegami i koleżankami. Ja w tym akurat przypadku winiłabym dorosłych ( musiała być pod czyjąś opieką) , że nie wytłumaczyli, bo ona najwidoczniej nie miała dostatecznej wiedzy gdzie się znalazła...
Ja zabralam dzieci na wycieczkę do Auschwitz- Birkenau , jak miały 13 i 15 lat. A potem żałowałam bo to i tak było za wcześnie. Dzieci przez cały dzień nie mogły nic jeść. Syn był wręcz dziwny, niegrzeczny...
Co się tyczy młodzieży w hotelach. Ich zachowanie nie podlega pod żadną narodowość.
Edit : to tak na zamaknięcie tego" złego" tematu bo widzę w podglądzie, że padło hasło- koniec :)
Wpuścić setkę młodych Polaków do jakiegoś hotelu będą sie zachowywać tak samo.
Poza tym weźmy też pod uwagę, że młodzież izraelska przyjeżdża do Polski by zwiedzić kilka muzeów koncentracyjnych gdzie zginęli ich przodkowie. Wiem jaka jest reakcja po zwiedzeniu choćby samego Auschwitz. Młodzi chcą odreagować, dla nich to jest traumatyczne przeżycie.
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 25.11.2014 12:41

Bocian napisał(a):Czemu z złych? :) Normalnych :)

..nawyków nabierasz..na pytanie nie odpowiadasz... :mrgreen: :oczko_usmiech:
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 25.11.2014 13:08

Blaugrana napisał(a):Poza tym weźmy też pod uwagę, że młodzież izraelska przyjeżdża do Polski by zwiedzić kilka muzeów koncentracyjnych gdzie zginęli ich przodkowie. Wiem jaka jest reakcja po zwiedzeniu choćby samego Auschwitz. Młodzi chcą odreagować, dla nich to jest traumatyczne przeżycie.

..postaram Ci się przesłać zeskanowane zdjęcie (do siostry trza podjechac) jak wyglądał stół po śniadaniu tej sfrustrowanej młodzieży :mrgreen: .... w USA..siostra pracowała na kampie i akurat była wycieczka..tam raczej obozów nie zwiedzali... :smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.11.2014 13:26

Chodzi o to, że stół był upaćkany, żeby tego nie nazwać bardziej kolokwialnie ? :D
To była ta sama młodzież ? Z Izraela ? :) Czy amerykańska ?
Bo akurat wiem jaki porządek mają młodzi Amerykanie, choćby w swoich pokojach :)
Wiem też jaki "porządek" miał w swoim pokoju mój syn w wieku 17, 18 lat :)
Jaskinia talibów to przy tym był Wersal :)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 25.11.2014 13:36

garbowski napisał(a):..a jaka nacja jeździ po Polsce w obstawie Policji :?: :oczko_usmiech: שָׁלוֹם

Upewnić się chciałem
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.11.2014 13:46

Blaugrana napisał(a):Co się tyczy młodzieży w hotelach. Ich zachowanie nie podlega pod żadną narodowość.
Edit : to tak na zamaknięcie tego" złego" tematu bo widzę w podglądzie, że padło hasło- koniec :)
Poza tym weźmy też pod uwagę, że młodzież izraelska przyjeżdża do Polski by zwiedzić kilka muzeów koncentracyjnych gdzie zginęli ich przodkowie. Wiem jaka jest reakcja po zwiedzeniu choćby samego Auschwitz. Młodzi chcą odreagować, dla nich to jest traumatyczne przeżycie.

Moim zdaniem mylisz się. Młodzież izraelska jest inna niż choćby polska bo w innym kraju żyje i inna ma historię. Inne rzeczy ma wbijane do głowy. Miałem z nimi do czynienia i oni na kazdym kroku pokazują, ze maja na wszystkich wyje... Są niezdyscyplinowani, rozwydrzeni. I z czego innego to wynika niż u innych dzieciaków. Mówisz o swoich odczuciach, dla Twoich dzieciaków to była trauma bo one z tym zetknęły sie pierwszy raz. Dla młodzieży izraelskiej to nic nowego bo w szkole są bombardowane takimi tematami, zdjęciami, filmami itp... Grupy które zwiedzały obóz zagłady były najbardziej zainteresowane szopingiem...
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.11.2014 13:47

garbowski napisał(a):
Bocian napisał(a):Czemu z złych? :) Normalnych :)

..nawyków nabierasz..na pytanie nie odpowiadasz... :mrgreen: :oczko_usmiech:

Ano nic nie zrobiłem jeszcze, nie mogę sie zabrać :)
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 25.11.2014 13:53

..dobrze prawisz.. ten zresztą też... http://demotywatory.pl/3936622/Dobrze-prawi
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.11.2014 14:00

A co to ten fejsbuk? :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.11.2014 14:02

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Co się tyczy młodzieży w hotelach. Ich zachowanie nie podlega pod żadną narodowość.

Moim zdaniem mylisz się. Młodzież izraelska jest inna niż choćby polska bo w innym kraju żyje i inna ma historię. Inne rzeczy ma wbijane do głowy. Miałem z nimi do czynienia i oni na kazdym kroku pokazują, ze maja na wszystkich wyje... Są niezdyscyplinowani, rozwydrzeni. I z czego innego to wynika niż u innych dzieciaków. Mówisz o swoich odczuciach, dla Twoich dzieciaków to była trauma bo one z tym zetknęły sie pierwszy raz. Dla młodzieży izraelskiej to nic nowego bo w szkole są bombardowane takimi tematami, zdjęciami, filmami itp... Grupy które zwiedzały obóz zagłady były najbardziej zainteresowane szopingiem...

Chciałam coś jeszcze napisać ale chyba dość tego tematu :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.11.2014 14:04

Jak tam Marysia uważa :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.11.2014 14:07

Uważa inaczej :) Ale nie ma co rozkminiać bo temat robi się dość niewskazany :)
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 25.11.2014 14:12

Blaugrana napisał(a):Uważa inaczej :) Ale nie ma co rozkminiać bo temat robi się dość niewskazany :)

..spoko, skoro masz to masz.. i dobrze. :mrgreen: a podyskutować zawsze można.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.11.2014 14:15

garbowski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Uważa inaczej :) Ale nie ma co rozkminiać bo temat robi się dość niewskazany :)

..spoko, skoro masz to masz.. i dobrze. :mrgreen: a podyskutować zawsze można.

Co mam ? :)
Można podyskutować ale nie jestem pewna czy dyskusja w tym temacie się już nie wyczerpała :) A sama ze sobą nie dyskutuję :)
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 25.11.2014 14:16

..ło matko..inne zdanie :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone