garbowski napisał(a):..a czemu to![]()
..http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... piecu.html takich zachowań nie da sie racjonalnie wytłumaczyć, dobrze że chociaż określono pewną granicę wieku (od 13 lat) do zwiedzania bo takich "rzeczy" było o wiele więcej. Nie tylko zresztą nasi..turyści zwiedzający z obstawą Policji nie są o wiele lepsi..
O ich zachowaniu świadczy chociażby fakt że większość lubelskich hoteli odmawia im zakwaterowania.
Pamiętam to zdjęcie tej dziewczynki ( 9 lat) i jaka potem wywiązała się debata, m.in w środowisku, w którym pracowałam ...To było dziecko, za małe by zrozumieć skalę tragedii która rozegrała się na terenie obozu. Dziecko które chciało wrzucić na nk swoją fotkę by pochwalić się wycieczką przed kolegami i koleżankami. Ja w tym akurat przypadku winiłabym dorosłych ( musiała być pod czyjąś opieką) , że nie wytłumaczyli, bo ona najwidoczniej nie miała dostatecznej wiedzy gdzie się znalazła...
Ja zabralam dzieci na wycieczkę do Auschwitz- Birkenau , jak miały 13 i 15 lat. A potem żałowałam bo to i tak było za wcześnie. Dzieci przez cały dzień nie mogły nic jeść. Syn był wręcz dziwny, niegrzeczny...
Co się tyczy młodzieży w hotelach. Ich zachowanie nie podlega pod żadną narodowość.
Edit : to tak na zamaknięcie tego" złego" tematu bo widzę w podglądzie, że padło hasło- koniec
Wpuścić setkę młodych Polaków do jakiegoś hotelu będą sie zachowywać tak samo.
Poza tym weźmy też pod uwagę, że młodzież izraelska przyjeżdża do Polski by zwiedzić kilka muzeów koncentracyjnych gdzie zginęli ich przodkowie. Wiem jaka jest reakcja po zwiedzeniu choćby samego Auschwitz. Młodzi chcą odreagować, dla nich to jest traumatyczne przeżycie.

.png)

.png)