Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2014 22:59

Bocian napisał(a):
slapol napisał(a):
ita napisał(a):...
może lepiej wino otworzyć? :roll:

Jasne,że lepiej :) ...właśnie otworzyliśmy :D
Živjeli :!:
Siemka

Tej miszczu a mmsa wczoraj dostałeś? :)

Dostałem, ale jakiś rozmazany znad poziomu podłogi był poprzez szklanki...nie chciałem komentować, coby Cię nie urazić... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2014 23:01

Bocian napisał(a):Przeżyłem :) Finka od jary się nadała ;)

Widzę, rodzinna impra się skończyła...a to szczęśliwyś... :wink: :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.11.2014 00:02

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):
slapol napisał(a):
ita napisał(a):...
może lepiej wino otworzyć? :roll:

Jasne,że lepiej :) ...właśnie otworzyliśmy :D
Živjeli :!:
Siemka

Tej miszczu a mmsa wczoraj dostałeś? :)

Dostałem, ale jakiś rozmazany znad poziomu podłogi był poprzez szklanki...nie chciałem komentować, coby Cię nie urazić... :oczko_usmiech:

To nie szklanki tylko kieliszki z białym i czerwonym :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.11.2014 00:03

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):Przeżyłem :) Finka od jary się nadała ;)

Widzę, rodzinna impra się skończyła...a to szczęśliwyś... :wink: :lol:

Robię zwałkę :)
Laku :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 09.11.2014 10:20

Dzień dobry.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 09.11.2014 10:44

..również :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.11.2014 11:09

Szczała :)
Noch zapchany, gardło zapchane :evil: Chyba po poradę do forumowego doktora Albana sie zgłoszę :) Czyli do ity 8)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 09.11.2014 11:23

..grzańca se zrób... z cynamonem i imbirem bo rozgrzewa, do łózia no i taki okład z tej fotki co zapodałeś by się na klatę przydał...kuniecznie z młodych :mrgreen: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2014 11:44

garbowski napisał(a):..jak jesteś fanem s-f to może być :mrgreen: ..ostatnio w kinie na Furii byłem.. hmmmm :? ..reklama lepsza od filmu, moim zdaniem a filmy wojenne to moje ulubione kino...no i czekam na ostatniego hobbita :mrgreen:

Witam :)
Kino wojenne - podstawa podstaw :) Głównie filmy o Wietnamie łykam :)
Ale również druga wojna. Niedawno wróciłam do Kompani braci. Po latach nie zachwycił aż tak jak za pierwszym razem, ale wciąż ma moc :)
Trudno dzisiaj czymś porwać ( coś urwać ) w tym dość już oklepanym, wymiędlonym temacie. Tworcy współczesnej kinematografii, tworząc filmy 5 D, sami sobie strzelają w kolano, bo niedługo niczym nas nie zaskoczą albo zatęsknimy za teatrem.
Właściwie to nie wiem do czego można się przyczepić w Furii. Generalnie wszystkie trailery są lepsze niż same filmy.
Tam nie ma lipy - wszystko bardzo realistyczne, począwszy od guzików, papierosy, po transportery, czołgi, jeepy...Shermany prosto z muzeum.
Podobało się mi się jak zostali pokazani żołnierze- ordynarni, brutalni, ale życiowi. Po prostu prawdziwi. Tak sobie wyobrażam wojaków z konca II wś.
No i oczywiście też czekam na ostatniego Hobbita :)
Fantasy to jest to :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.11.2014 11:46

Ja dawno nie byłem w kinie... Człek siedzi bez sensu przed ta głupawą Croplą :mrgreen:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 09.11.2014 12:09

..Kasiu..pisałem że dla miłośników kina wojennego z lat II wojny to obowiązkowe do obejrzenia. Trochę szczegółów..działo 88 mm tz. flak potrafił przebić pancerz z odległości 2 km 8O ,,pod tym względem shermany to był syf totalny, kiepski pancerz..wystarczy poczytać wspomnienia choćby Skibińskiego czy Maczka z okresu po lądowaniu w Normandii. Scena końcowa rodem z filmów byłego ZSSR...unieruchomiony czołg rozp... za przeproszeniem batalion SS. Były to jednostki , nawet w końcowej fazie wojny dobrze uzbrojone, zaprawione w boju...a tam.. Młody..schemat ostatnio modny, choćby z filmu "Nasze matki, nasi ojcowie", niestety w tamtym filmie o wiele lepiej pokazany, przemiana spokojnego chłopaka w krwi żądnego żołnierza. Do "Stalingradu" czy "O jeden most za daleko".. za daleko niestety. :mrgreen: Pozdrawiam i witam.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.11.2014 12:11

Ale muli cropla...
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 09.11.2014 12:17

..ano, post ze 2 minuty.."szedł" 8O :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2014 12:20

garbowski napisał(a):..Kasiu..pisałem że dla miłośników kina wojennego z lat II wojny to obowiązkowe do obejrzenia. Trochę szczegółów..działo 88 mm tz. flak potrafił przebić pancerz z odległości 2 km 8O ,,pod tym względem shermany to był syf totalny, kiepski pancerz..wystarczy poczytać wspomnienia choćby Skibińskiego czy Maczka z okresu po lądowaniu w Normandii. Scena końcowa rodem z filmów byłego ZSSR...unieruchomiony czołg rozp... za przeproszeniem batalion SS. Były to jednostki , nawet w końcowej fazie wojny dobrze uzbrojone, zaprawione w boju...a tam.. Młody..schemat ostatnio modny, choćby z filmu "Nasze matki, nasi ojcowie", niestety w tamtym filmie o wiele lepiej pokazany, przemiana spokojnego chłopaka w krwi żądnego żołnierza. Do "Stalingradu" czy "O jeden most za daleko".. za daleko niestety. :mrgreen: Pozdrawiam i witam.

Według mnie pancerny realizm w Furii jest bardzo wysoki.
W każdym filmie fab. znawcy mogą się do czegoś przyczepić. W koncu to nie są dokumenty.
W Szeregowcu...za Tygrysy robiły T- 34. To dopiero była beka, a Szeregowiec nie był pod tym względem krytykowany. W Stalingradzie też marne przerobki.
W Furii zostały użyte autentyczne pojazdy i chapeau bas za to.
"Nasze matki..." nie komentuję. Nie podobał mi się.
W Furii nie pokazali przemiany bo nie było na to czasu i nie o to w filmie chodzilo.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.11.2014 12:23

W Komandosach z Nawarony też za tygrysy robiły T34 oklejone jakąś dyktą :) Ale tu chodzi o to, ze Sherman to mógł sie w pompkę cmoknąć w konfrontacji z działem przeciwlotniczym 88mm :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone