Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten, internet

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mondeo
Autostopowicz
Primosten, internet

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mondeo » 03.08.2010 09:39

Witam.
W czwartek jade do Primosten.Poniewaz będe musiał korzystać z komputera /niestety taka praca/ może ktoś z użytkowników podpowie gdzie znajde w Primosten wi-fi , żeby korzystać z internetu.

Będe wdzięczny za pomoc.
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 05.08.2010 19:56

W Primosten jak i na całym wybrzeżu jest wifi wszędzie , ale niestety płatne :( .Jeżeli właściciele Twojego miejsca zakwaterowania Ci udostępnią to spoko.Szukałem bezpłatnego , ale tylko w restauracji "Galija" łapało słaby zasięg z prywatnego mieszkania nad nią(rozłączało).To moje doświadczenia z szukaniem WiFi w primosten z przed dwóch tygodni , ale może jestem słabym szukaczem darmowego netu :)
pozdrawiam
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 05.08.2010 20:32

Platne wifi? To jakis ogolny operator czy tez rozne sieci?

W Primosten jest dobry zasieg 3G sieci Vipme. 2 lata temu dzialalo bardzo dobrze...
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 07.08.2010 13:24

Jeden operator.Wyświetla się wiele źródeł tj. najczęściej nazwy restałracji po czym , którą nie wybierzesz ten sam operator ze stroną w jaki sposób zapłacić.
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 07.08.2010 14:24

Jeden operator.Wyświetla się wiele źródeł tj. najczęściej nazwy restałracji po czym , którą nie wybierzesz ten sam operator ze stroną w jaki sposób zapłacić.

aha, dzieki, a jak? :roll:
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 07.08.2010 14:59

Wyświetlały się grafiki z visą i master ale dalej juz nie wnikałem ,bo nie był mi net konieczny bardzo , więc nie wiem ile za ile i jak . :)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 07.08.2010 15:08

matej. napisał(a):, ale tylko w restauracji "Galija" łapało słaby zasięg z prywatnego mieszkania nad nią(rozłączało).To moje doświadczenia z szukaniem WiFi w primosten z przed dwóch tygodni , ale może jestem słabym szukaczem darmowego netu :)
pozdrawiam

Polecam zabrać ze sobą coś takiego

Obrazek

#SUPERSZYBKA i MOCNA 200mW 300Mbps 802.11N RP-SMA#
Superszybka i mocna 802.11N 300Mbps Karta USB 2.0 200mW RP-SMA + antena dookólna 5dBi chipset: Ralink RT2720

link do aukcji pewnie za jakiś czas będzie nie aktualny ale po nazwie znajdziesz sobie nowa aukcje .
http://www.allegro.pl/item969200816_sup ... p_sma.html

Antena umożliwi Ci podłączenie sie nawet do słabego sygnału. Ja za pomocą antenki znajdowałem kilkanaście sieci WiFi i zawsze któraś była niezabezpieczona :wink: :wink: :wink:

Są w sprzedaży jeszcze mocniejsze antenki !!!
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 07.08.2010 15:24

Ja sie nastawiam glownie na net poprzes siec gsm (Vipme). 2 lata temu dzialalo bardzo dobrze, prawie caly czas zasieg 3G. Aktualnie jest tez promocja i za 1GB place 90 kun wiec to, wzglednie 2 pakiety powinny wystarczyc na tygodniowy pobyt...

Zawsze jednak darmowe wifi sie przyda :wink:

Tez jestem przeciwnikiem komputera na urlopie, ale ja po prostu musze... :x
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 07.08.2010 16:14

Jak mus to mus.Cena tego w 3G zadowalająca ,tylko jak to jest ?Czy trzeba wykupić starter z kartą sim i mieć modem , czy przez telefon ,lub jak inaczej?
pozdrawiam
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 08.08.2010 10:36

Looknij do archiwum, jest o tym sporo, tutaj jeden z watkow:

forum/viewtopic.php?p=581990#581990
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 10.08.2010 16:06

Niestety @Mondeo już pojechał ale może to na miejscu przeczyta lub innym pomoże.. W Primosten znalazłem niezabezpieczoną sieć wifi po drugiej stronie stacji benzynowej (taki skwer na środku czegoś przypominającego rondo). Nazwa sieci rozpoczyna się na Z... ;)
matej.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 04.09.2010 20:45

Mondeo ani na miejscu ani po powrocie się nie odezwał.
Prawdopodobnie tylko wydawało mu sie ,że net będzie mu konieczny .:)
Zapadł na miejscu na "chorobę" chorwacką i juz net nie był konieczny :)
Wyszedł z założenia ,że jak wakacja to wakacje , a praca na bok ;)
Popieram!!!

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone