Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten czy Podgora?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 16.08.2010 16:51

krolikkrolik napisał(a):oj.....

na przełomie lipca i sierpnia było trochę bardziej tłoczno:-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 16.08.2010 17:32

Wybrałbym Primostein.
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 16.08.2010 17:36

tak wybrałam :) mam nadzieję że znajdę na miejscu sensowne cenowo noclegi..
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 16.08.2010 17:47

Myślę żo to już nie jest szczyt sezonu,coś można znaleźć,najwyżej trochę dalej od morza,spacer wskazany.W ubiegłym roku byliśmy w tej miejscowości,w tym w Tucepi,żona z córką chyba bardziej wspominają Primostein.Udanego wypoczynku.
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 16.08.2010 17:52

bardzo wam wszystkim dziękuję za rady ;) mój pierwszy raz i sądząc po tym forum - nie ostatni chyba ;)
Bourbon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bourbon » 16.08.2010 18:03

Polecam Primosten, byłem 2 lata temu i znów się wybieram 3 września...
W zeszłym roku byłem w Podgorze i Primosten zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu...
Madziulka_1989
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziulka_1989 » 22.08.2010 20:41

Ja natomiast z calego serca polecam Podgorę !! Własnie 15.08 wróciłam z 2 tygodniowych wakacji. Byłam w wielu miejscach W Chorwacji ale w Podgorze się po prostu zakochałam. Jeździmy tam od 2 lat ze znajomymi. Przepiękne widoki, wspaniali ludzie... czego chcieć więcej ?? ;) Z utęsknieniem czekam na przyszły rok. Polecam Podgorę.
Pozdrav :)
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 23.08.2010 08:35

cóż spontan wyszedł bardziej spontanicznie niż miał...do Primosten zajechaliśmy nieplanowo, bo pod wieczór w czwartek, tłok, hałas, przeszliśmy się uliczką nadmorską, pełno straganów, knajpek przy plaży; niestety zmęczenie i późna pora dały o sobie znać i zniechęceni centralną czescią nie próbowaliśmy w częściach dalszych...ostatecznie jadąc wzdłuż 9 wylądowaliśmy w Marinie....i w sumie jesteśmy zadowoleni, choć plaża jest jedna i niewielka; cisza spokój mała miejscowość, parę knajpek, 2 spożywcze, bazarek, lodziarnie; widok z balkonu na całą zatokę rewelacyjny.

Wyszło jak wyszło, ale faktycznie nie ma to jak zajechać na miejsce przed południem względnie w południe.
teraja
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) teraja » 02.03.2011 16:08

Madziulka_1989 napisał(a):Ja natomiast z calego serca polecam Podgorę !! Własnie 15.08 wróciłam z 2 tygodniowych wakacji. Byłam w wielu miejscach W Chorwacji ale w Podgorze się po prostu zakochałam. Jeździmy tam od 2 lat ze znajomymi. Przepiękne widoki, wspaniali ludzie... czego chcieć więcej ?? ;) Z utęsknieniem czekam na przyszły rok. Polecam Podgorę.
Pozdrav :)

Wybieram sie w tym roku z rodzinka (2 dzieci 3i4 latka) i przyjaciółmi do PODGORY LUB PRIMOSZTEN
Może ktoś z was ma namiary na fajne apartamenty w jednym z tych dwóch miast???
Chodzi o takie w miarę przystępnej cenie.
4 osobowa rodzina musi patrzeć choć troszkę na koszty :D wiecie na pewno jak jest.
Poprzeglądałam dosyć dokładnie linki tu zamieszczone i albo jest za drogo albo nie ma terminów.
Może macie takie kwatery które nie ogłaszają sie w necie a telefonicznie można się z nimi skontaktować.
Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc lub wskazówkę.
w razie czego mój mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 19.03.2011 21:32

do jadących do Podgory- część apartamentów nie ma swoich miejsc parkingowych--dodatkowe koszty, Podgora nie jest wyjątkiem ,mam namiar na apartament ale tylko telefon w ub.roku 65 €
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 19.03.2011 21:38

65 euro za 4 osoby koniec lipca
Milka.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milka. » 20.03.2011 21:32

Centrum Primosten to miejsce na 2 godziny pobytu max, starówka, kościółek, mały port, dobra knajpka SUBITO, prawdziwa, włoska, pyszna pizza w pizzeri Mamma Mia- to zalety miejsca a potem.. koszmarny deptak z pamiątkami i Konzumem, mnóstwo pewnych siebie Polaków, nie, Primosten mnie nie zachwycił. Plaże miejskie zatłoczone, plaże po obu stronach półwyspu tj ok hotelu Zory oraz tzw plaża"zachodnia" są strasznie brudne, na plaży w pobliżu portu samochody "parkują" plażowiczom na głowie... ale jest rozwiązanie: 1km przed Primosten jest zatoczka Tepli Bok tam usadowione kaskadowo dwa kameralne osrodki: Tepli Bok: rózowy z basenem- i tego nie polecam!!!!(brudno i kłopoty z kanalizacją) za to drugi, Oaza, należący do Petara Curkowica- rewelacja! całość ogrodzona z prywatną zatoczką. Można od Petara wynajmować łódki. Idealne miejsce ze względu na bezpieczeństwo dla dzieci, ale takich pow 3 lat,( dużo schodów): ośrodek położony na skarpach w otoczeniu figowców, cytrynowców. Piękne widoki, plaża,a wieczorem...spacer do centrum Primosten. acha, trzeba mieć latarkę!!! bo droga przez las i Jadranka, którą(niestety) trzeba przejśc 400m, nie są oświetlone. Ceny w Oazie b. przyzwoite. Jeśli ktoś nie chce jechać samochodem, polecam biuro Retman z Opola.świetne autobusy(volvo, duże i wygodne), doskonali kierowcy, częste postoje, filmy, książka no i jak się poprosi to zawiozą i odbiorą spod samych"drzwi" ośrodka lub innego miejsca. I po co męczyć się jazdą samochodem...
musiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) musiek » 21.03.2011 21:11

Czarna Stopa -
Byłeś w Podgorze, napisz - dla dzieci to w którą stronę szukać plaż z drobnym żwirkiem ? W kierunku Makarskiej od portu, czy na dół ?

A może masz jakieś fotki ładnych zakątków, tak żeby były w zasięgu spaceru z 5-6 latkami ?

Dzięki
musiek
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 22.03.2011 09:12

w Podgorze plaże mają raczej gruby żwir ,trochę drobniejszy jest przy głównym deptaku ale tam jest tłok( słynne rezerwacje, czyli maty itp zostawiane na noc)trochę więcej miejsca jest w stronę ..... powiedzmy Dubrownika , w stronę Makarskiej nie szukałem plaż więc nie wiem ,moje "pociechy " są dużo starsze i już nie bawią się żwirkiem , wieczorem promenada jest pełna ludzi ale spoko, da się wytrzymać , Podgora da się lubić
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 22.03.2011 09:30

W Podgorze w stronę Makarskiej są raczej kamyki a nie żwirek. Począwszy od dużych ok 10 cm im dalej tym drobniej ale raczej coś w stylu 2 cm otoczaków- żwirem bym tego nie nazwała. Najdrobniejsze kamyczki ok 0,5cm (może to podchodzi pod żwir) na granicy morza i plaży.

Tak to wgląda z wiekościa kamieni i ew cieniem, pustki bo czerwiec ;P
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne