napisał(a) Lechu67 » 16.08.2010 10:40
krolikkrolik napisał(a):....zapytam jeszcze tak z innej beczki przy okazji - czy w Primosten trafię na jakiś spożywczy/ supermarket, a jeśli nie to gdzie najbliżej?....
Duże spożywczaki z samoobsługą są 3 (Konzum. Studenac i Kerum), ceny w nich są porównywalne, ponadto jest spory sklep kosmetyczny i nawet sklep z art. moto i wędkarskimi, targ warzywny i przy fontannie sklep warzywny czynny chyba nawet do 20, 2 czy 3 piekarnie.
Także problemu z zaopatrzeniem nie ma żadnego.
Obok (20 km) w Szybeniku od strony Primosten jest ogromne centrum handlowe, gdzie w podziemiach jest duży slep art. gosp. dom. i tam 2 lata temu kupiliśmy patelnię firmy Domo (rewelacyjne) - Tefal to przy nich totalne badziewie. Jak byłem br w czerwcu kupiłem cały zestaw (5 szt) 1/2 ceny Tefala.
Co do kwatery to powinieneś za 50 euro na pewno coś znaleźć (zależy od lokalizacji i standardu). Ja na Gudnulica będę płacił 55 (2 pokoje, duża kuchnia, wc z ładną kabiną i pralką, TV sat, klima, duży taras z rozkładaną markizą i ekstra widokiem oraz jak dla nas zaleta, że tylko my i właściciele - nie jest to typowy apartamentowiec - samochód na ogrodzonym podwórku).
Do zobaczenia w Primosten.