Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Primosten czy Podgora?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2010 12:24

krolikkrolik napisał(a):oj.....

Czemu oj :?: :D najbardziej łagodne zejście jest na plaży w centrum miasteczka lub na odcinku 12 -12 jak na planie

Obrazek
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 15.08.2010 14:44

oj bo i ja trochę też tak pod siebie tu badam, jako że niepływająca i wody się bojąca :D

barzo dziękuję za tak piękną mapkę :) wspaniali i pomocni ci cromaniacy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 15:15

Plaże w Primosten,zejscia do morza raczej łagodne,mój 10latek dawał radę.

Obrazek

Obrazek
plaża przy ul Bana Jelacica,widok z miasteczka
Obrazek
plaża miejska:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 15.08.2010 15:23

To ostatnie zdjęcie najbardziej mi się podoba :) w którym to miejscu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2010 15:37

W Podgorze nie byłam więc nie wiem ale w Primosten plaże powinny Ci odpowiadać.To ostatnie to plaża już na samym końcu Primosten, na mapce na samym końcu po prawej stronie- 6 trzeba kawałek obejść taką zatoczkę ,za portem z którego wypływają wycieczki.
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 15.08.2010 15:40

Bardzo dziękuję !
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 15.08.2010 18:33

Najlepsza plaza w Primosten nalezy afaik dp hotelu Zora (to ten polwysep). Nie wiem jak z jej dostepnoscia.

Prosze o weryfikacja powyzszego... ja specjalnym plazowiczem to nie jestem... na plazy szukam glownie cienia i zimnego piwa ;-)
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 15.08.2010 18:53

szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 15.08.2010 19:29

baton napisał(a):Najlepsza plaza w Primosten nalezy afaik dp hotelu Zora (to ten polwysep). Nie wiem jak z jej dostepnoscia.

Prosze o weryfikacja powyzszego... ja specjalnym plazowiczem to nie jestem... na plazy szukam glownie cienia i zimnego piwa ;-)

Plaża obok hotelu Zora jest ogólnie dostępna tak jak miejska gdzie w cieniu można się delektować zimnym browcem za 15 kun. Każda plaża ma łagodny dostęp do morza nawet dla małych dzieci.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 16.08.2010 06:14

W obu miejscowościach byłam. Z tym zejsciem wyglada zwykle tak (Primosten plaza przy hotelu Zora, Podgora plaza 'zachodnia' ) ze jest łagodne zejscie do morza ale ok 7-10 m od brzegu robi sie bardzo szybko głeboko. Czyli z wejsciem do moza nie maja problemu nawet 2 latki ale trzeba uwazać dalej.

Z tych dwóch miejscowosći Primosten jest droższy ale polecam własnie to miasteczko ze względu na starówkę której brak w Podgorze.
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 16.08.2010 07:49

Dziękuję wam bardzo za opinie;-) zapytam jeszcze tak z innej beczki przy okazji - czy w Primosten trafię na jakiś spożywczy/ supermarket, a jeśli nie to gdzie najbliżej?
Z góry dziękuję za informację.
Pozdrawiam
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 16.08.2010 08:10

Primosten jest piękny,urokliwy,szybko o nim nie zapomnisz.Jedynym problemem będzie to,że....bardzo się za nim tęskni po powrocie z wakacji :lol:
baton
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) baton » 16.08.2010 08:12

Dziękuję wam bardzo za opinie;-) zapytam jeszcze tak z innej beczki przy okazji - czy w Primosten trafię na jakiś spożywczy/ supermarket, a jeśli nie to gdzie najbliżej?

Jest kilka mniejszych spozywczych i na pewno 1 Konzum.
krolikkrolik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krolikkrolik » 16.08.2010 08:15

dziękuję ;-) już nie moge się doczekać.........a jak myślicie, czy problemem będzie znalezienie apartamentu do 50euro? generalnie potrzebujemy 2+1, aczkolwiek zastanawiamy się nad zabraniem kuzynki i byłoby wtedy 2+2.
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 16.08.2010 10:40

krolikkrolik napisał(a):....zapytam jeszcze tak z innej beczki przy okazji - czy w Primosten trafię na jakiś spożywczy/ supermarket, a jeśli nie to gdzie najbliżej?....

Duże spożywczaki z samoobsługą są 3 (Konzum. Studenac i Kerum), ceny w nich są porównywalne, ponadto jest spory sklep kosmetyczny i nawet sklep z art. moto i wędkarskimi, targ warzywny i przy fontannie sklep warzywny czynny chyba nawet do 20, 2 czy 3 piekarnie.
Także problemu z zaopatrzeniem nie ma żadnego.
Obok (20 km) w Szybeniku od strony Primosten jest ogromne centrum handlowe, gdzie w podziemiach jest duży slep art. gosp. dom. i tam 2 lata temu kupiliśmy patelnię firmy Domo (rewelacyjne) - Tefal to przy nich totalne badziewie. Jak byłem br w czerwcu kupiłem cały zestaw (5 szt) 1/2 ceny Tefala.

Co do kwatery to powinieneś za 50 euro na pewno coś znaleźć (zależy od lokalizacji i standardu). Ja na Gudnulica będę płacił 55 (2 pokoje, duża kuchnia, wc z ładną kabiną i pralką, TV sat, klima, duży taras z rozkładaną markizą i ekstra widokiem oraz jak dla nas zaleta, że tylko my i właściciele - nie jest to typowy apartamentowiec - samochód na ogrodzonym podwórku).

Do zobaczenia w Primosten.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne