Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PRIMOSTEN - 13.07 do 22.07.2010 , Pytania ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 22.07.2010 21:47

Witam własnie wróciłem z Primosten jeśli macie jakieś pytania to chetnie pomoge :)
srokul
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) srokul » 22.07.2010 22:02

Witam
Jestem nowy na forum, planuje wyjazd w połowie sierpnia własnie do Primosten lub w okolice, interesuje mnie jak jest z noclegami jadac w ciemno trudno coś znaleźć dla 2 osób? jak z cenami za noclegi i jakie są plaże? Rok temu byliśmy w Podgorze i było super. Warto wybrać się do Primosten?
Pozdrawiam
crossmen
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) crossmen » 22.07.2010 22:15

Opowiadaj co i gdzie i za ile jedliście, co warto a co nie. Jak spanko i za ile? Byliście na kempingu? jakim? Proszę o swieże dane :D
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 22.07.2010 22:36

Witam:)

Jestem nowy na forum, planuje wyjazd w połowie sierpnia własnie do Primosten lub w okolice, interesuje mnie jak jest z noclegami jadac w ciemno trudno coś znaleźć dla 2 osób

Połowa sierpnia powoli kończy sie szczyt sezonu ja bym jechał w ciemno nie ma problemu z wynajęciem fajnej kwatery dla dwóch osob musisz sie liczyć z kosztem 40 do 50 euro wszystko zalezy gdzie , jaki standard , na ile ja jechalem z Travel Island i płaciłem za sobe 2 osobowa 38 euro za noc a jak bym wszedl odrazu na strone choracka tej villi zaplacil bym po 30 euro . 8 euro dzien kosztowal mnie luksus ze załatwiałem wcześniej .Wal w ciemno jest tego masa ! nawet jak by ci sie podobala jakas kwaterka a była by zajeta warto przespac sie jedna nocke i inej kwaterze i na nią poczekac

Jak Plaże ?

Wszysto zalezy co lubisz ? ja osobiscie uwielbiam cień i z niego wychodze kiedy mam sie ochote opalac albo plywac i taka jest plaża HOTELU ZORA piekna z drobnym żwirkiem ładnie nasłoneczniona ale też ma dużo drzew gdzie można poleżec na lezaczku pójść zagrac do centum sportowego w tenisa stołowego albo mini golfa na swieżym powietrzu i powrócić do leżakowania . Ale możesz także iść na płaze od strony promenady rownie piękna ale nie chroni tak jak ZORA.

Warto wybrać się do Primosten?

Jasne dla mnie to fenomenalne miejsce swietna starówka, knoby, super widoczki jest co robić w miasteczku wieczorami odbywaja sie tam koncerty mozna pojśc wypic winko pijalni wina 50 metrow od estrady zjeść cudowne calimari i zapomnieć o bożym świecie . Wracając wszystko zależy od tego co lubicie jeśli cisze i spokój i ucieczke od codzinnego hałasu miasta to Primostena nie polecam jednak jeśli lubicie sie zabawić to tam Wam atrakcji nie zabraknie .Piekne miejsce!!!!!
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 22.07.2010 22:39

pytań na pewno byłoby mnóstwo ale może na początek krótko streść gdzie mieszkałeś, którędy jechałeś, ile godzin, ile wydałeś,czy morze ciepłe(głupie pytanie),a może jakieś zdjęcia? Ceny w lokalach też zapewne są interesujące. Ceny w Konzumie można sprawdzić ale na deptaku już nie a np. interesuje mnie cena sardynek z rusztu lub kalmarów. To tak na początek. :D Nie stresuj się i opowiadaj, Będę tam od niedzieli.
PS. A jakie zespoły występowały na scenie?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 23.07.2010 10:55

Czekam
szubi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szubi » 23.07.2010 11:04

Tez ruszam do Primosten 31/07/2010 a wiec czekam na jakas relacje z pobytu czy cusss :wink:
blato
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blato » 23.07.2010 19:48

Polecam noclegi nad Jadranką. Kilka minut dalej od plaży, ale wieczorami cisza i spokój, koncerty nie przeszkadzają, piękny widok na starówkę. W moim odczuciu morze cieplejsze w Podgorze niż w Primostenie (kąpałem się na końcu półwyspu za hotelem Zora). Plaże w tym miejscu skałkowe, ale za to mniej ludzi, plaża miejska lub hotelowa lekko zatłoczona.
Kalmary 25kn (smaczne)
Sałatka z ośmiornicy 30kn (bez rewelacji)
Kwaterę miałem za 40E znaleziona w ciemno (cena ze strony internetowej 60E).

widok
Obrazek
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 24.07.2010 06:23

Witam.
Planuję wyjazd do Primosten.... niestety dopiero za rok, w tym roku już po wakacjach (2 tygodnie w Tucepi), mam pytanie odnośnie apartamentów.
W okolicy jakich ulic należy szukać apartamentów? Preferuję w miarę spokojną okolicę, jak już wyczytałem najlepsza plaża to ta na półwyspie w okolicach Hotelu Zora, tam też planowałbym plażować.
Czy możecie coś polecić, tak żeby do tej plaży nie podróżować przez większość miasta.

Pozdrawiam.
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 24.07.2010 09:13

Chętnie czytam wszystko o Primosten :D
W przyszłym roku tam właśnie się wybieramy :lol:
Pisz wszystko co ci do głowy przyjdzie. A może zrobisz jakąś relacje z fotkami :?:

Pozdrav
blato
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blato » 24.07.2010 10:25

Za namową forumowiczów szukałem apartamentu powyżej Jadranki, widoki jak na fotce, cisza i spokój, nie przeszkadzają koncerty ze starówki. Do plaży kilkaset metrów było (droga powrotna pod górkę) :( Można znaleźć apartament nawet na samej starówce, ale to ma swoje minusy.
Apartament miałem na ul. Antuna Gustava Matosa
interpunkcja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) interpunkcja » 24.07.2010 11:39

a jakiś inny namiar na kwaterę, mail lub chociaż nazwa ???
blato
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blato » 24.07.2010 14:40

Villa Milisa
http://primosten-apartments.net/
Czysto, ładnie, klima.
Mój apartament to Sided, widok z tarasu trochę przerobiony :) ,ale jakby co to mam aktualne fotki
matej.
Odkrywca
my tez bylismy w Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) matej. » 24.07.2010 17:21

My własnie rano wróciliśmy z Primosten.
Ze znalezieniem kwatery na 2 osoby zero problemu. My bylismy w trzy rodziny i chcieliśmy w miare obok siebie i troche szukalismy.
Mielismy pokój z klimą za 35 euro 2+2. Znajomi apartament za 50 euro. Odladalismy pokoje jak za gieraka za 50 euro i apartamenty od 50 do 90 euro. Zalezy co kto potrzebuje. Mieszkalismy na ulicy Sv. Josipa. Do plaży przy hotelu spacerek z górki ( gorzej spowrotem)jakies 10 min i tak samo do starówki. Tańszy od Konzuma jest Studenac.
Polecam Konoba Antonija ( na deptaku w kierunku Konzuma), miło , kelner stara się mówic po Polsku i jedzonko dobre.

A tak wogóle to sami Polacy w Primosten :D
Ostatnio edytowano 25.07.2010 20:52 przez matej., łącznie edytowano 1 raz
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 24.07.2010 17:40

Mam pytanko. Skąd jechałeś i gdzie przekraczałeś granicę?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone