Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuję spokojnej wioseczki

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.03.2011 21:28

Anitaanitamta napisał(a): . Jeżeli jeszcze mogę prosić o pomoc, to które miejsce pozwala na na w miarę długie spacerki plażą np. do sąsiednich miejscowości ? Lubimy sobie wieczorami zrobić parę km a niekoniecznie wzdłuż ruchliwej drogi ... Pozdrawiam A.

Musisz wiedzieć , że najpiękniejsze spacerowanie jest na wyspach ... Tam jest najlepszy klimat do tego .
Moja propozycja na dziś, to spacer pomiedzy Postirą i Splitską na Bracu :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.03.2011 08:13

pocztówka28 napisał(a): A z Baska Voda to już rzut beretem do Breli :) ale tam już nie dotarliśmy :)

Duziiiiiiiiiii bląd :P 8)
Anitaanitamta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anitaanitamta » 15.03.2011 08:32

Dzień dobry, i dziękuję Pocztówce, na Twoją relację z pieskiem ( jako psiarz) natknęłam się już wcześniej... rewelacja, coraz bardziej ciągnie mnie właśnie w te okolice - no i maleńka Krvavica... w ubiegłym roku pojechaliśmy do Vinisce w ciemno - i nie było żadnych problemów z kwaterą (sprzedający lody pan na plaży miał tabliczkę IT - wystarczył 1 telefon i 10 minut ), no ale to było bez pieska... Czy np. w Krvavicy lub jej okolicach też można tak zaryzykować ?
andso
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andso » 03.04.2011 08:28

Witam wszystkich,
Własnie w tym roku planujemy wyjazd do chorwacji (1 raz), szukamy właśnie takich spokojnych wiosek jakie przewijają się w tym wątku. W związku z tym mam pytanie. Jak wygląda sprawa z dostępnością kwater w takich małych wioskach jeślibyśmy chcieli na miejscu coś poszukać? czy lepiej wcześniej coś zarezerwować?
No i druga sprawa czy jeśli szukalibyśmy na miejscu to jaki termin lepiej wybrać 2 poł. lipca czy 2 poł. sierpnia (tylko takie terminy wchodzą w grę) ?

Pozdrawiam,
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 03.04.2011 19:13

Witam. Mam również pytanie podobne w temacie.Jedziemy w czwórkę rodzinką w drugiej połowie lipca(inny termin odpada).Z różnych powodów jedziemy w tzw.ciemno planujemy zawitać w okolice Marusici,Mimice,Pisak,jakie są szanse znalezienia fajnej kwaterki w małych miejscowościach i lepiej na miejsce zawitać w niedziele czy poniedziałek?
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 03.04.2011 21:34

Anitaanitamta napisał(a):Dzień dobry, i dziękuję Pocztówce, na Twoją relację z pieskiem ( jako psiarz) natknęłam się już wcześniej... rewelacja, coraz bardziej ciągnie mnie właśnie w te okolice - no i maleńka Krvavica... w ubiegłym roku pojechaliśmy do Vinisce w ciemno - i nie było żadnych problemów z kwaterą (sprzedający lody pan na plaży miał tabliczkę IT - wystarczył 1 telefon i 10 minut ), no ale to było bez pieska... Czy np. w Krvavicy lub jej okolicach też można tak zaryzykować ?

Szczerze mówiąc sama Krvavica średnio mi sie podobała poza plażą, która była urocza...sama wioska to stroma ulica i wzdłuż niej domy, camping i ten opuszczony osrodek niezbyt dobrze sie prezentuje. :roll:

Monia74 witam serdecznie na Croforum kolejną tczewiankę :D Niestety nie mam doświdczenia jeśli chodzi o jazdę w ciemno także nie pomogę...
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 04.04.2011 07:16

"szczyt" sezonu to ~15 . 07----15,08 a więc 2 poł. sierpnia chyba lepsza , w ub . roku byłem w 2 poł. lipca , w "ciemno" ( Rogoźnica i Podgora ), nie było większych problemów ze znalezieniem miejsca
andso
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andso » 04.04.2011 10:12

czarna stopa napisał(a):"szczyt" sezonu to ~15 . 07----15,08 a więc 2 poł. sierpnia chyba lepsza , w ub . roku byłem w 2 poł. lipca , w "ciemno" ( Rogoźnica i Podgora ), nie było większych problemów ze znalezieniem miejsca

Dzięki,
Termin też nam się bardziej wyklarował na sierpień,
Będę częściej zaglądał na forum(trza sie przygotować) widzę, że jest to spora kopalnia wiedzy nt. chorwacji.

Pozdrawiam
karolinapleszewska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolinapleszewska » 07.04.2011 12:30

witam,
jesli chodzi o male wioski chorwackie - to fajny watek, tez takiej szukam na tegoroczne wakacje. milo jest odreklasowac sie od duzego miasta i nie przejmowac sie czy chodzisz 1, 2 lub 3 dni w tych samych spodenkach i koszulce :) bo nikt cie nie obserwuje :)
w zeszlym roku bylam na brac - wioska -sumartin - malutka miejscowosc z ladnymi malymi, kameralnymi plazyczkami, 1 piekarnia, 2 restaruracje, swieze ryby. cisza, spokój. miałam kwatere przy morzu z przemiłymi gospodarzami :)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne