Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuję spokojnej wioseczki

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.03.2011 20:50

Jak gdzieś są dwa sklepy i dwie knajpki to nie ma to cech:

Anitaanitamta napisał(a): prawdziwego zadupia

tylko jest normalną wsią. :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 10.03.2011 21:02

A ja polecam małą, urokliwą miejscowość - Živogošće Blato, z malutką promenadką, dwiema knajpkami i jednym sklepikiem.

Mnie zauroczyła ta miejscowość :D , a na forum jest kilka relacji z tego miejsca.

Pozdrav.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.03.2011 21:08

Pisak, ew Sveta Nedjelja na wyspie Hvar
Pozdrav
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.03.2011 21:30

Mimice jest typową śródziemnomorską wioską z umiarkowanym klimatem położoną w centrum Adriatyku. Rozpościera się od góry Omiska Dinara aż po przepiękne żwirowe plaże , gdzie można się cieszyć moskimi kąpielami w krystalicznie czystym morzu. Mimice jest doskonałym miejscem na spokojne wakacje, a młode osoby rozrywki mogą poszukiwać w pobliskich miastach.

Witam.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.03.2011 21:50

Kaszubski Witam daj na początek:) :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.03.2011 21:52

henius34 napisał(a):Kaszubski Witam daj na początek:) :wink:

Chciałem z boku, ale nie umiem. :oops:
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 11.03.2011 06:41

Polecam Kanicę. Mała wioska, dwie knajpy i stragan z owocami, rano przyjeżdza pieczywo na kołach, a do najbliższego sklepu jest 1,5 km. Cisza, spokój krystalicznie czysta woda i dobre miejsce wypadowe.
Poniżej masz linka gdzie jest kilka fotek

forum/viewtopic.php?t=29394&highlight=kanica
Anitaanitamta
Podróżnik
moje zadupie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anitaanitamta » 11.03.2011 09:27

Dzień Dobry, jeszcze raz dziękuję, nie spodziewałam się tak szybko tylu odpowiedzi :D W ubiegłym roku byliśmy w Vinisce koło Trogiru, wydawało się, że to będzie zadupie ale dla nas była to już metropolia, no ale wtedy nie mieliśmy pieska, dlatego szukamy takiego miejsca coby sobie gadzina godnie odpoczęła :wink: a na nas nikt krzywo nie spoglądał... kto ma zwierzę wie jak to bywa, nawet jak grzecznie sprząta do woreczka - i tak komenty się sypią...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.03.2011 12:12

Najlepiej radzi kaszubskiexpress :) ...
Na deser - pieskie życie na plaży :wink: ...
anielicanatka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anielicanatka » 13.03.2011 18:59

Witam :D
Ja zgadzam się z kaszubskiexpress
Mimice i jeszcze raz Mimice jest tam super!!!
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 14.03.2011 08:48

Nie wierzę: jeszcze nikt nie napisał o Marusici???
Ale, ale w sumie to nie spełnia kryteriów: jeden sklep i dwie konoby :wink:
Anitaanitamta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anitaanitamta » 14.03.2011 10:07

Witam, zwiedziłam już ( wirtualnie) polecane przez Was miejscowości, no i... chyba będziemy losować... wszystkie super ( a propos - filmik " pieskie życie na plaży podobał się najbardziej mojemu mężowi - ciekawe dlaczego ? ;) . Jeżeli jeszcze mogę prosić o pomoc, to które miejsce pozwala na na w miarę długie spacerki plażą np. do sąsiednich miejscowości ? Lubimy sobie wieczorami zrobić parę km a niekoniecznie wzdłuż ruchliwej drogi ... Pozdrawiam A.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 14.03.2011 10:41

Turanj poniżej Zadaru. Spacerowania od groma. Od biedy można dojść do Biogradu.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 14.03.2011 13:19

Anitaanitamta napisał(a): Jeżeli jeszcze mogę prosić o pomoc, to które miejsce pozwala na na w miarę długie spacerki plażą np. do sąsiednich miejscowości ?

Spacery liczone w kilometrach to Brela- Makarska wybrzeżem, ale sama Brela to bardzo dłuuuuuuuuuuugi spacer.
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 14.03.2011 17:25

kaszubskiexpress napisał(a):
Anitaanitamta napisał(a): Jeżeli jeszcze mogę prosić o pomoc, to które miejsce pozwala na na w miarę długie spacerki plażą np. do sąsiednich miejscowości ?

Spacery liczone w kilometrach to Brela- Makarska wybrzeżem, ale sama Brela to bardzo dłuuuuuuuuuuugi spacer.

Zgadza się :) my byliśmy własnie pośrodku :) Z Bratusia na własnych nóżkach i łapkach doszliśmy do Makarskiej i w drugą stronę do Baska Voda :D Po drodze cudne widoczki i mnóstwo uroczych zatoczek.

W stronę Makarskiej od Krvavicy ścieżka między skałami i morzem, natomiast w stronę Baska Voda od Promajny coś ala promenada chyba nawet oświetlone. A z Baska Voda to już rzut beretem do Breli :) ale tam już nie dotarliśmy :)

W naszej relacji jest kilka fotek z najbliższej okolicy i z naszych spacerków. Jeśli macie ochotę pooglądać to proszę bardzo:
forum/viewtopic.php?t=30209&postdays=0&postorder=asc&start=0
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne