napisał(a) Witecki Przemysław » 27.08.2006 19:32
Ja mam zamiar pływac typowo rekraacyjnie w dwie osoby, a pontom jest dla 4. Być może jest mało stabilny, ale w jakich warunkach. Wy koledzy piszecie o konkretnym pływaniu z konkretnymi silnikami, a ja o brynczeniu. Gdybym napisał, że chcę takim pontonem popływać tylko na wiosłach to wtedy zapewne byłby OK. Dladego też producent określił maks. moc mozliwych do zastosowania silników na 3,5 KM. Mam dziwne wrażenie, że gdybym na innym forum zapytał o skuter dostałbym propozycj.ę kupna Hondy CBR 1100, bo to dopiero jest frajda. Pewnie, że jest, ale zrozumcie, mówimy o całkiem innej kasie i innym pływaniu. Przy lepszym sprzęcie chciałoby się popływać dalej, np z lądu na wyspy, a to już potrzebny jest patent starszego sternika motorowodnego, nając z kolei porządny ponton z porządnym motorem chciałoby się porządną łódź itd. Nigdy nie będzie dość. zawsze będzie coś lepszego, większego czy silniejszgo. Jakbym dysponował odpowiednią kasą to zapewne kupiłbym skuter wodny, bo to mi najbardziej się podoba, ale nie mam i trudno się mówi