Grzegorz Ćwik napisał(a):To po prostu wyjściowa baza do kompozycji meksykańskiego wieczoru. Nie jestem pewien, czy chcecie tego spróbować...
Pozdrawiam, Grzegorz.![]()
Chcemy spróbować, chcemy!!!
.png)
Grzegorz Ćwik napisał(a):To po prostu wyjściowa baza do kompozycji meksykańskiego wieczoru. Nie jestem pewien, czy chcecie tego spróbować...
.png)
U-la napisał(a):Grzegorz Ćwik napisał(a):To po prostu wyjściowa baza do kompozycji meksykańskiego wieczoru. Nie jestem pewien, czy chcecie tego spróbować...
Chcemy spróbować, chcemy!!!Wprawdzie mój lekki niepokój budzi to, co jest ustawione tak centralnie... ale zapytam - co do tego pijemy?
Grzegorz Ćwik napisał(a):Jeżeli kończysz z włoską ... to szkoda ! ... ale mówi się trudno !
Z "tych" dwóch ... popieram "darka 1" !
Pozdrawiam
Włochy, kuchnia włoska, kuchnia śródziemnomorska, pomysły na obiadek w Cro... To są klimaty których nie można zapomnieć, wyrzucić, to po prostu jest w nas wszystkich, jeżeli już tam byliśmy i przynajmniej tego trochę zakosztowaliśmy... to się już nigdy nie skończy, to jak przewlekła choroba, która od czasu do czasu daje o sobie znać, dobrze że tylko uczuciem pieczenia w żołądku... lub chęcią spróbowania czegoś smacznego, czegoś co pobudza do wakacyjnych wspomnień, niekiedy może nawet i kulinarnych...
A jeśli już wracamy do rozstrzygnięcia dylematu: kuchnia chińska, czy meksykańska, to oświadczam, że kobiety zawsze mają rację, i tu nie ma nad czym dyskutować, bo zawsze jesteśmy to skłonni przyznać, więc padło na Kuchnię meksykańską.
Tu ogólny rzut oka na stół...
To po prostu wyjściowa baza do kompozycji meksykańskiego wieczoru. Nie jestem pewien, czy chcecie tego spróbować...
evil napisał(a):Sałatka dzisiaj była do obiadku według Twojego przepisu , mniam , mniam
smoki3 napisał(a):"Sałatka z fetą oraz olejem z orzechów laskowych"
Produkty:
- pół sałaty pekińskiej;
- papryka czerwona;
- ser Feta w rozsądnej ilości;
- dwa - trzy ogórki kiszone;
- jabłko;
- jogurt naturalny;
- olej z orzechów laskowych.
Sałatę kroimy w cienkie paski, paprykę, ogórki oraz jabłko w drobną kostkę.
Tak samo postępujemy z Fetą.
Wszystko starannie mieszamy dodajemy jogurt naturalny( około 1/3 kubeczka) oraz odrobinę oleju z orzechów laskowych.
Sałatka gotowa w piętnaście minut. Smacznego.
.png)
A co tam masz na stole?
.png)
.png)
maciek1956 napisał(a):Dzisiaj prosty, staropolski obiad na mnie czeka.
Zupa grzybowa z grzybków jesienią zbieranych i pierożki z kapustą i grzybami odsmażanymi na słonince![]()
![]()
Jedzenie znane wszystkim, smaczne, zdjęć nie będzie
.png)
Chcemy spróbować, chcemy!!! icon_biggrin.gif Wprawdzie mój lekki niepokój budzi to, co jest ustawione tak centralnie... ale zapytam - co do tego pijemy?
Bardzo wypracowane... Czyżby do tego woda???... nie sądzę wytrawne czerwone wino?
maciek1956 napisał(a):Dzisiaj prosty, staropolski obiad na mnie czeka.
Zupa grzybowa z grzybków jesienią zbieranych i pierożki z kapustą i grzybami odsmażanymi na słonince![]()
![]()
Jedzenie znane wszystkim, smaczne, zdjęć nie będzie