Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie zakochać się w Chorwacji.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rzepek
Podróżnik

Postnapisał(a) rzepek » 15.01.2009 09:46

Witam,
wybieram się w tym roku po raz pierwszy do Chorwacji. Wiem, że jest bank kwater, FAQ i jeszcze parę innych, niestety jest tam jak to jeden z forumowiczów zaznaczył "burdel" w związku z czym cięzko jest znaleźć coś konkretnego, dla swoich wymagań. Chciałbym więc was prosić o pomoc we wskazaniu przyjemnego apartamentu, do spędzenia urlopu. Oto czego szukam:
- 4 osoby (2+2)
- okres pomiędzy 12.VII-31.VII.
- długość pobytu 10-14 dni
- miejscowość nie całkowite zadupie, ale i nie disco coco-jumbo, z dwojga złego to już chyba lepiej cisza i spokój
- chciałbym dużo nurkować z fajką, dobrze, żeby w pobliżu były ciekawe miejsca
- raczej wyspy, chociaz nie pogardzę stałym lądem
-chcielibyśmy trochę pozwiedzać
-cena w zasięgu studenckiej kieszeni (tak do 65 euro za apartament)

Z góry dziękuję za propozycję adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2009 09:56

rzepek napisał(a):....Wiem, że jest bank kwater, FAQ i jeszcze parę innych, niestety jest tam jak to jeden z forumowiczów zaznaczył "burdel" ....

:arrow: To, że z wątku (pożytecznego w założeniu jego autora) zrobiono "burdel" to nie ulega wątpliwości i faktem jest, że trudno coś tam znaleźć,

:arrow: Jeżeli chodzi o FAQ to raczej się z Tobą nie zgodzę bo tam kilka osób swego czasu narobiło się nadaremnie,

:arrow: Co do noclegów to konsekwentnie odsyłam WŁAŚNIE do FAQ-u a konkretnie do tego wątku
Masz tam namiary zarówno bezpośrednie do właściecili jak i do agencji. Dodatkowo masz kilkanaście adresów przetestowanych na własnej skórze cro_userów - praktycznie wszystko w jednym poście,
Jest tylko jeden problem......trzeba chcieć poszukać w tych linkach, które masz podane jak na tacy :wink:
Ostatnio edytowano 15.01.2009 09:59 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 15.01.2009 09:57

Vrbnik na wyspie KRK.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.01.2009 10:35

Skoro jesteście studentami, może warto przemyśleć przesunięcie wyprawy na wrzesień (o ile to możliwe) i pojechać w ciemno w jakieś miejsce bez "super konkteryzacji" (rozejrzeć się i zdecydować na miejscu; "serducho" podpowie"). Wtedy i taniej, i zdecydowanie mniej ludzi (większy wybór kwatwer), ciepło, a nie dokuczliwie upalnie...
A dokąd.. ja polecam wyspy; właściwie wszystkie (z wyjątkiem Viru); najpierw zdecydujcie choć ogólnie o miejscu; nie determinujcie miejsca zakwaterowaniem, bo przeciez ostatecznie to nie miejsce "noclegowania" jest najważniejsze, a kawałek Chorwacji, w którym wylądujecie. Super hiper apartament nie pomoże, jeśli znajdziecie się gdzieś, gdzie nie będzie Wam dobrze; a odwrotnie - super miejsce zrekompensuje Wam nawet "nieidealny" lokal.
I pamiętajcie, tak naprawdę tylko Wy sami możecie trafnie wybrać "swoje mierjsce", posiłkując się naszą pomocą, wskazówkami; nawet jeśli rzucamy konkretnymi miejscowosciami, to nie ma żadnej gwarancji, że ktoś, kto zaproponował ma dokładnie takie same preferencje i dokładnie tak jak Wy pojmuje bardzo względne pojecia jak: spokój, piekno itp.
Może lepiej, byście (np. na podstawie forumowych info o regionach czy oficjalnych stron www) już jakiś szerzej zakrojony obszar mieli "na oku" i wtedy szukali, pytali... będziemy chętnie odpowiadać.
Powodzenia i pozdrawiam
rzepek
Podróżnik

Postnapisał(a) rzepek » 15.01.2009 11:27

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Skoro jesteście studentami, może warto przemyśleć przesunięcie wyprawy na wrzesień (o ile to możliwe) i pojechać w ciemno w jakieś miejsce bez "super konkteryzacji"Powodzenia i pozdrawiam

no włąśnie niestety, nie możemy wyjechać we wrześniu (w tym roku, ale następnym razem mocno to rozważę).

Problem z wyborem choćby regionu, jest taki, że z tego co czytam to właściwie wszędzie w Chorwacji jest pięknie. Chociaż tak jak pisałem wolelibyśmy wyspy i chyba te bliżej Polski (przynajmniej na pierwszy raz). No i ważne są miejsca do snorklingu.
Do apartamentów też nie mamy wielce wygórowanych życzeń, będziemy tam przecież tylko spać i jeść (nie zawsze).
mireks
Cromaniak

Postnapisał(a) mireks » 15.01.2009 16:02

Myślę że jak na pierwszy raz to wybrałbym riwierę Makarską lub Omiską,wyspy na następny raz,bo i koszty większe.
Myślę że za apartament 65 euro na 4 osoby to w necie znajdziecie bez problemu nawet z biura podróży.pozdr.
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 15.01.2009 21:44

Hvar Podstine będzie w sam raz :) Tam jest centrum nurkowania :D Tylko trzeba lipiec już rezerwować ,... no i będzie nie najtaniej :wink:
Pozdrawiam i pomagam :wink:
Ostatnio edytowano 15.01.2009 21:50 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
rzepek
Podróżnik

Postnapisał(a) rzepek » 15.01.2009 21:50

Tylko, że ja nie chcę nurkować, ale snorklować :)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 15.01.2009 21:52

rzepek napisał(a):Tylko, że ja nie chcę nurkować, ale snorklować :)

Aaa ,... to możesz wszędzie :wink:
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 15.01.2009 21:56

A tak na poważnie , to najlepiej snorklować tutaj :D -
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 15.01.2009 22:33

Może... Istria, przecież to bardzo blisko Polski, czysta woda, dużo wraków, mnóstwo formacji skalnych i niesamowite bogactwo życia podwodnego; lub też co najmniej Hvar, gdzie widoczność sięga do 20-30 m. Podwodne wraki, amfory, a dodatkowo jeszcze polskie bazy, plus nieskazitelna i super pogoda. :lol: :lol: :lol:
W tym roku wyjeżdżam na Korculę, prawdopodobnie widoczne są tam podwodne groty gdzie kumuluje się przepiękne morskie życie. :roll:
No cóż, ale to przecież cała Chorwacja... :papa:
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 16.01.2009 00:26

mireks napisał(a):Myślę że jak na pierwszy raz to wybrałbym riwierę Makarską lub Omiską,wyspy na następny raz,bo i koszty większe.
Myślę że za apartament 65 euro na 4 osoby to w necie znajdziecie bez problemu nawet z biura podróży.pozdr.

Też jestem za tym!
Na omiskiej dla 4 osób ok 55e dwie sypialnie z łożami małżeńskimi w sam raz dla studentów, a jak jeszcze z dodatkowym salonem to 65max przez agencje. Woda na wiosce czystsza, a i do Makarskiej blisko na imprę podskoczyć. :lol:
Autostradą jedziecie szybko do końca, więc nie widzę potrzeby alternatywnie wybierać coś bliżej.
ines
Cromaniak

Postnapisał(a) ines » 16.01.2009 01:06

Jeśli wyspy to zdecydowanie polecam Brac ( Polska baza nurków wynajmowała kwatery u naszej właścicielki apartamentów w Supetar:) ,
Trochę o Brac:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203&start=0
Namiary na apartament mogę podesłać na maila :)
Krk i Pag - łatwy dojazd (mosty) i dość blisko :)
Riwiera Makarska tez jak najbardziej - piękne widoki :)
My zazwyczaj jeździmy we wrzesniu i wtedy w Cro już jest przyjemnie, mało turystów, ładnie, cieplutko i ceny miłe dla kieszeni..więc na następne wakacje polecam właśnie ten miesiąc :)

Pozdrawiam
SVIBANJ
Croentuzjasta

Postnapisał(a) SVIBANJ » 16.01.2009 10:01

forum/viewtopic.php?t=21327

Tutaj jest przepis na to jak zakochać sie w Corwacji :D
ines
Cromaniak

Postnapisał(a) ines » 16.01.2009 12:43

SVIBANJ napisał(a):https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21327

Tutaj jest przepis na to jak zakochać sie w Corwacji :D

Chyba w Chorwacji :twisted:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone