Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie zakochać się w Chorwacji.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzesasia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesasia » 16.01.2009 14:25

Witam Rzepek.
Podpowiem ci jak ja wybierm miejsce na wypoczynek , aczkolwiek zrobisz po swojem bo nikt za ciebie nie dokona wyboru i nie załatwi wyjazdu.
W pierwszej kolejności , porą jesienno zimową ,śledzę na forum prawie wszystkie relacje i opisy z podróży cromaniaków itp. chociażby Ines która świetnie relacjonuje swoje wypady. Następnie wybieram miejsce docelowe - miejscowość -zgodnie ze swoimi potrzebami doczytując i oglądając zdjęcia na różnych portalach internetowych. Jeśli dobrniesz do tego eatpu to najwaniejsze masz za sobą , później tylko apartament , który jak dla mnie jest sprawą drugorzędną ale nie obojętną. Odnoszę też wrażenie , że ważniejszy jest właściciel a nie sam obiekt w którym się znajdziesz ale to też moje subiektywne odczucie. Przy wyborze apartamentu bierzesz pod uwagę wszystkie kryteria które umiesciłeś w pierwszym wpisie .....no i masz urlop załatwiony . Jeszcze kilka meili do właściela lub biura , zaliczka i gotowe . Pierwszy raz tak zrobiłem cztery lata temu i wyladowałem w Tucepi - trafione w dziesiątke.
Najpierw była opowieść Ines , potem : zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , krótki biznesplan i już.... .

Pozdrawiam
grzesasia
barster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barster » 16.01.2009 14:53

mysle że na pierwszy raz smiało oge plecic całą dalmacje od polnocy po poludniową, za to mnie osobiscie nie odpowiadał np pobyt na istri (okolice malej miescowosci Kraj, niedaleko Lovrano) , wiec bardziej zachęcam do Dalmacji
rzepek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzepek » 16.01.2009 17:13

ines napisał(a):Jeśli wyspy to zdecydowanie polecam Brac ( Polska baza nurków wynajmowała kwatery u naszej właścicielki apartamentów w Supetar:) ,
Trochę o Brac:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21203&start=0
Namiary na apartament mogę podesłać na maila :)
Krk i Pag - łatwy dojazd (mosty) i dość blisko :)
Riwiera Makarska tez jak najbardziej - piękne widoki :)
My zazwyczaj jeździmy we wrzesniu i wtedy w Cro już jest przyjemnie, mało turystów, ładnie, cieplutko i ceny miłe dla kieszeni..więc na następne wakacje polecam właśnie ten miesiąc :)

Pozdrawiam

Ines, Twoje realacje czytam od dawna :)
Jeśli możesz podeślij namiary na ten apartament, wraz z dokładną lokalizacją, ceną i może fotkami. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzięki.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 16.01.2009 23:34

W zasadzie wszyscy tu możemy polecić Ci nieomal całą Chorwcje. Jej piękna albowiem nie da się opisać. :roll: :roll: :roll: Wyobraź sobie np. małe, romantyczne rybackie osady oraz miasteczka, gdzie w czasie sjesty po kamiennych, schodach i uliczkach przechadzają się jedynie koty? :D 8O 8O Urocze i wspaniałe archipelagi wielu małych i bezludnych wysepek... Albo też krystalicznie czyste, nieskazitelne morze, w którym aż roi się od ryb, langust, homarów i krabów? :lol: Jeśli jednak to wszystko nawet ujrzysz oczyma wyobraźni, to niestety wierz mi nie poczujesz między innymi zapachu pinii oraz na pewno nie usłyszysz koncertu dalmatyńskich cykad, nie wspominając już o śródziemnomorskiej bryzie...
Musisz tam po prostu pojechać. Obojetnie gdzie.... :papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.01.2009 08:01

majeczka napisał(a):W zasadzie wszyscy tu możemy polecić Ci nieomal całą Chorwcje. Jej piękna albowiem nie da się opisać. :roll: :roll: :roll: Wyobraź sobie np. małe, romantyczne rybackie osady oraz miasteczka, gdzie w czasie sjesty po kamiennych, schodach i uliczkach przechadzają się jedynie koty? :D 8O 8O Urocze i wspaniałe archipelagi wielu małych i bezludnych wysepek... Albo też krystalicznie czyste, nieskazitelne morze, w którym aż roi się od ryb, langust, homarów i krabów? :lol: Jeśli jednak to wszystko nawet ujrzysz oczyma wyobraźni, to niestety wierz mi nie poczujesz między innymi zapachu pinii oraz na pewno nie usłyszysz koncertu dalmatyńskich cykad, nie wspominając już o śródziemnomorskiej bryzie...
Musisz tam po prostu pojechać. Obojetnie gdzie.... :papa:

Nie przesadzaj .Obojetnie gdzie ? :wink:
,,... Albo też krystalicznie czyste, nieskazitelne morze, w którym aż roi się od ryb, langust, homarów i krabów? '' :D
gdyl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gdyl » 26.03.2009 14:38

Moim zdaniem powinieneś się zastanowić , czy rzeczywiście wyspa. Pomyśl o tym , że jesteś po męczącej podróży a jeszcze czeka cię czekanie na prom a następnie kilka godzin w upale na promie. Do Chorwacji jeździłem na zorganizowane wyjazdy ale od dwóch lat jeżdżę samochodem na "kwatery". Dwie osoby dorosłe + dziecko 5lat. Jeśli nie szukasz miejsca rozrywkowego ale z rzeczywiście ciekawym wybrzeżem to polecam Vrbnik. Od dwóch lat jeżdżę tam do apartamentu Nenad i jestem bardzo zadowolony. Będziesz na wyspie ale z dojazdem przez most a na całej wyspie Krk można i trochę pozwiedzać i coś ciekawego zobaczyć. Zresztą, łatwiej tam zobaczyć namiastkę prawdziwej Chorwacji niż w centrach rozrywkowych. Poszukaj sobie zdjęć Vrbnika a zobaczysz bardzo ciekawe, skaliste wybrzeże. W samym miasteczku masz trzy plaże. Dwie są bardzo zatłoczone a jedna kameralna i puściutka. U Nenada masz sympatyczny apartamencik z dwoma pokojami , aneksem kuchennym i łazienką z ubikacją. Nie krępujące wejście do apartamentu z zewnątrz. zależy z kim chcesz jechać bo w jednym pokoju jest łóżko francuskie a w drugim ( przejściowym ) rozkładana wersalka. W pokoju z wersalką jest aneks kuchenny i klimatyzacja. Blisko do morza, bardzo mili gospodarze.
rzepek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzepek » 28.03.2009 14:44

Gdyl, czy możesz przesłąć mi namiary na ten apartament? Jest jakaś stronka o nim? Jakie są ceny? Dzięki i pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.03.2009 15:51

Krk to bardzo ładne miejsce, byłam tam przy okazji moich początków z Cro :)
Oczywiście teraz bym wybrała Brac, ale wyspa Krk też jest warta zobaczenia..mi najbardziej przypadły do gustu okolice Baski..Pięknie..jednak w sezonie bardzo dużo ludzi i ceny wysokie :(
gdyl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gdyl » 29.03.2009 18:01

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

To jest link do biura Matyldy, która ma "pod opieką" kilka apartamentów we Vrbniku. W tym do Nanada. Zależy z kim chcesz jechać. Ja jadę od 26.08 właśnie do Nanada. Rok temu byłem w innym apartamencie Matyldy "BELA". To apartament naprzeciwko miejskiej parzy. Jest przy samym morzu ale tam trzeba uważać bo ja trafiłem ( chciałem mniejszy, trzy osobowy apartament ) na apartamencik od strony lądu. Trochę był kiepski widok ale za to nawiązałem kontakty z gospodarzem apartamentu leżącego z tyłu, mieszkającymi tam włochami ( teraz wiem,że kretino to po włosku kretyn - tak zwracała się piękniejsza część mieszkającej tam włoskiej rodziny do męża a przyjeżdżający wieczorami teść smętnie zawodził przy szklaneczce wina ), zaprzyjaźniłem się również z miejscowym kotem ( zawsze bardzo pokiereszowanym co świadczyło o jego waleczności ), który tak zasmakował w polskiej kiełbasie,że w ogóle nie reagował na walenie w patelnię przez gospodarzy , którzy w ten sposób wabili go na posiłek, oraz kolegą mojego Mikołaja, który bardzo zasmakował w polskiej pepsi.W Beli z gospodarzami nie było właściwie żadnych kontaktów. Natomiast Naned i Sylwana okazali się bardzo sympatyczni i wielokrotnie siedzieliśmy do późnych godzin nocnych przy miejscowej zlachtinie.
Vrbnik to urokliwe ,raczej spokojne małe miasteczko, szczególnie urokliwie położone . Tłok tam bywa w soboty i niedziele jak przyjeżdżają Włosi i Austryjacy. W pozostałe dni jest raczej spokojnie. Na głównym placu miejskim ( najlepsze lody na całym Krk ) kilka razy w tygodniu są albo dancingi albo jakieś występy folklorystyczne. Niestety nie ma tam szczególnie ciekawych zabytków, natomiast można sobie podjechać do Krk ( ciekawe stare miasto ), na czarną plażę ( długa, płytka plaża gdzie po kostki chodzi się w czarnym, podobno leczniczym mule a nawet powinno się nim smarować, tylko gorzej jak trzeba go zmyć), jaskini Biserujka, Baski ( to kurorcik, z masą turystów, śliczną, długą plażą z obu stron zakończoną górami - świetny widok, polami namiotowymi, licznymi rozrywkami i ładnym kawałkiem starego miasteczka ), czy do klasztoru Kosljun lub do miasteczka Dobrinj ze ślicznym widokiem na całą wyspę. W pobliżu ( na sąsiednich wyspach ) są rezerwaty delfinów i ostatnich w europie sępów ( widziałem jednego nad Vrbnikiem). Ja lubię to miasteczko i uważam,że jest to fajne miejsce na odpoczynek i relaks z dziećmi, tylko trzeba uważać na bardzo duże spadki ( przepaście ) skalistego wybrzeża. Natomiast jest to bardzo widowiskowe. Jadąc do Vrbnika przez Czech nocuję w Grazu w Austrii za 22 E od osoby i nie płacę za juniora.
Może we Vrbniku - czyściutkie. Jest to bardzo istotne bo nie wszystkie miejsca w Chorwacji mają tak czyste morze.
Byłem w Hiszpanii na Costa Brawa ( porażka ), na lazurowym wybrzeżu w Antibes ( ślicznie mimo,że Cannes i Nicea to porażka ) ale drogo i w kilku miejscach w Chorwacji ( Omiś, Vela Lela na Korculi, Rovinj - tam mieszkałem, zwiedziłem znacznie więcej ) i mogę stwierdzić ,że we Vrbniku jest fajnie. Jeśli będziesz pisał do Matyldy ( na pewno angielski ale chyba i niemiecki ) to pozdrów ją ode mnie. Będzie chciała przedpłaty. Ceny za apartament ( w zależności od apartamentu i okresu ) są jeszcze uzależnione od ilości pościeli w apartamencie. Jeśli chcesz mogę Ci podesłać kilka zdjęć Vrbnika i okolic na priva . Decyzja zależy od Ciebie. Mi Vrbnik pasuje.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Pomóżcie zakochać się w Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone