napisał(a) numenius » 21.04.2015 20:26
Jakby tu najdelikatniej napisać, żeby Cię nie zniechęcić? Omisz to bardzo ładne miasteczko, jest gdzie spacerować, ma ładna plażę, można popłynąć na wycieczkę, jest rafting na Cetinie, to dobra baza wypadowa na wycieczki, ale to co jest tam na plaży to taki piasek, jak z Krzysztofa Bęgowskiego Anna Grodzka.
Jeżeli ktoś rzeczywiście bardzo lubi i potrzebuje bałtycki piasek, to z czystym sumieniem mogę polecić kilka plaż z piaskiem bałtyckim: Łeba, Ustka, Kołobrzeg, Międzyzdroje, Sopot, Mielno, Pobierowo, Sopot itd. W Chorwacji jest fantastyczny Adriatyk, ale plaże przede wszystkim kamieniste, skaliste, betonowe, w Polsce jest fantastyczny piasek na plażach, ale zimny i brudnawy Bałtyk. Każdy wybiera, co woli. Oczywiście jest możliwość połączenia super czystego i ciepłego morza z fenomenalnym piaskiem, np. w Grecji.
Jeżeli bardzo potrzebujesz piasku dla dziecka i ma to być w Dalmacji, to byłem np. w zatoce Prapratno, mogę Ci wysłać zdjęcie, na którym widać, że tam można nawet zrobić zamek z piasku, ale to trochę dalej, niż Omisz.