Witam,
ja też niestety muszę prosić szanownych forumowiczów o pomoc.
Po 3 latach przerwy wracamy do Chorwacji, wylatujemy 9 czerwca do Dubrownika, 23 czerwca powrót do domu. Zamierzamy poruszać się komunikacją publiczną. Już, już na 99 % byliśmy zdecydowani na Trpanj, a tu niespodzianka.... Dostałam maila z informacji turystycznej, że nie organizują tam wycieczek jednodniowych, np. na Mljet, do Medjugorie, jakieś okoliczne też mile widziane... Nic podobno. A my właśnie potrzebujemy mieścinki, w której:
1) możemy zatrzymac się na caly czas pobytu (no, ew. możemy wyjechać dwa dni wcześniej i ten czas spędzić w Dubrowniku)
2) z jednym przynajmniej bankomatem, kilkoma restauracjami i kafejkami
3) plaża piękną, ale ma mieć też jakieś zejście z cieniem i drzewkami, nie może ciągnąć się po prostu wzdłuż promenady...
4) jako, że ja pływam jak Chuck Norris w jednym z filmów, przynajmniej jedna plaża powinna mieć łagodne zejście do wody...
5) no i właśnie te wycieczki niech stamtąd będą... Nie upieram się, ze w te ww. miejsca, choć tam mnie ciągnie... Ale, jak ktoś mi zaproponuje wypad do winnicy z degustacją - nie odmówię, nie ma mowy....
Ciągnie mnie właśnie na Peljesac, Korcule, jakoś nie mogę sie przekonać do Zupy Dubrovackiej. Bo forum mam obcykane, oczywiście.
Wezmę pod uwagę różne lokalizacje, tyle, żeby to miało sens ten lot do/z Dubrownika. A może ktoś z osób bywających w Trpanju jednak korzystal z usług wycieczek zewnetrznych i zaprzeczy tej informacji i poda kontakt? To bylaby wersja idealna.....