Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomoc w wyborze miejscowości

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bulik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bulik » 02.03.2011 14:30

Witam. Chciałbym abyście mi pomogli w wyborze miejscowości na wakacje. Interesuje mnie rejon Dalmacji, jakieś ładne miasteczko z knajpkami i plażą obojętnie czy to będzie żwirowa czy piaszczysta byle nie beton:) Chciałbym żeby to było miasto z ludźmi a nie opuszczona wioska gdzie nic się nie dzieje:). W dzieciństwie byłem w Biogradzie gdzie było bardzo fajnie ale też nie zbyt wiele pamiętam:) bo to dawno było. Dzięki za pomoc.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 02.03.2011 14:59

Wszędzie są knajpki itd.plaż piaszczystych w Cro prawie nie spotkasz tak więc poczytaj na forum i zadaj bardziej sprecyzowane pytanie.Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.03.2011 15:03

Makarska.

Witaj ... :wink:
Bulik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bulik » 02.03.2011 15:04

Wiem że wszędzie są knajpki ale w niektórych miejscowościach tylko 2:) a ja wole mieć wybór. Przyglądam się teraz Pakostane dość ciekawe opinie na ich temat.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2011 15:09

Primosten 8)
Bulik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bulik » 02.03.2011 15:11

A jakieś uzasadnienie wyboru?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2011 15:16

Primosten jak najbardziej w Dalmacji :)
Fajna starówka, knajpek do wyboru do koloru, winka domowego można się napić, dużo plaż do wyboru , dobre miejsce wypadowe do zwiedzania , jest kilka relacji na forum , trzeba poszukać. (My byliśmy w ubiegłym roku,wróciliśmy super zadowoleni).
Tu kilka naszych zdjęć:
Primosten
Bulik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bulik » 02.03.2011 15:28

A macie jakieś namiary na dobry nocleg. Jechaliście w ciemno? Jechaliście samochodem jakim? Ile poszło na benzynke?? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2011 19:11

Noclegi rezerwowaliśmy wcześniej przez biuro www.discover-dalmatia.hr
apartament Subasic. Na miejscu dowiedzieliśmy się że mieszkamy w apartamencie Jerko. (w jednej willi jest kilka apartamentów,nam akurat dostał się jeszcze lepszy,ładniejszy niż oglądaliśmy na fotkach wcześniej)
Adres :Apartmani "Jerko"
Bana Jelacića 45 Primosten (meila też mam jakbyś był zainteresowany)

My jechaliśmy służbową Skodą Oktawią ,płaciliśmy za kilometry ,więc nawet nie wiem ile to kosztowało
:oops:
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 02.03.2011 21:06

mallgola napisał(a):Noclegi rezerwowaliśmy wcześniej przez biuro www.discover-dalmatia.hr
apartament Subasic. Na miejscu dowiedzieliśmy się że mieszkamy w apartamencie Jerko. (w jednej willi jest kilka apartamentów,nam akurat dostał się jeszcze lepszy,ładniejszy niż oglądaliśmy na fotkach wcześniej)
Adres :Apartmani "Jerko"
Bana Jelacića 45 Primosten (meila też mam jakbyś był zainteresowany)

My jechaliśmy służbową Skodą Oktawią ,płaciliśmy za kilometry ,więc nawet nie wiem ile to kosztowało
:oops:

Słuchaj mallgola, jak możesz to napisz, czy opłata była według cennika, czy coś dało się utargować. Jest spora różnica między czerwcem a lipcem i nie wiem czy rezerwować teraz czy jechać w ciemno. W zeszłym roku znalazłem w ciemno w Tucepi kwaterę w 30 min i dało się coś z ceny urwać. Nie wiem jak to będzie w tym roku, ale zależy mi na kwaterze blisko morza no i zastanawiam się nad rezerwacją, żeby nie zostać z reką w nocniku. Urlop planuje na koniec czerwca, początek lipca.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 02.03.2011 22:49

Ja polecam Orebic lub mniejszy Trpanj na Peljesacu,dobre miejsce wypoczynkowe jak i dobra baza wypadowa np do Dubrownika lub na wodospady Kravica :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2011 08:19

Kristkp my rezerwowaliśmy wcześniej , chyba przełom listopada i grudnia.
Cenę za apartament 4+1 mieliśmy bardzo dobrą (od 26.06 do 8.07)po 60 euro za dobę z klimą i przy samej plaży (wszystko nowiutkie,przestronne i aż 3 balkony.)
Po 10 lipca jest już dużo drożej .Ale z tego co wiem w tym roku jest drożej a i tak Jerko już ma rezerwacje na swoje apartamenty .
(Tak że my jedziemy do Pagu w tym roku :D )

My zawsze rezerwujemy apartament, więc nie wiem jak to jest z szukaniem na miejscu, ale jakoś ludzie jeżdżą w ciemno i znajdują fajne apartamenty.
(obawiam się że w pierwszej linii brzegowej w Primosten może nie być wolnych miejsc, ale już ciut dalej na pewno coś znajdziecie).
Bulik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bulik » 04.03.2011 09:08

Ma ktoś może jakieś inne ciekawe namiary na fajne kwatery w tej miejscowości?
Kleusia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kleusia » 07.04.2011 19:20

Witam,
ja też niestety muszę prosić szanownych forumowiczów o pomoc.
Po 3 latach przerwy wracamy do Chorwacji, wylatujemy 9 czerwca do Dubrownika, 23 czerwca powrót do domu. Zamierzamy poruszać się komunikacją publiczną. Już, już na 99 % byliśmy zdecydowani na Trpanj, a tu niespodzianka.... Dostałam maila z informacji turystycznej, że nie organizują tam wycieczek jednodniowych, np. na Mljet, do Medjugorie, jakieś okoliczne też mile widziane... Nic podobno. A my właśnie potrzebujemy mieścinki, w której:
1) możemy zatrzymac się na caly czas pobytu (no, ew. możemy wyjechać dwa dni wcześniej i ten czas spędzić w Dubrowniku)
2) z jednym przynajmniej bankomatem, kilkoma restauracjami i kafejkami
3) plaża piękną, ale ma mieć też jakieś zejście z cieniem i drzewkami, nie może ciągnąć się po prostu wzdłuż promenady...
4) jako, że ja pływam jak Chuck Norris w jednym z filmów, przynajmniej jedna plaża powinna mieć łagodne zejście do wody...
5) no i właśnie te wycieczki niech stamtąd będą... Nie upieram się, ze w te ww. miejsca, choć tam mnie ciągnie... Ale, jak ktoś mi zaproponuje wypad do winnicy z degustacją - nie odmówię, nie ma mowy....

Ciągnie mnie właśnie na Peljesac, Korcule, jakoś nie mogę sie przekonać do Zupy Dubrovackiej. Bo forum mam obcykane, oczywiście.

Wezmę pod uwagę różne lokalizacje, tyle, żeby to miało sens ten lot do/z Dubrownika. A może ktoś z osób bywających w Trpanju jednak korzystal z usług wycieczek zewnetrznych i zaprzeczy tej informacji i poda kontakt? To bylaby wersja idealna..... :D
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 18.05.2011 08:32

Witam,

Proszę o kontakt e-mail na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl podeślę kilka szczegółów.

Agnieszka
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone