Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Półwysep Pelješac, Korcula

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 09.06.2009 22:39

dasuch napisał(a):
... Wybór wspaniały...
.
Dzięki za wspaniałe zdjęcia, będę mógł spać spokojnie.
Cieszę się że skojarzyłeś apartament w którym będziemy mieszkać, z Twojego opisu wynika iż "nasz" domek nie leży blisko hotelu i zatłoczonej plaży - to dobrze bo tego najbardziej się obawialiśmy (sam apartament nie ma pochlebnych opinii, ale co tam ważne dobre towarzystwo i sama Chorwacja zrekompensuje nam wszystko).
Szukaliśmy małego miasteczka by nie było tłoczno, ale jednak by coś się działo (mam nadzieję że znaleźliśmy).

Aha, za odpowiedz zapraszam na ciepłą rakiję i zimnego arbuza :D
na deser Karlowacko :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 23:23

Piękne te fotki, bardzo piękne. Npisz pare słów czego nie wolno ominąć na Peljesac, ja tam jadę we wrześniu z żonką i córcia:) pozdrawiam i zapraszam na http://artc.jalbum.net/foto_galeria/fot ... index.html
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 09.06.2009 23:59

arturac napisał(a): i zapraszam na http://artc.jalbum.net/foto_galeria/fot ... index.html

NO no no nie powiem piękne pstrykadła, piękne :D
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 10.06.2009 07:18

gego napisał(a):Aha, za odpowiedz zapraszam na ciepłą rakiję i zimnego arbuza :D
na deser Karlowacko :lol:

Odwiedzę napewno, dzięki.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 10.06.2009 09:18

Dasuch ktoredy jedziesz z Bytomia do Trpanj ?ja pojade z siemianowic do Zwardonia przez Banska Bystryca nie wiem czy to dobry plan
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 10.06.2009 11:23

To "moja" trasa:

http://www.tinyurl.pl?NY3t0YY9

Za autostrady płacę w Słowacji i w Chorwacji.

Sprawdzona trzy razy jechałem ją w okolice Zadaru dokładnie do Starigrad Paklenica (z Rybnika 965km.), czasowo różnie
najkrócej 10,5 godziny,:D
najdłużej 13 godzin :?
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 10.06.2009 12:24

adikos napisał(a):Dasuch ktoredy jedziesz z Bytomia do Trpanj ?ja pojade z siemianowic do Zwardonia przez Banska Bystryca nie wiem czy to dobry plan

Każdy jedzie jak uważa. Czy Twój plan jest dobry? Może tak, ja jadę inaczej. Przekraczam granicę w Cieszynie, (dojazd do Zwardonia jest trochę uciążliwy ze względu na roboty) następnie kieruję się na Cadca, Żylinę i Bratysławę. Przez Węgry trasą E65, granica w Letenye i dalej już autostrada. Zastanawiam się czy w tym roku jechać przez góry tzw "starą trasą" ze względu na widoczki. Poszukaj na forum, jest wiele opisów tras dojazdowych. Napewno wybierzesz dla siebie właściwą. Pozdrów Trpanj, ja tam będę w sierpniu.
A z Siemianowic do Zwardonia przez Bańską Bystrzycę to cholerne koło :D
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 10.06.2009 22:58

dzieki Dasuch o to mi chodzilo a takie kolo to nie kolo jak ja jade z uk to tyle kilosow w te czy w te to pikuś :D pzdr
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 08:59

adikos napisał(a):...a takie kolo to nie kolo jak ja jade z uk to tyle kilosow w te czy w te to pikuś :D pzdr

No tak, niewielka różnica. Chodziło mi jednak oto, że z Siemianowic do Zwardonia jest około 120 km, i wcale się nie jedzie prze Bańską Bystrzyce, która jest na Słowacji. :D
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 11.06.2009 11:18

:) taa ale wyznaczylem sobie trase z siemcow przez Banskiej Bystricy , Budapeszt,Letenye,Zagreb,Split do Trpanj wyszlo mi 1298 km i 16 godz jazdy podroz rozloze na 2 dni chce ominac slowenie przenocowac w Letenye , no i zeby trasa byla widikowa a ze jade w tamte strony pierwszy raz wiec jest to metoda prob i bledow :) zreszta kazda droga jest dobra ktora prowadzi do celu :) mysle ze spotkamy sie na miejscu
(patrz czarny focus na siemianowickich numerach )pozdrawiam :D
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 11:47

adikos napisał(a):...mysle ze spotkamy sie na miejscu...

będzie miło, w jakim terminie będziesz w Trpanji?
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 11.06.2009 11:50

od 10/08 do 20/08 mozliwe ze przedluze ,28/08 musze byc w uk tak wiec pozostanie troche czasu :)
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 12:00

No to jest szansa na wspólne piwko. Jestem w Trpanji od 15.08 (patrz srebrny Nissan Primera kombi z bytomską rejestracją :D )
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 11.06.2009 13:29

I kolejna porcja moich fotek z półwyspu...Trpanij i Duna :D Dla osób które będą wypoczywać na Peljesac, polecam zajrzeć choć raz na Dunę, opuszczone miejsce, kilka domów i można się delektować ciszą natury... a co najważniejsze morze i góry stoją otworem :wink:

w drodze...
Obrazek

Trpanij
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Duna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 11.06.2009 14:20

Super zdjęcia, mnie udało się zrobić podobne w miejscowości Duba Pelješka :D

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Półwysep Pelješac, Korcula - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone