.png)
mijagi napisał(a):Ja dzisiaj w NFZ pojawiłem się po 15tej, wziąłem wnioski. Postanowiłem pojechać do domu, bo potrzebny podpis żony. Ale po drodze zobaczyłem, że mój fryzjer cierpi na brak zajęć. Poszedłem szybko załatwić sprawę, drugi raz taka szansa mogła się nie przydarzyć. Potem do domu i do NFZ. O 15.50 miałem już karty:) Dodam, że mieszkam niedaleko NFZ.
.png)
Piraraq napisał(a):Wykupiłem ubezpieczenie w PZU z klauzulą holowania do 1000km, zapłaciłem za nie 401 zł.
Ubezpieczenie OC mam w PZU, nie posiadam Auto Casco.
Aktualnie znajduje się na PAG-u i samochód zaliczył poważną awarię.
Podejrzewam skrzynię biegów.
Kilka godzin temu zgłosiłem awarię do assistance PZU, przełączono mnie do działu zagranicznego.
Pani zebrała informacje dotyczące polisy i po około godzinie miałem telefon z polski od kierowcy holownika.
Przyjadą po samochód w przed dzień końca mojego urlopu.
Znajduję się aktualnie około 1055 km od miejsca zamieszkania i okazało się że w takim przypadku przysługuje mi transport samolotem.
Oddzwaniano do mnie później z propozycją poruszania się razem z samochodem w holowniku ale ze względu na małe dziecko odmówiłem.
Teraz czekam na telefon w sprawie biletów na samolot.
W piątek, w dzień zakończenia pobytu wg. tego co osoba na infolinii twierdziła ma po moją rodzinę przyjechać taksówka i odwieźć nas na lotnisko do Zadaru i samolotem mamy udać się do Katowic, skąd mamy do dyspozycji komunikację miejską.
Do domu z Katowic mamy 10 km więc to już żaden problem.
Dam znać jak cała sprawa się zakończyła
Pozdrowiam z PAG-u

.png)
.png)
.png)
kleyo napisał(a): czy karty EKUZ można odbierać tylko w Wojewódzkich siedzibach NFZ czy może także w Sekcjach Obsługi Ubezpieczonych
.png)
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi