napisał(a) krzychu_72 » 26.01.2007 16:28
VValdek napisał(a):Mam pytanie do osób, które odwiedziły tę miejscowość - jak oceniacie plaże i czystość morza w Igrane ? Przeszukując forum znalazłem jeden post z informacją [cytuję] ogólna plaża w Igrane to bryndza [koniec cytatu]. Czy podzielacie tę opinię ?
Jak daleko od Igrane jest plaża Mala Duba ?
Skoro nikt Ci nie odpowiada, to ja odpowiem, bo to mnie zacytowałeś
Bryndza, bo nie lubię "miejskich" plaż. Zawsze chodzę na dzikie. Raz czy dwa jak byłem na "miejskiej" w Igrane, to zauważyłem trochę brudu, petów, brzydki zapach od śmietników, które są w pobliżu (przy deptaku, do którego dochodzi plaża). No i przede wszystkm dużo ludzi
W samym Igrane, "z buta" masz do wyboru dzikie plaże w stronę Živogošče Porat, są tam skałki, woda w 2005 r. była mętna. Dużo strzykw pod wodą. Przy wejściu na tą plażę jest pełno połamanych dachówek czy czegoś takiego w kolorze czerwonym. Tak sobie. Sama plaża (jej część właściwie):
W drugą stronę, w kierunku Makarskiej jest szereg zatoczek i plażyczek. Bardzo fajnie, ale oprócz dwóch-trzech pierwszych mini-plaż na 2-3 osoby, dojście do pozostałych jest nieco trudne, idzie się takim śmiesznym urwiskiem. Chodziliśmy tam z dziećmi i było OK, tylko trzeba uważać
Na pozostałych fotkach w tym albumie masz wieczorne zdjęcia z góry na te plaże.
Ale najbardziej i tak polecam zatoczkę za Mala Duba, to jest jakieś 5 km z Igrane. Jak trafić i fotki znajdziesz w moim albumie z 2006 r.
www.cro.superhost.pl