Grzegorz1973 napisał(a):Bo w Szkocji nie ma PKP !!!
Czepiamy się
Plumek napisał(a):... Albo też brak obsługi karty Visa Electron - no ale wtedy to już nie jest wina mBanku...
A problemem faktycznie był brak obslugi Visa elektron a nie sam bank.
.png)
Grzegorz1973 napisał(a):Bo w Szkocji nie ma PKP !!!
Plumek napisał(a):... Albo też brak obsługi karty Visa Electron - no ale wtedy to już nie jest wina mBanku...
.png)
.png)
greenrs napisał(a):AMinimalnie mniej korzystne jest stosowanie kart Visa bo tu przeliczenie jest potrójne - gdzieś po drodze wchodzą jeszcze dolary. Takie miałem kiedyś informacje.
.png)
Dario85 napisał(a):mam w mbanku takie zapasowe od kilku lat, a że nie ma za nie opłat to sobie zostawiłem ... dlatego moje pytanie na forum jaki wybrać, bo mam ror w mbanku i pekao saspecjalnie na ta okolicznosc zakladac by mi sie nie chcialo a tak to przeleje z tysiaka i bedzie na paliwo itp
.png)
Plumek napisał(a):erci napisał(a):
MINUSY
-nie mogłem zapłacić kartą z mBanku na stacji PKP w Szkocji (VISA ELEKTRON???)
Może zbieg okoliczności i przerwa techniczna, albo po prostu problemy z połączeniem telefonicznym czy tam internetowym. Albo też brak obsługi karty Visa Electron - no ale wtedy to już nie jest wina mBanku...
.png)
erci napisał(a):Proponuję na wyjazd założenie konta w mBanku i przelanie na nie części pieniędzy potrzebnych na wakacje
+Darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów poza granicami Polski
.png)
.png)
CinnamonGirl napisał(a):Od visy teoretycznie pobiera. Pisże teoretycznie bo jeżeli pobiera to musi chyba być wliczone w daną transakcje, bo osobno nie miałąm nic naliczone.
.png)
Stendo napisał(a):CinnamonGirl napisał(a):Od visy teoretycznie pobiera. Pisże teoretycznie bo jeżeli pobiera to musi chyba być wliczone w daną transakcje, bo osobno nie miałąm nic naliczone.
Tak, kurs dla kun jest powiększany o 2%, nie ma oddzielnej pozycji. Ale pomimo tej prowizji i tak płacenie/wybieranie gotówki jest sporo korzystniejsze niż kupowanie kun np. w Polsce.
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne