Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PŁatne PlaŻe

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Żaneta
Plażowicz
PŁatne PlaŻe

Nieprzeczytany postnapisał(a) Żaneta » 15.04.2010 11:05

Witam
Wybieram się pierwszy raz do Chorwacji. Ze względu na dzieci i piaszczyste plaże zdecydowałam się na Rab (zapewne Lopar). Przeglądałam trochę forum i natrafiłam na posty o płatnych plażach. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak to wygląda na Rab?(ewentualnie cennik). Czy można jechać tam w ciemno na początku sierpnia czy raczej pomyśleć o rezerwacji (rodzina 2+2). Proszę o wyrozumiałość. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2010 11:11

Żaneta napisał(a):Czy można jechać tam w ciemno

forum/viewtopic.php?t=17807&start=0

Czy jak ktoś tu napisze, że można jechać w ciemno a później będziecie spali w aucie to rodzina to zrozumie?

Oksanka napisał(a):WYSPA RAB
Niewiele wiemy o gołych plażach na tej wspaniałej wyspie. Na pewno w pobliżu hoteli Eva i Katarina w ośrodku turystycznym Suha Punta jest plaża naturystyczna Kandarola o długości półtora kilometra. Podobno wstęp na nią jest płatny (ok. 2,5 euro od osoby).

Co do reszty to nie wiem, nie orientuję się, jestem zarobiony...
Wyrozumiały :wink:
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 22.04.2010 09:05

Jadę 6 raz do Cro i nigdzie nie nie spotkałam płatnych plaż , totalna wolność i każda piękna plaża nasza. Dlaczego chcesz jechać na wyspę?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 22.04.2010 14:49

Na pagu jest kilka płatnych plaż.
Może nie same plaże sa płatne, ale "dojazd" do nich już tak.
Stoi chłop przy "bramce" i pobiera opłaty.
Nam nie udało się zwiedzić kilku ładnych plaż na Pagu, bo "bramka" była zamknięta i chłopa nie było :/
tom34
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom34 » 22.04.2010 16:22

witam,
bylem na Rabie w lipcu 2008 roku. miejsce godne polecenia :-)

byl to moj pierwszy wypad do Cro. jechalismy z moja zona + 2 braci, "w ciemno". zatrzymalismy sie przy pierwszym tzw. posredniaku i kasowali nas ok. 110e/noc (nie pamietam dokladnej kwoty). takze polecam poswiecic jakis czas na poszukanie czegos na wlasna reke. pammietam, ze parkingi przy plazy kosztowaly 5e (bez ograniczen czasowych)

codziennie jezdzilismy na inne plaze i zawsze byly one bezplatne

Lopar jest bardzo, bardzo zatloczonym miejscem jesli chodzi o plaze (piaskowa), osobiscie bardziej podobaly mi sie okolice poludniowego Kamporu - dziesiatki malych zatok (skalistych)

a propos dojazdu: czekalem 2,5h w kolejce na prom :roll:

pozdr
stiepa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stiepa » 22.04.2010 19:07

Tzn ja w na wyspie Rab byłem 2 czerwca 2008 i nie było kolejek na prom zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Nie spotkałem się z płatnymi plażami wogóle w Cro ale może mało widziałem. W sumie możesz jechac w ciemno ale warto poszukać dłużej kwatery. Rajska Plaża dla dzieci jest wymażona piasek i bardzo długo płytko.Polecam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.04.2010 19:15

W Chorwacji plaże i linia brzegowa są państwowe, a państwo nie pobiera opłat. za korzystanie z plaż
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 22.04.2010 20:12

Ja też nie spotkałem płatnych plaż, nawet te przyległe do apartamentów czy hoteli są darmowe.
janek_pl
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek_pl » 28.04.2010 16:45

Przykładem płatnej plaży jest plaża Zyrce w Novalje na wyspie Pag. Nie pamiętam ile płaciliśmy w zeszłym roku, ale były to grosze :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.04.2010 18:29

janek_pl napisał(a):Przykładem płatnej plaży jest plaża Zyrce w Novalje na wyspie Pag. Nie pamiętam ile płaciliśmy w zeszłym roku, ale były to grosze :)

Mhm. A ogrodzona jest jakoś? I kto pobiera opłatę?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2010 21:40

W Slano hotel odkupił plażę od państwa?
Ewidentnie płotem ogrodzona i wstęp tylko dla gości hotelowych.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.04.2010 22:22

hepik napisał(a):W Slano hotel odkupił plażę od państwa?

Trzeba było zapytać po co ten płot. Jeśli twierdzisz, że plaże nie sa państwowe - to głupi są menadżerwoie hoteli, pensjonatów i właściciele kwater, że nie zamykają plaż tylko dla swoich gości - czyż nie?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.04.2010 08:27

Plumek napisał(a):
hepik napisał(a):W Slano hotel odkupił plażę od państwa?

Trzeba było zapytać po co ten płot. Jeśli twierdzisz, że plaże nie sa państwowe - to głupi są menadżerwoie hoteli, pensjonatów i właściciele kwater, że nie zamykają plaż tylko dla swoich gości - czyż nie?

Hepik? A jak Cię stamtąd wyprosili? Może przez hotel w kąpielówkach chciałeś przejsć ;)
Czego szukać na plaży przy hotelu, w którym doba ze śniadaniem dla jednej osoby kosztuje 200 euro?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2010 11:09

Strasznie upierdliwa z Ciebie kobita ;)
Nie twierdziłem,że plaże są niepaństwowe i nic nie pisałem,że ktokolwiek mnie wypraszał albo,że w majtkach czy bez ,przechodziłem przez hotel.
Wszystko co napisałem,że plaża jest ogrodzona.
Państwowego chyba nie wolno grodzić,chyba,że państwo jest właścicielem hotelu.
W hotelu ,gdzie doba kosztuje 200 euro czegos szukaja ludzie,których stać na wydanie 200 euro za nocleg a nie lubia chodzić rano po bułki do piekarni(tuż przy hotelu ;)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 30.04.2010 12:53

Plumek napisał(a):
janek_pl napisał(a):Przykładem płatnej plaży jest plaża Zyrce w Novalje na wyspie Pag. Nie pamiętam ile płaciliśmy w zeszłym roku, ale były to grosze :)

Mhm. A ogrodzona jest jakoś? I kto pobiera opłatę?

Ogrodzona, ze nie ma jak dojechać inaczej, tylko przez bramkę - stoi budka i się płaci.
:roll:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone