Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piwo beczkowe ze sprzętem - czy można zabrać ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
soszka2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) soszka2 » 21.02.2017 14:41

Witam, mam takie nietypowe pytanko :D Otóż wyjeżdżamy dużą grupą przyjaciół, tym razem do Chorwacji i jak co roku chcemy zabrać ze sobą cały sprzęt i piwo w beczce :oczko_usmiech: I stąd moje pytanie, wiem że alkohol można przewozić, ale czy sprzęt i beczki też? Może ktoś się zetknął z taką sytuacją. Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji. Dzięki za odpowiedź :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2017 14:49

Beczki z piwem to nie wiem, ale ja wożę kury.
Cały pobyt świeżutkie jaja, bez żadnego GMO, a na dzień przed powrotem rosół .
soszka2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) soszka2 » 21.02.2017 14:51

Bardzo śmieszne :D
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 21.02.2017 15:17

Że ja na ten pomysł nie wpadłem z kurą... Ale można go rozbudować bo mleko w Chorwacji dość drogie więc może z krowa? A i na kilka ostatnich obiadów mięso będzie? Tylko czy można takie większe noże i tasaki przewozić?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.02.2017 17:38

soszka2 napisał(a):Witam, mam takie nietypowe pytanko :D Otóż wyjeżdżamy dużą grupą przyjaciół, tym razem do Chorwacji i jak co roku chcemy zabrać ze sobą cały sprzęt i piwo w beczce :oczko_usmiech: I stąd moje pytanie, wiem że alkohol można przewozić, ale czy sprzęt i beczki też? Może ktoś się zetknął z taką sytuacją. Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji. Dzięki za odpowiedź :)

To ja mam pytanko.
Do jakiego kraju zabieraliście sprzęt i piwo beczce. :?:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 23.02.2017 13:13

Cze!
5-6 lat temu na imprezę firmową wiozłem rollbar z chłodziarko-sprężarką z Norwegii do Szwecji (Eu), piwo było wiezione z Polski.
Na granicy jak to w Skandynawi kontroli nie było, a Lars (szef) nic nie deklarował. Znajomy który wiózł piwo też nie zgłaszał żadnych problemów z tego co pamiętam.
Ja bym brał (ale sam rollbar), ewentualnie skontaktował się z jakąś ..nie wiem..placówką celną a piwo to bym chyba jakieś lokalne zapodał na pipe.
Acha....upewniłbym się że zatrzask/końcówka/zbijak pasuje na kege.
pozdro
fℓу

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone