Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

piękny błękit wody i piaszczyste dno :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.10.2010 19:44

bezelek_89 napisał(a):....a jest to zdjęcie ustrzelone lustrzanką cyfrową na pełnym manualu z późniejszą korekcją w photoshopie!

:lol: :lol: :lol: .... jednak mam rację ( w przedmiocie lustrzanka czy kompakt) . Zwykłym kompaktem lepiej by wyszło.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 19.10.2010 19:49

bezelek_89 napisał(a):piękny błękit wody i piaszczyste dno

O czym ta relacja :?: :roll: 8O :idea:
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 19.10.2010 19:50

woka napisał(a):
bezelek_89 napisał(a):....a jest to zdjęcie ustrzelone lustrzanką cyfrową na pełnym manualu z późniejszą korekcją w photoshopie!

:lol: :lol: :lol: .... jednak mam rację ( w przedmiocie lustrzanka czy kompakt) . Zwykłym kompaktem lepiej by wyszło.

nie rozumiem tego komentarza...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.10.2010 20:02

bezelek_89 napisał(a):
woka napisał(a):

nie rozumiem tego komentarza...

Jak zauważyłeś to było frywolne stwierdzenie, takie żartobliwe.

Ale wyjaśniam głębiej. Ktoś jest zdania, że dla dobrego zdjęcia to tylko "lustro", ja natomiast jestem zdania, że zwykłą "małpką" czyli kompaktem można zrobić ( i robi się) też całkiem dobre zdjęcie.

To zdjęcie co zamieścileś wg mnie nie jest zbyt "czytelne". Być może mam takie odczucie ponieważ jest małe.
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 19.10.2010 20:14

większe zdjęcia rozbijają forum...
ale to była póki co zapowiedź :)

jak będzie odpowiedni fragment relacji to będzie lepszej jakości zdjęcie!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.10.2010 20:29

bezelek_89 napisał(a):większe zdjęcia rozbijają forum...
ale to była póki co zapowiedź :)

Regulaminowe, nie większe jak 800x600 nie rozbijają :wink: :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.10.2010 20:56

A moglibyśmy już zostawić te BeeMki , lustrzanki i inne pierd.....i zacząć czytać (oglądając jednocześnie,ma się rozumieć :wink: )?
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 19.10.2010 21:25

anakin napisał(a):A moglibyśmy już zostawić te BeeMki , lustrzanki i inne pierd.....i zacząć czytać (oglądając jednocześnie,ma się rozumieć :wink: )?

Popieram, jestem za :!: :!:
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 19.10.2010 22:07

bezelek koniecznie musisz napisać jakiego koloru masz karty kredytowe, jakiej marki zegarek, model telefonu i inne gadżety oczywiście z górnej półki.
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 19.10.2010 22:21

Ja dalej, ciągle, ciągle jadę...
W Czechach nic szczególnego się nie działo, droga pusta, więc korzystamy i jedziemy dalej na południe i tak dojeżdżamy do Mikulova - nie ważne jaki stan paliwa w baku zawsze tam robimy krótki postój. Tym razem nie mogło być inaczej. Niestety nie wszyscy mieli ochotę pójść do kasyna, więc poza spacerkiem i zakupem Red BUlla zapakowaliśmy się do auta i dalej przed siebie...
Przed Wiedniem pasażerowie z tylnej kanapy wpadli na "genialny" pomysł. Otóż chcieli zwiedzić Wiedeń, co mi niezbyt przypadło do gustu, więc powiedziałem OK, aby pominąć dyskusję jednak pech chciał, że przegapiłem zjazd.
Także jedziemy dalej. na rast station 100km przed grazem dopada mnie kryzys numer 1.

Zdjęcie Wam podaruję, bo protestujecie przed oglądaniem autka:)

Dziękować nie musicie :P

No to kładziemy fotele i próbujemy się zdrzemnąć... wszyscy zasnęli momentalnie, ale nie ja.
No cóż... w takim razie spacerek 15 minutowy i dalej jedziemy aż do Leibnitz, gdzie pora zatankować. Nie marnując czasu ruszamy dalej... Noc już ciemna, więc jedziemy...

Słowenię zgodnie z planem pokonujemy objazdem w celu uniknięcia winet. I tu pierwsza styczność z niebezpiecznymi drogami słoweńskimi, a w zasadzie z dziką zwierzyną... otóż 5km przed miastem Lenart wyskakuje nam przed maskę jeden jeleń/łoś. Udało się samochód cały, zwierzę nei ruszone. Koncentracja w pełni, ciśnienie około 200 i tym razem ostre hamowanie. Zatrzymuję się i widzę przed sobą jeszcze 3 zwierzaki...
Pomyślałem, jak tak dalej pójdzie to w końcu o coś uszkodzimy samochód, ale nei ma odwrotu. Twardym trzeba być nie "miętkim"
Na szczęście więcej przygód ze zwierzyną brak :)
Jednak tuż po wjeździe do Lenartu zaczęło padać. Ale jak...
Mając w myśli jeszcze przygody ze zwierzyną plus deszcz mocno ograniczający widoczność toczymy się 50km/h przez Słowenię. W porywach 70...

W końcu dojeżdżamy do granicy :)

Szybka odprawa - pokazujemy paszporty na co Chorwat
-"aaaa polaki, kuda?"
+"otok krk"
- cold, winter
+ might be
i z uśmiechem na twarzy ruszamy po autostradach, bramki mijamy puste, ruch na autostradach jak na polnej drodze w Polsce dziennie (niemalże zerowy).
Tak więc jedziemy 140-150km/h zmieniając w między czasie autostradę przy Zagrzebiu kierując się na Karlovac, następnie na rozwidleniu na Rijekę i dalej przed siebie...
tuż po zjeździe z autostrady dopada mnie kryzys 2. Jednak wypijam kolejnego Red Bulla, zjadam czekoladę i z nogą na hamulcu pokonujemy zjazd pełen ostrych zakrętów. Jakoś do mostu dojechać trzeba... Wydawało mi się, że ta droga nie ma końca, jednak w końcu jest... to on... most - najpierw 30HRK za wjazd 2 minuty później jesteśmy już na wyspie!!
Zatrzymujemy się na rozprostowanie kości na dobrze znanym wszystkim "tarasie widokowym" i oglądamy rafinerię i Rijekę :)
po 10 minutach stwierdzamy, że czasu mamy dużo, bo jest 23, więc w Baśce agencje będą już zamknięte, a właściciele apartamentów będąalbo w knajpie albo w łóżku. Jednak chęć bycia już na miejscu wygrała i ruszmay dalej. 30-40minut później jesteśmy na miejscu. Oczywiście w Dradze Bascanskiej wielkie poruszenie na wszystkich zrobił dom, który kończy nasz pas ruchu :)
krótki postój na obejrzenie tego zjawiska, które w naszym kraju uniemożliwiłoby budowę drogi i jedziemy dalej.

a dalej jest nasz cel!!

tak jesteśmy...
jesteśmy w Baśce!!

Parkujemy samochód pod hotelem i idziemy na spacer. Zachodzimy do konoby i zaczynamy wakacje :)

jeszcze cała noc przed nami, a my bez noclegu, którego poszukamy następnego dnia!

ciąg dalszy nastąpi wkrótce...
Obrazek
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 19.10.2010 22:23

Pik71 napisał(a):bezelek koniecznie musisz napisać jakiego koloru masz karty kredytowe, jakiej marki zegarek, model telefonu i inne gadżety oczywiście z górnej półki.

jak coś nie pasuje to nie czytaj... a komentarze tego typu nic nie wnoszą do mojej relacji - a w mojej relacji będzie to co mi się podoba, nie Tobie!!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.10.2010 07:21

bezelek_89 napisał(a):
Pik71 napisał(a):bezelek koniecznie musisz napisać jakiego koloru masz karty kredytowe, jakiej marki zegarek, model telefonu i inne gadżety oczywiście z górnej półki.

jak coś nie pasuje to nie czytaj... a komentarze tego typu nic nie wnoszą do mojej relacji - a w mojej relacji będzie to co mi się podoba, nie Tobie!!

No nieeeee

Mysle, ze powinienes reagowac na postulaty czytelnikow :wink:

Mnie zwlaszcza model komorki interesuje no i ta oczywiscie lustrzanka cyfrowa :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.10.2010 07:33

Prosiłbym aby pozwolić autorowi pisać relację w sposób na jaki ma ochotę i powstrzymać się od dalszych złośliwości :idea:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.10.2010 07:41

bezelek_89 napisał(a):...biorę udział w konkursie ...

W jakim konkursie?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.10.2010 07:47

bezelek_89 napisał(a):... w mojej relacji będzie to co mi się podoba, ...

Słusznie.
Trzymaj towarzystwo twardo "za mordę". :wink:
Zdjęcia samochodu, na Twoim miejscu też bym wstawił. A co ... to Twój samochód i masz pełne prawo. Zdjęcia inszych "bajerów" też wstawiaj. :!: (przynajmniej zobaczymy czym teraz młodziez sie podnieca, co jest na topie) :lol:

Pisz sobie relację taką jak uważasz i jaką chcesz. Przecież zamieszczane tutaj relacje są autorskie i w zasadzie każda inna. Każda lepsza od drugiej. ( czasami niektóre są tylko mniej interesujące)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

piękny błękit wody i piaszczyste dno :) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone