Trogir - parking płatny przy starówce, wydaje mi się że w środku sezonu może być trudno o miejsce
Split - parking przy samym zabytkowym fragmencie - kawałek ulicy gdzie jeden z fragmentów idzie przy samej przystani, a wcześniejszy przechodzi w promenadę - brak miejsce w środku tyg. w maju, za to parking przy samych torach kilkadziesiąt m dalej były miejsca - wjeżdża się jak na prom i skręca pomiędzy pawilonami by wjechać za nie.
Dubrovnik - duży parking z widokiem na miasto ze strony północnej - wielopoziomowy.
Inne kraje
Bihać - w centrum po skręceniu w prawo za mostem - dojazd do Cazin czyli północy dojeżdża się do niby rynku i tam jest parking. W niedzielę bezpłatny
Banja Luka - podobne rozwiązanie tuż koło ruin (warowni?) i po drugiej stronie drogi od centrum miasta.
Sarajewo - bardzo mroczny parking w Bascarsiji

Ciasny i nie budzący zaufania ale bezpieczny - jest dozorowany, jest dość wyboisty i trudny zjazd - podobno

Ja zjechałem i przybiegł za mną pan który był b.przejęty czy nic nie urwałem

Ja nic niezwykłego w porównaniu do naszych wertepów i krawężników nie stwierdziłem
Mostar - parking przy zburzonym teatrze (?) po drugiej stronie Neretvy niż poprzedni polecany - warto zwrócić uwagę na pięknego mb w126 w wersji security
Medjugorie - parkowanie przy ulicy - bezpłatne. Odległość dość bliska do sanktuarium
Kravica (wodospady) - spory parking nad nimi, jednak wszyscy parkują wzdłuż drogi na dół i jest... ciekawie
Blagaj - parking płatny w pewnej odległości od źródła Buny, niektórzy parkują bliżej przy drodze, ale tu potrzebne jest szczęście - parking płatny luźny więc warto.
Ohrid - strefa parkowania ograniczona bramkami, bezpłatny parking przy górnym wejściu na stare miasto przy baszcie.
Zasadniczo staram się parkować na parkingach wyznaczonych a nie przy ulicy - wolę nie mieć nieprzyjemnej niespodzianki odholowanego auta
Pozdrawiam