Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pandemia,depresj i ich wplyw na funkcjonowanie forum

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrekbeti
Cromaniak
pandemia,depresj i ich wplyw na funkcjonowanie forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 13.04.2021 07:38

Hi. Czy tylko ja mam wrażenie że ponad rok Pandemii zamknięcia szkół pracy zdalnej, obniżek pensji itp. wpływa na forum Cro.pl?
Bo obserwuje bardzo wulgarne i nerwowe komentarze. Użytkownicy wylewają swoje stresy i frustracje wobec innych. Noszenie cholernych masek obostrzenia, zakazy, nakazy nikomu nie służą. Ale każdy ma takie same warunki. I uważam że wiele osób powinno swoje frustracje przenieść na specjalistów psychologów psychiatrów a nie uzewnętrzniać ich na forum
empire13
Cromaniak
Re: Pandemia Depresje i ich wpływ na funkcjonowanie forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 13.04.2021 08:35

Czy jak napiszę ci że zgubiłeś kilka kropel i przecinków to uznasz to za wulgarny i nerwowy komentarz czy jeszcze za troskę o język ojczysty?
A czy maseczki są cholerne a obostrzenia nikomu nie służą? Lepiej niech się wypowiadają specjaliści a nie internetowi "szpece".
Takie jest moje zdanie.
A wulgarność w internecie była zawsze. Wynika to z przeświadczenia o anonimowości.
To od administracji zależy na ile można sobie pozwolić na danym forum.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 13.04.2021 08:47

O, ciekawy temat. Podobno człowiek jest w stanie przyzwyczaić się do każdej sytuacji. Przynajmniej zaadaptować. Mimo to przez ten rok mnóstwo ludzi miało powody żeby popaść w depresję, chandrę. Stracili pracę, być może najbliższych? Izolacja, zakaz wychodzenia, nonstop w domu z całą rodziną i pracą na głowie. W jedynym oknie na świat (TV, Internet) cały czas straszenie, szczucie. Wszechobecne zakazy i bałagan informacyjny. Można pęknąć. Mimo to, staram się być pozytywny i z każdej informacji wyciągać plusy. Było trochę więcej czasu na zajęcie się hobby, nadrobić zaległości w książkach, grach. No ale ile można?
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 13.04.2021 09:02

Inde napisał(a): No ale ile można?

Otóż to. W pewnym momencie to już za dużo.
Natomiast nie zgadzam się, że obecna sytuacja sprawiła, że na forum pojawia się więcej złośliwych komentarzy. Przykro to pisać, ale tak było zawsze - i przed pandemią. Za to mnie pomaga zaglądanie tutaj, komentowanie sytuacji, odliczanie czasu do wyjazdów, do szczepienia, do czegokolwiek pozytywnego. Jesteśmy razem, łączymy wspólną pasję - pasję do podróży. Omijam kłótnie i cieszę się z wirtualnego towarzystwa osób o podobnych do moich zainteresowań :D
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 13.04.2021 11:11

piotrekbeti napisał(a):Hi. Czy tylko ja mam wrażenie że ponad rok Pandemii zamknięcia szkół pracy zdalnej, obniżek pensji itp. wpływa na forum Cro.pl?
Bo obserwuje bardzo wulgarne i nerwowe komentarze. Użytkownicy wylewają swoje stresy i frustracje wobec innych.

A ty myślisz, że przed pandemią było inaczej?

Jestem obserwatorem i użytkownikiem forum od bardzo dawna i nie zauważyłem w ostatnich miesiącach wielkich zmian. Zawsze byli tu tacy, którzy przyczepiali się do wszystkich dla zasady albo żeby zwyczajnie wywołać gównoburzę, jak również tacy, którzy zawsze wszystko wiedzą najlepiej i nikt im nie przekona, że "czarne jest czarne, a czarne jest czarne", jeszcze dostaniesz op**l jak będziesz próbował! Jedni zostali zbanowani, to znaleźli się inni.

Ot, tak specyfika forów - nie tylko tego.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 13.04.2021 12:57

marekkowalak napisał(a):
piotrekbeti napisał(a):Hi. Czy tylko ja mam wrażenie że ponad rok Pandemii zamknięcia szkół pracy zdalnej, obniżek pensji itp. wpływa na forum Cro.pl?
Bo obserwuje bardzo wulgarne i nerwowe komentarze. Użytkownicy wylewają swoje stresy i frustracje wobec innych.

Jestem obserwatorem i użytkownikiem forum od bardzo dawna..

Patrząc po ówczesnym nicku to jesteś tu raptem 2 lata...
Czy to można nazwać..."od dawna..." może i tak... :hut:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 13.04.2021 15:23

marekkowalak napisał(a):

Jestem obserwatorem i użytkownikiem forum od bardzo dawna i nie zauważyłem w ostatnich miesiącach wielkich zmian. Zawsze byli tu tacy, którzy przyczepiali się do wszystkich dla zasady albo żeby zwyczajnie wywołać gównoburzę, jak również tacy, którzy zawsze wszystko wiedzą najlepiej i nikt im nie przekona, że "czarne jest czarne, a czarne jest czarne", jeszcze dostaniesz op**l jak będziesz próbował! Jedni zostali zbanowani, to znaleźli się inni.

cytując klasyka:
..."I żadne płacze i żadne krzyki nie przekonają nas, że białe jest białe a czarne jest czarne..."
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 13.04.2021 17:50

yanek37 napisał(a):
marekkowalak napisał(a):

Jestem obserwatorem i użytkownikiem forum od bardzo dawna..

Patrząc po ówczesnym nicku to jesteś tu raptem 2 lata...
Czy to można nazwać..."od dawna..." może i tak... :hut:

Patrząc po nicku rzeczywiście można odnieść takie wrażenie.

Jednak jestem tutaj już ponad 13 lat!! Pamiętam czasy, kiedy jednym z głównych "szumiących" był tutaj Bocian....
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 13.04.2021 17:51

fly napisał(a):cytując klasyka:
..."I żadne płacze i żadne krzyki nie przekonają nas, że białe jest białe a czarne jest czarne..."

To był ten pierwszy "klasyk"..

A potem w którymś kabarecie przerobili to właśnie na "czarne jest czarne, a czarne jest czarne" :D :D
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 13.04.2021 21:01

Bo obserwuje bardzo wulgarne i nerwowe komentarze. Użytkownicy wylewają swoje stresy i frustracje wobec innych. Noszenie cholernych masek obostrzenia, zakazy, nakazy nikomu nie służą. Ale każdy ma takie same warunki. I uważam że wiele osób powinno swoje frustracje przenieść na specjalistów psychologów psychiatrów a nie uzewnętrzniać ich na forum

Zważywszy jak odpowiedziałeś ludziom, którzy zasugerowali, że jednak w kwestii cen waluty, paliwa i innych produktów mijasz się z prawdą, to Twój wpis wygląda że tak powiem "dosyć paradnie" :roll:
Potem to wyedytowałeś, więc nie pisz mi że mam to udowodnić... :lol:
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 14.04.2021 09:10

W ramach terapii zajęciowej z przyczyn kowidowoturystycznych restauracja, którą mam opodal zaproponowała takie coś:

https://www.facebook.com/PrzystanekTlen ... 0137397359

:oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2021 09:32

Flayszakal napisał(a):

Zważywszy jak odpowiedziałeś ludziom, którzy zasugerowali, że jednak w kwestii cen waluty, paliwa i innych produktów mijasz się z prawdą, to Twój wpis wygląda że tak powiem "dosyć paradnie" :roll:
Potem to wyedytowałeś, więc nie pisz mi że mam to udowodnić... :lol:

(...) jeno Zagłoba szepnął: — Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni.(...) :oczko_usmiech:

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.