Mozesz mi napisac szczegolowo trase z bratysławy przez węgry na chorwacje.w ktorym miesjcu wjezdzasz na autostrade w chorwacji?
znajomy wyjechal wczoraj do makarskiej i w nocy z mariboru do austrady w chorwacji 3 godz jechal.
.png)
.png)
bzyq74 napisał(a):Dojeżdżasz do autostrady Wiedeń -Budapeszt (kierując się na Budapeszt ) i do 1 zjazdu (zjazd na drogę 86) jest za darmo, choć były głosy że musisz zjechać 2 zjazdem od granicy na miejscowość Mosonmagyarovar.
.png)
.png)
.png)
el_guapo napisał(a):My w tym roku z racji sporego zapasu czasowego zamierzamy jechać przez Eisenstadt, a Twoje słowa zabrzmiały cokolwiek grożnie. SudWienerRing jechaliśmy rok temu i było naprawdę OK, więc znowu mam zabitego klina i nie wiem czy ryzykować Eisenstadt?
konflo napisał(a):....Ktora granice wegiersko chorwacka jest lepsza , jechac na Letenye, czy na Mursko?
konflo napisał(a):....Ktora granice wegiersko chorwacka jest lepsza?
.png)
Piots napisał(a):Rozumiem, że jedynie jadąc przez Eisenstadt możemy dojechać na S1?
Piots napisał(a):A nie zjeżdżając w Bratysławie za mostem na to male przejście ( zgodnie z Twoim opisem )
.png)
jdubowski napisał(a):Piots napisał(a):Rozumiem, że jedynie jadąc przez Eisenstadt możemy dojechać na S1?
Nie. Jedziesz z Bratysławy za strzałkami na Wiedeń, dojedziesz do przejścia Jarovce/Kittsee. Stamtąd drogą nr 50 przez Gattendorf do Parndorfu, tam na rondzie w prawo i za 2 km masz zjazd na autostradę A4 (Budapeszt - Wiedeń), z której w Schwechat (za rafinerią i lotniskiem) na S1.
Czyli Eisenstadt i S1 to są trasy _alternatywne_.Piots napisał(a):A nie zjeżdżając w Bratysławie za mostem na to male przejście ( zgodnie z Twoim opisem )
Jeśli trafisz na przejście Berg to masz 2 możliwości - albo jedziesz na Gattendorf i dalej j.w., albo na Hainburg a/Donau, skąd przez Petronell albo Rohrau też dotrzesz do A4 z ktorej póżniej na S1. Uwaga na trasę przez Petronell - tam na A4 wyjeżdżasz w Fishamend i już za kilka km masz zjazd na S1. Również zabłądzenie koło Hainburga skutkujące przekroczeniem Dunaju może miec skutek nieprzyjemny - musisz wjechać do Wiednia bo między Hainburgiem a Wiedniem mostu na Dunaju brak...
A od przyszłego roku problem będzie rozwiązany w 100% - oddany będzie odcinek autostrady od przejścia Jarovce do węzła z A4 koło Parndorfu...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi