Trebor napisał(a):Meeg, bez przesady: powinnaś pisać książki. A najlepiej - przewodniki...
To chyba główna specjalistka do spraw BiH - a może była, bo po kolejnym opisie powinna awansować na szefa.
Pozdrawiam
.png)
Trebor napisał(a):Meeg, bez przesady: powinnaś pisać książki. A najlepiej - przewodniki...
.png)
meeg napisał(a):malibuuu napisał(a):Ciekawi mnie tylko dlaczego wybrałaś przejście graniczne z Chorwacja i BiH w Zapanja a nie oddalonego na kilka km. przejścia w Bos. Samac. Powiedz mi czy to celowe czy poprostu trasa wybrana przezemnie do Sarajewa jest gorsza itd. jeśli wiesz coś na temat tej trasy to prosze o jakieś ewentualne rady jade pierwszy raz i mam niezlego pietrapozdrawiam malibuuu
Przejście to wybrałam z powodu kierowania się na Tuzlę. Rok temu w jedną stronę jechałam od Osijeku przez Dakovo i Bos. Samac, a potem w kierunku na Doboj i Zenicę. Ruch na tej trasie był jednak bardzo duży w porównaniu z ruchem na drodze przez Tuzlę, a widoki gorsze. Dlatego też w tym roku wybrałam opisaną wyżej trasę, ale jeśli chodzi o natężenie ruchu - przyznam że byłam w szoku... i na zaoszczędzenie czasu nie można już tutaj liczyć (choć moje poprzednie przejazdy przez Tuzlę miały miejsce w końcu sierpnia lub na początku września i może stąd ten mniejszy ruch). Ponadto przyczyną największego zastoju była akcja wojsk EUFOR, a taka może się zdarzyć przecież na każdej drodze i jest to czynnik niezależny od kierowcy - po prostu trzeba stać...
Jeśli jeszcze nie jechałeś przez Bośnię, to musisz uzbroić się w cierpliwość, gdyż są tutaj odcinki, na których w zależności od trasy, nie można pojechać szybciej ze względu na ostre zakręty, serpentyny, czy wszechobecną policję.
Życzę udanej podróży i pozytywnych wrażeń.
Pozdrawiam serdecznie
.png)
.png)
zawodowiec napisał(a):Meeg, relacja jak zwykle pełny wypas - w Twoim stylu
W pierwszej chwili myślałem że może staliśmy w tym samym korku między Sarajewem a Tuzlą tylko z przeciwnych stron, ale sprawdziłem daty i minęliśmy się chyba o 1 dzień.
Hubi, ta droga chyba taka jest od dawna, w zeszłym roku przed tym osunięciem już taka była, w tym roku też jechałem i chyba się nie pogorszyła od tego czasu
pzdr
.png)
.png)
zawodowiec napisał(a):Rozmywamy temat Meeg... ale Ona się za to nie obrazi mam nadzieję...
.png)
krakuscity napisał(a):Trebor napisał(a):Meeg, bez przesady: powinnaś pisać książki. A najlepiej - przewodniki...
To chyba główna specjalistka do spraw BiH - a może była, bo po kolejnym opisie powinna awansować na szefa.![]()
Pozdrawiam
.png)
krakuscity napisał(a):zawodowiec napisał(a):Rozmywamy temat Meeg... ale Ona się za to nie obrazi mam nadzieję...
Też tak sądzę, zawsze się ładnie uśmiecha i nigdy jej smutnej nie widziałem.
Pozdrawiam i jak Meeg paluszek?
.png)
meeg napisał(a):krakuscity napisał(a):zawodowiec napisał(a):Rozmywamy temat Meeg... ale Ona się za to nie obrazi mam nadzieję...
Też tak sądzę, zawsze się ładnie uśmiecha i nigdy jej smutnej nie widziałem.
Pozdrawiam i jak Meeg paluszek?
Hejka!
Na pewno sie nie obrażę - temat jest dla wszystkich i nie jest rozmywaniem jego rozwinięcie - różne wątki się przecież nasuwają przy okazji czytania.
A z tym uśmiechem to juz tak mam - "natura" dokleiła![]()
Dzięki też za pamięć - paluszek, mam nadzieję, że ok - okaże się w środę.
Odnośnie tego szefowania - to duża przesada. Ja po prostu jestem dodatkowo takim BiH-entuzjastą.
Treborze - spotkanie w Krakowie - jestem jak najbardziej za! Zważymy bośniacki kurz na naszych samochodach!
Pozdrawiam serdecznie
meeg
P.S.
W Bośni jest jednak jakiś magnes - najpierw ma się dość wolnej jazdy, policji na drogach i korków w niespodziewanych miejscach, ale po wszystkim znowu myśli się o powrocie na te krete drogi. Te góry są magnetyczne...
.png)
meeg napisał(a):ale po wszystkim znowu myśli się o powrocie na te krete drogi. Te góry są magnetyczne...
meeg napisał(a):Zważymy bośniacki kurz na naszych samochodach!
.png)
.png)
Twierdza jeszcze na Węgrzech
Droga za Bania Luką
Farma ryb na rzece
Jajce widok na stare miasto z samochodu
Jajce - huta
Nowy (jak wszystkie prawie) meczet w Dolnyj Vakuf
Okolice jeziora Ramsko
Meczety w każdej prawie miejscowości.
Meczet przed Mostarem - z samochodu
Mostar zniszczenia w centrum miasta