Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Omisz Omisz Omisz?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
.:Kasia:.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) .:Kasia:. » 24.07.2009 12:35

mimo że lato w pełni ....i przed wieloma Cromaniakami urlopik .....
wiem że 2010 należeć będzie do Riwiery Makarskiej :) moze właśnie Omiś :D
Boszzz jak ja wytrzymam rok do nastepnego urlopu... :roll: :? :?
ulotna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulotna » 24.07.2009 16:17

Kasiu-uściślę troszeczkę-Omiś-to centrum Riwiery Omiśkiej, która konczy sie na Pisaku, a następnie zaczyna Riwiera Makarska. :D
Ale i tak jest pieknie bez wzgledu na miejsce zaszergowania.....no i niestety trzeba znowu czekac cały rok.....
ulotna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulotna » 24.07.2009 16:23

patrol011 napisał(a):Czy zejscie do morza jest strome? jedno moje dziecko nie umie plywać i wolałoby gdyby troszeczke mozna bylo pochodzic w wodzie.

Zejście do morza jest "bałtyckie", nic a nic strome, wchodzisz i morze masz po kostki, łydki, kolana, uda, a potem znowu po kolana, bywa, ze masz po pachy, a zaraz potem znów do ud. Dlatego dla dzieciaków raj, zwłaszcza, że dno piaszczyste i nie trzeba butów do pływania.
Zobaczysz jak pochodzicie w morzu-na mnie zrobilo to duże wrażenie, chociaż bardzo lubię "własne"zatoczki w daleszej części Riwiery Omiśkiej
Udanego urlop :D
.:Kasia:.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) .:Kasia:. » 24.07.2009 18:04

upsss ulotna ...widać że to były moje 2 wakacje w Cro ;p
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 25.07.2009 08:34

ale jednak wole sie zaopatrzyc w buty do wody bo jezowce wszedzie sa. hehe:) dziekuje i pozdrawiam
rudeboy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudeboy » 25.07.2009 11:50

Omisz, Jak dla mnie duzo przytulniejsze miasteczko niz Dubrownik. Plaza w Centrum zatłoczona i "syfiasta". ale 2 km w strone Splitu ciagną sie ladne PIASZCZYSTE plaże (niewiele takich w Cro). Bylismy dwa razy w i nie bylo problemow z zaparkowaniem przy drodze. Miejsce raczej nie do nurkowania, bo 100 m od brzegu woda po pas, za to mozna w wodzie pograc w siatkówke, ale bez siatki, za to przez molo. Atrakcji na okolo mnostwo: splyw Cetina raftem lub pompowanym canoe, kanioning w Gubawicy, rowerem na sv Jura.
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 29.07.2009 17:32

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1 . po zobaczeniu tych zdjec odechcialo mi sie tam jechac.. te kamienie na plazy. podobno miala byc piaszczysto zwirkowa. Czy naprawde ta plaza jest taka wąska? Jest gdzies szersza?..
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 29.07.2009 17:33

niech ktos wrzuci jeszcze jakies fotki z nemiry z plazy.
rudeboy
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudeboy » 29.07.2009 17:46

To Nemira 3 km na poludnie od Omiszu, w Omiszu masz plaze miejska szeroka i zatloczona oraz plaze wzdluz drogi na Split na polnoc od centrum jakies 2-3 km. Oczywiscie piasek jak to bywa przy ujsciach rzek
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 29.07.2009 18:00

ale ja sie chce dowiedziec czy jest gdzies w nemirze bardziej zwirkowa plaża i troszeczke szersza bo to co zobaczylem to kamienie.
patrol011
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrol011 » 29.07.2009 18:12

Powiedzcie ile dalibyscie w skali od 1 do 10 pkt miejscowosciom:

Omis
Mimice
Nemira
Duce
Makarska
Krk
Orebic

Chodzi mi żeby było mało ludzi na plaży ,ładne plaże najlepiej szerokie , czysta woda, widoczki.
iza05
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iza05 » 01.08.2009 20:19

Patrol011 jak chcesz piaszczystej plazy,lagodnego zejscia do morza i braku klopotow z jezowcami mozesz jechac do Duce, na pewno jadac z dziecmi jest to jakies ulatwienie szczegolnie jak nie plywaja,ale stacjonujac w Duce i tak polecam wybrac sie czasem na "kamyczki" inaczej nie bedziesz w stanie docenic piekna chorwackiego morza.
Grzegorz K
Plażowicz
Omis i góry

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz K » 10.08.2011 11:13

Proszę o napisanie co można zwiedzić w tych okolicach - Omis (ewentualnie Split). Bardziej na południe od Makarskiej już zwiedziłem. Widziałem jakieś ruiny zamku z basztą itp. Czy są jakieś ścieżki do chodzenia w góry, może nie wysoko ale żeby jakieś ładne widoki zobaczyć i zrobić fotki.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam :D
Vjetar
Legenda
Re: Omis i góry

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.08.2011 12:06

Grzegorz K napisał(a):Proszę o napisanie co można zwiedzić w tych okolicach - Omis (ewentualnie Split). Bardziej na południe od Makarskiej już zwiedziłem. Widziałem jakieś ruiny zamku z basztą itp. Czy są jakieś ścieżki do chodzenia w góry, może nie wysoko ale żeby jakieś ładne widoki zobaczyć i zrobić fotki.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam :D

forum/viewtopic.php?t=31639
jakubklecel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubklecel » 15.08.2011 15:16

właśnie wróciłem z Lokvy Rogoźnicy położonej od Omisza ok. 9 km. ale byłem kilkakrotnie w Omiszu w dzień i w nocy, cóż plażą średnia blisko portu generalnie nie polecam, natomiast sam Omisz jest bardzo fajny zwłaszcza w części po drugiej stronie Cetiny patrząc od strony Spiltu, śliczne kamienne uliczki, obowiązkowo trzeba wejść na twierdzę (widoki cudne), pochodzić uliczkami położonymi nieco wyżej od głównej uliczki. Do plażowania polecam plażę w Lokvie obok campingu Sirena, trzeba wjechać do Lokvy za tunel i zaraz w prawo jest ten camping, albo zatrzymać śię obok punktu informacyjnego przy samej drodze, plażą jest niewielka, pięknie położona, jest knajpka (piwo małę kosztuje tyle samo co duże - 13 kun)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Omisz Omisz Omisz? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone